Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Ваљда ја погодив темата...
Отоврам hidden folder и се океј тоа се отвора но кога ќе стиснам тоа после да ги покажува скриените фолдери не сака да ги покажува. Ми кажа едан другарка дека можда да е поради вирус пошто и нејзе така и правело па и дале некое програмцхе инсталирала исцхистило тоа се па псоел го избришала и профункционирале скриените фолдери... Па да прашам некој дали знае во што е проблемот? Или како да го најдам програмчето?

Да не случајно вредноста во регистри е на 0.
Ај пробај вака со ова ако се враќа откако ќе штиклираш да се појават и се враќа да не се појавуваат.

пиши во run или на search regedit

после LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVe rsion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\NOHIDDEN и во делот LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVe rsion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL

и промени ја вредноста со името "CheckedValue" на 1 и исто и ова "DefaultValue" на 1

Можно е и да се работи за вирус, во тој случај ако имаш антивирус скенирај ако не симни си, препорака Nod32 и/или спајвер одбери еден од темава

еј ако може мала помош значи го симнав филмот Torque и симнав превод за истиот и кога го иклучам фимот преводот оди предвреме значи како да направам да оди заедно со филмот ( филмот го гледам на BS.Player.PRO )

SYSTEM ADVANCED CARE FREE

Успорувањата или целосните паѓања на системот се завршена работа. Со овој софтвер, кој нуди напредни алатки за подобрување на здравјето на вашиот компјутер, значително ќе ви се намалат проблемите, а ќе ви се зголеми брзината.

Главните карактеристики се:

*Потребен е само 1 клик дневно
*Целосно отстранува секакви штетници (spyware, adware, malware)
*Ги заштитува приватните податоци
*Ги поправа грешките во регистрите
*Ги чисти сите непотребни датотеки
*Ги отстранува непотребните работи кои стартуваат со самиот Windows
*Го забрзува компјутерот

и е бесплатен!

AdvancedWindowsCareBeta.PNG

и сега кај мене сите заштити се исклучени.
Ако некој работи со оваа програма нека каже како да ја лиценцирам.

Здраво имам проблем со usb портите не знам што е работава никако не реагираат а пишува дека сите драјвери се инсталирани дека се е во ред во device menager не кажува нокаков проблем пробував ги бришев драјверите пак ги инсталирав ништо. Пробав на сите 6 порти ниту една не работи ? ЛЕК ? Го форматирав компјутерот ништо џабе пак не реагираат ? ДА не има прегорено нешто ?

Здраво имам проблем со usb портите не знам што е работава никако не реагираат а пишува дека сите драјвери се инсталирани дека се е во ред во device menager не кажува нокаков проблем пробував ги бришев драјверите пак ги инсталирав ништо. Пробав на сите 6 порти ниту една не работи ? ЛЕК ? Го форматирав компјутерот ништо џабе пак не реагираат ? ДА не има прегорено нешто ?
Proveri u bios da ne ti se iskluceni oti ima takva opcija

Извинете за офтопик...која е најновата верзија на Опера и ако може линк да ја симнам ??
Фала однапред :xd:

Ај ве молам ако може еден брз одговор дали ова да го снимам вака или со програм ?

33ljss6.png

Се работи за Windows 7 7600 :)

Мрежи

Значи вака, ми треба помош
Кај татко ми на работа има 3 мрежи - 2 се безжични, а 1 е жична
2те безжични се обезбедени ( secured) и бараат клуч за интернет пристап
Едната што е жична има пристап само до www.fzo.org.mk, кога сака да оди на некоја друга web-страна како yahoo, бара да пиши пасворд, е сега дали има некоја програма, guide, tutorial да се кракне некоја или секоја од мреживе

слика 1 (mrezi.jpg) се мрежите (2те wireless), a жичната не се покажува
слика 2 (zicna-mreza.jpg) е прозорот на жичната мрежа кога сака да појди на yahoo

еј ако може мала помош значи го симнав филмот Torque и симнав превод за истиот и кога го иклучам фимот преводот оди предвреме значи како да направам да оди заедно со филмот ( филмот го гледам на BS.Player.PRO )
Види Тука!!!

Значи вака, ми треба помош
Кај татко ми на работа има 3 мрежи - 2 се безжични, а 1 е жична
2те безжични се обезбедени ( secured) и бараат клуч за интернет пристап
Едната што е жична има пристап само до www.fzo.org.mk, кога сака да оди на некоја друга web-страна како yahoo, бара да пиши пасворд, е сега дали има некоја програма, guide, tutorial да се кракне некоја или секоја од мреживе

слика 1 (mrezi.jpg) се мрежите (2те wireless), a жичната не се покажува
слика 2 (zicna-mreza.jpg) е прозорот на жичната мрежа кога сака да појди на yahoo
ќе ти помогне ова?

Ај ве молам ако може еден брз одговор дали ова да го снимам вака или со програм ?

33ljss6.png

Се работи за Windows 7 7600 :)
може така... може и со Nero или било кој друг програм за снинамње :XD:

Пробај рачно корегирај го со ctrl+стрелка за лево или за десно во зависност дали преводот касин или е предвреме, поточно тебе ти треба ctrl+стрелката за надесно ке стискаш така и ке видиш.

Успорувањата или целосните паѓања на системот се завршена работа. Со овој софтвер, кој нуди напредни алатки за подобрување на здравјето на вашиот компјутер, значително ќе ви се намалат проблемите, а ќе ви се зголеми брзината.

Главните карактеристики се:

*Потребен е само 1 клик дневно
*Целосно отстранува секакви штетници (spyware, adware, malware)
*Ги заштитува приватните податоци
*Ги поправа грешките во регистрите
*Ги чисти сите непотребни датотеки
*Ги отстранува непотребните работи кои стартуваат со самиот Windows
*Го забрзува компјутерот

и е бесплатен!

AdvancedWindowsCareBeta.PNG

и сега кај мене сите заштити се исклучени.
Ако некој работи со оваа програма нека каже како да ја лиценцирам.

Немаш ставено линк за даунлоад?!?!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom