Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Тие што не ги гледаш се заразени а најверојатно и оштетени така да од нив и ќе немаш корист, алтернативно решение...ако податоците не се уникатно само твои, побарај ги кај некој колега, колешка.....

а на сопствен ризик можеш и да ги извадиш од карантин....

И од карантин ги избришав. :icon_conf

И од карантин ги избришав. :icon_conf

Ми се случува ова 2 пати до сега. Го ставам флешот во заразен компјутер и кога дојдам дома ми ги брише сите фајлови(и јас имам АВГ), а тие сеуште заземаат место на флешот. Стави го усб-то на друг компјутер и ќе видиш ќе ти ги покаже тие `избришани` фајлови како да се ставени hidden. Сега копирај ги во тој компјутер и зипувај со некоја .rar програма. Стави ги зипуваните фајлови на усб-то и во твојот компјутер екстрахирај си ги(може ќе треба да ги екстрахираш секој документ посебно, бидејќи наеднаш повторно не ги покажува, а заземаат место). 100% working(што би рекле фејсбучаните)!:wink:

Здраво овака, имам еден фолдер со инсталација на драјвери за елџи е сега дали ќе може тој фолдер да го изрежам на цеде и autorun да се уклучува, кога ќе го ставам цедето да се уклучи инсталацијата ?

Здраво овака, имам еден фолдер со инсталација на драјвери за елџи е сега дали ќе може тој фолдер да го изрежам на цеде и autorun да се уклучува, кога ќе го ставам цедето да се уклучи инсталацијата ?

Може, ќе треба да си направиш autorun.inf

Тука имаш како.

Ми се случува ова 2 пати до сега. Го ставам флешот во заразен компјутер и кога дојдам дома ми ги брише сите фајлови(и јас имам АВГ), а тие сеуште заземаат место на флешот. Стави го усб-то на друг компјутер и ќе видиш ќе ти ги покаже тие `избришани` фајлови како да се ставени hidden. Сега копирај ги во тој компјутер и зипувај со некоја .rar програма. Стави ги зипуваните фајлови на усб-то и во твојот компјутер екстрахирај си ги(може ќе треба да ги екстрахираш секој документ посебно, бидејќи наеднаш повторно не ги покажува, а заземаат место). 100% working(што би рекле фејсбучаните)!:wink:

Не успеав ни вака. :(

Да да, не ги покажува на другиот компјутер ни како скриени.

Тогаш зипувај го целото усб, во мој компјутер директно на усб-то add to archive. Ќе потрае малце, ама мора:wink:

п.с. ова можеш и на твојот компјтуер, не мора на друг. После само еден по еден ги екстрахирај документите, не сите наеднаш!

Кога го форматирам компјутерот, ги префрлам сите ствари на D и го форматирам само C. Арно ама, затоа што D ми е полно со вируси, и после форматот, при првото влагање у D, вирусите пак се префрлаат на C. Има начин да го избегнам ова?

Кога го форматирам компјутерот, ги префрлам сите ствари на D и го форматирам само C. Арно ама, затоа што D ми е полно со вируси, и после форматот, при првото влагање у D, вирусите пак се префрлаат на C. Има начин да го избегнам ова?

Скенирај го и зачисти го D пред и/или после формат.

Тогаш зипувај го целото усб, во мој компјутер директно на усб-то add to archive. Ќе потрае малце, ама мора:wink:

п.с. ова можеш и на твојот компјтуер, не мора на друг. После само еден по еден ги екстрахирај документите, не сите наеднаш!

А може ли некако да ја сменам локацијата на фајловите кои ке се зипуваат, да не бидат на усб-то оти немам место на него. Имам уште 154 МБ слободен простор, а фајловите зафакаат 828 МБ (од 1ГБ ми е усб-то).

Едит: Најдов тоа, сега чекам да ги зипува, па ке пишам дали сум успеала.

Имам еден мал проблем, можеби требаше да пишам во Linux делот, ама и овде ќе се вклопи.

Сакам да инсталирам Убунту 9.10 преку усб. Форматирав УСБ (Kingston 8 GB) во ФАТ32 формат, симнав USB-Installer-for-Ubuntu-v0.2, скриптата автоматски го среди усб-то, да биде бутабилно.

Одам во БИОС, местам прв бут да е USB-ZIP - не сака. Пробав со се живо, не го чита USB-то кога го качува системот.

Работев по напаствијата од www.ubuntu.com, ама неуспешно.

Чаре?

П.С. Матичната е Gigabyte P31, имам Award Modular BIOS v6.00PG.

може ли некој да ми каже како да поделам накој фајл на пример iso од 8г на 2 дела

може ли некој да ми каже како да поделам накој фајл на пример iso од 8г на 2 дела

Десен клик на фајлот - Add to archive

Split_Options.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom