Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
не сум до толку глупак....разбирам се информатичар сум...само несака да ми го покаже телевизорот...се заинаетив го извадив мониторот и го уклучив работи..после телевизорот го зедов кај десктоп пц и го уклучив со овој кабел и работеше само на лаптопо не ми го препознава

Може ли некој да ми објасни за minimum requirements на XP и 7, затоа што гледам кога симнувам игри секогаш ми пишува XP/1GB - Vista-7/2GB, зошто е тоа така, и дали би ми сецкала игра која бара 2ГБ рам, јас имам 2ГБ и користам 7ца, поздрав и фала однапред.

освен тоа од преска имам некои фајлови у локалдиск Д и несака да ги избриши ни па со формат..ако може некој програм да ми дадете за да го избришам целио локал диск де...ми пишува дека се виндовс фајлови и заштитени затоа несака ни формат да прави

заради тај програм по грешка избриша ги сите партиции и сеа немам виндовс а сакам да инсталирам сега и имам икспе цеде пред 1 саат шо го форматира со него..ама има проблем нејке да се подигне сетапо виндовс цедето..преку биос наместив фирст бут девајс цеде ром и се друго и пак нејке да го подигне

Може ли некој да ми објасни за minimum requirements на XP и 7, затоа што гледам кога симнувам игри секогаш ми пишува XP/1GB - Vista-7/2GB, зошто е тоа така, и дали би ми сецкала игра која бара 2ГБ рам, јас имам 2ГБ и користам 7ца, поздрав и фала однапред.

Па ете убаво ти пишува де, ако имаш ХР треба да имаш најмалце 1GB, а Vista и 7-2GB.
Штом имаш 7 и имаш 2GB значи исполнуваш критериуми :) и не би требало да ти сецка.

заради тај програм по грешка избриша ги сите партиции и сеа немам виндовс а сакам да инсталирам сега и имам икспе цеде пред 1 саат шо го форматира со него..ама има проблем нејке да се подигне сетапо виндовс цедето..преку биос наместив фирст бут девајс цеде ром и се друго и пак нејке да го подигне
и како да наместам да ми се бутира од усб

не сум до толку глупак....разбирам се информатичар сум...само несака да ми го покаже телевизорот...се заинаетив го извадив мониторот и го уклучив работи..после телевизорот го зедов кај десктоп пц и го уклучив со овој кабел и работеше само на лаптопо не ми го препознава
освен тоа од преска имам некои фајлови у локалдиск Д и несака да ги избриши ни па со формат..ако може некој програм да ми дадете за да го избришам целио локал диск де...ми пишува дека се виндовс фајлови и заштитени затоа несака ни формат да прави
Викаш информатичар си..а....:ROFLMAO::D:ROFLMAO::pos:

Викаш информатичар си..а....:ROFLMAO::D:ROFLMAO::pos:
па преку к** скисна ми ајде дај ми решение и јас се префрлам земјоделска одма ...имам го цедето работе се само нејке да ми го бутира

лаптопо си е тамн...за пц ми треба на лаптопо си имам седмица

Nekoja (ne dobra tuku odlicna) programa za Usb recovery? Morase da go formatiram oti ne se otvarase, posle probav da gi izvadam podatocite ama pomalce od pola mi gi vrati....Pomagajte :) Epten mi se bitni podatocite sto ostanaa....

Го форматирав некни лаптопот и ми снема 60 GB од Хард дискот. Ми дава 580 а треба да бидат 640 GB. Има еден без име и тој не го дава. Дали можи некако да се најдат другите GB ?

Nekoja (ne dobra tuku odlicna) programa za Usb recovery? Morase da go formatiram oti ne se otvarase, posle probav da gi izvadam podatocite ama pomalce od pola mi gi vrati....Pomagajte :) Epten mi se bitni podatocite sto ostanaa....

Вчера имав исти таков проблем со форматирано усб и единствена (бесплатна) програма која ми помогна беше Recuva. Постапката за враќање е многу лесна, step by step wizard, меѓутоа ако имаш билокакви проблеми при работа со програмот пиши па ќе го средиме.
--- надополнето: Sep 6, 2011 4:05 PM ---
Го форматирав некни лаптопот и ми снема 60 GB од Хард дискот. Ми дава 580 а треба да бидат 640 GB. Има еден без име и тој не го дава. Дали можи некако да се најдат другите GB ?

Целиот хард диск го форматира ? Колку партиции имаше претходно, колку имаш сега ?
Пробај со бутабилно цеде, влези во менито за форматирање и таму најверојатно треба да се оние 60тина GB, отиди над тоа поле и креирај нова партиција.
--- надополнето: Sep 6, 2011 4:09 PM ---

Влези во биосот, и во истото мени каде што си наместил first boot device да биде cd/dvd намести тоа да биде усб (или барај нешто како 3rd part). Друг начин би било кога ќе се подига системот да стискаш F8 и од тоа мени да избереш усбто да биде примрано т.е. да се подигнат инсталационите фајлови од него. Постапката за креирање бутабилно усб за windows xp ја имаш на овој линк, а ќе ти биде потребна и една програма WinToFlash. Патем, штипјанец си ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom