Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Фино лепо ке си свратиш до сајтон на мајкрософ и ке си купиш лиценца.
Е сега ако не ти се давет пари за лиценца, тука се и нелегални начини.Побарај на гугл нешто под името windows 7 loader за 5минути гуглање можеш да најдеш квалитет лоадер кој ке ти ја инсталира лиценцата.
Ти си го купи?:vozbud: Средив иначе фала у секој случај !

Ти си го купи?:vozbud: Средив иначе фала у секој случај !
Не сум го купил.Инаку ке го купам кога мајкрософт во нивниот оперативен систем ке не напише Macedonia(y) а не како досега FYR Macedonia(n).
Дотогаш ке користам пиратерија.
Драго ми е чим си успеал да средиш:)

Не сум го купил.Инаку ке го купам кога мајкрософт во нивниот оперативен систем ке не напише Macedonia(y) а не како досега FYR Macedonia(n).
Дотогаш ке користам пиратерија.
Драго ми е чим си успеал да средиш:)
И јас дури тогаш би размислил да си купам :)

За све имам најнови драјвери и на сите прелистувачи е исто. Ќе се обидам пак да најдам понови драјвери али барав и на интел странати истиот драјвер ми го дава како и од тошиба страната. Како да влезам во safe mode with networking ?
--- надополнето: Sep 2, 2011 10:21 PM ---
Најдов понова верзија на драјвер не ми дава да го инсталирам како да го инсталирам ова ми го дава што да правам
Прегледај го приврзокот 33579

Те прашав дали инсталираш директно од рар затоа што на сликава, имаш само рар документ отворен и си дал двоклик на setup.exe... така ништо не може да се инсталира, никогаш!

И не ти е FullHD, дури може и да не ти е HD Ready затоа што “немаш“ графичка. До која резолуција можеш максимум да го наместиш мониторот?

И тоа што ти работи во SAFE MODE значи дека нешто софтверски си сјебал.

Те прашав дали инсталираш директно од рар затоа што на сликава, имаш само рар документ отворен и си дал двоклик на setup.exe... така ништо не може да се инсталира, никогаш!

И не ти е FullHD, дури може и да не ти е HD Ready затоа што “немаш“ графичка. До која резолуција можеш максимум да го наместиш мониторот?

И тоа што ти работи во SAFE MODE значи дека нешто софтверски си сјебал.
Нели ти кажав дека имаше да го симнам и како рар и само како ехе. И така и така несакаше да се инсталира нормално го отпакував. Потоа го избришав тој драјвер стариот и се инсталираше овој сега го имам овој. Ми остана истиот пробелм значи пак сецка али после рестарт се оправа.
За резулуцијата на десктопот што ми дозволува ЛЦД-то значи екранот на лап топот е 1600х1200, а графичката ми дозволува до 1366х768. Што значи со оваа резолуција што ја дозволува графичката значи ми е HD Ready. Нешто друго другар за да го средам проблемов некој совет ?

Да да во SAFE MODE се е ок да не е нешто до оперативниот да не ме јебе ама и кога ќе му направам формат е исто тогаш да барам друго цд ?

Нели ти кажав дека имаше да го симнам и како рар и само како ехе. И така и така несакаше да се инсталира нормално го отпакував. Потоа го избришав тој драјвер стариот и се инсталираше овој сега го имам овој. Ми остана истиот пробелм значи пак сецка али после рестарт се оправа.
За резулуцијата на десктопот што ми дозволува ЛЦД-то значи екранот на лап топот е 1600х1200, а графичката ми дозволува до 1366х768. Што значи со оваа резолуција што ја дозволува графичката значи ми е HD Ready. Нешто друго другар за да го средам проблемов некој совет ?

Да да во SAFE MODE се е ок да не е нешто до оперативниот да не ме јебе ама и кога ќе му направам формат е исто тогаш да барам друго цд ?

Најди најнова инсталација на Windows 7 SP1 и од кога ќе направиш формат, од кога ќе се подигне Windows-от, одма оди на јутуб и види дали ќе ти прави така, не инсталирај ништо претходно.

Најди најнова инсталација на Windows 7 SP1 и од кога ќе направиш формат, од кога ќе се подигне Windows-от, одма оди на јутуб и види дали ќе ти прави така, не инсталирај ништо претходно.
Ако прави повторно така тогаш што ќе да е ?

А пошто немам друг оперативен неможам да најдам да се обидам со тој што го имам бива ?

Ако до сега секогаш со таа инсталација си го имал проблемов, зашто мислиш дека сега СО ИСТАТА ПОСТАПКА И ИСТАТА ИНСАЛАЦИЈА ќе ти го снема проблемот?

Па ќе пробам нели без драјвери без ништо затоа што другар го има истот ОС јас го земав од него го прережав он нема проблем иначе исто има и он ТОШИБА ама не ко мојот али исто од поновиве. Може да пробам со истиот или да барам. Ама тешко да ќе најдам.

Па ќе пробам нели без драјвери без ништо затоа што другар го има истот ОС јас го земав од него го прережав он нема проблем иначе исто има и он ТОШИБА ама не ко мојот али исто од поновиве. Може да пробам со истиот или да барам. Ама тешко да ќе најдам.

Торенти?

Другар незнам да не симнам некој што не како треба па да ебам работа скрос за од торент ако можеш дај ми торент ќе симнам. И како се прави бутабилно усб за со усб да го форамтирам или поспоро е ?
--- надополнето: Sep 3, 2011 1:37 PM ---
Види знаеш што ми текна кога го палам јас лап топот влагам во биос правам сив на подесувањата и искачам и тогаш е се ок да не е нешто до биосот ? а не до ОС-от. Да му направам апдејт на биосот ?

Имам проблем со лаптопот (Асус). Имав инсталирано Windows 7, и вчера сакав да инсталирам и Linux, па затоа со Partition Manager (не ми е првпат да инсталирам Linux на Windows), направив уште една партиција (C, D и F). На крајот бараше рестарт и го рестартирав, но веќе неможеше да се уклучи. Секогаш застанува/замрзнува кај Starting Windows т.е. пред да се појави анимацијата.

10752d1295517222-windows-7-does-not-start-startingwindows_thumb_60fecfb9.png

Го форматирав, работеше убаво, но кога ги инсталирав драјверите, побара рестарт за нив, и пак беше исто. И единствено ми остануваше пак да го форматирам, зошто не можев на ниеден начин да го уклучам. Пробав преку Safe Mode, Last Known Good Configuration, System Restore итн.

Ве молам за помош побрзо :)

За резулуцијата на десктопот што ми дозволува ЛЦД-то значи екранот на лап топот е 1600х1200, а графичката ми дозволува до 1366х768. Што значи со оваа резолуција што ја дозволува графичката значи ми е HD Ready.

Далеку си ти од HD Ready ..... чим десктопот не ти е на максималната односно и оптималната резолуција на LCD екранот...
Кај LCD-ата ...освен max т.е. оптималната резолуција секоја друга променета резолуција не е стварна промена на резолуцијата туку е интерполација на штета на квалитетот на сликата, стварна промена на резолуција имаме само кај (сега веќе прегазени) CRT мониторите...

Тури му пепел на тој бренд кога еден негов елемент не го подржува во целост некој друг негов составен дел. Уствари..колку пари, толку музика...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom