Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
ram=2gb.
(c) i (d) mi se zaedno 160gb.
graficka nvidia geforce 8400gs
procesor intel dual cpu 1,80ghz.
Можам ли вин7,страв ми е да не кочи,(не сум несто по комп).?

ram=2gb.
Можеш. Нема да кочи за нормално користење кое не подразбира отворени 10 таба, фотошоп и гледање видео.

ram=2gb.
Уште подобро Windows 8.1 ќе ти работи

Благодарам за објаснувањето :vozbud:

Untitled.png

У последно време ептен ме заебава Mozilla, се појавува вакво црнило на цел екран, program not responding, кочи и тн.
До броузерот е?

Исто и кај мене мозилава нешто се мрднува, додека сум на фејсбук ми се јавуваат емотиконите и ги има на повеќе места, некои се губат некои не. Еве слика
WoalZHM.png

Мислам дека пред недела дена имаше update а ова сега почна да се појавува.

Untitled.png

У последно време ептен ме заебава Mozilla, се појавува вакво црнило на цел екран, program not responding, кочи и тн.
До броузерот е?

Исто и кај мене мозилава нешто се мрднува, додека сум на фејсбук ми се јавуваат емотиконите и ги има на повеќе места, некои се губат некои не. Еве слика
WoalZHM.png

Мислам дека пред недела дена имаше update а ова сега почна да се појавува.

До Мозилата е, џабе апдејтираа на 38, пак се жалат луѓе :)

Јас користам Мозила и никогаш го нема овој проблем. :toe:

За секој случај направите апдејт на драјверите на графичката. Од опциите на Мозилата исклучите use hardware acceleration when available и сите екстензии.

Све живо пробав. Од инсталирање на драјвер за графичката, до пуштање во safe mode на мозилава и бришење cache и исто е :boksix:
А не ми ги ни покажува во коментари или на статуси смајлињата, само како што е на сликата нон стоп е. Ако исклучам hardware acceleration скроз се мрднува се. Само со update ова се решава ваљда :mad::mad:[DOUBLEPOST=1431535973][/DOUBLEPOST]почна и да крашнува :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Све живо пробав. Од инсталирање на драјвер за графичката, до пуштање во safe mode на мозилава и бришење cache и исто е :boksix:
А не ми ги ни покажува во коментари или на статуси смајлињата, само како што е на сликата нон стоп е. Ако исклучам hardware acceleration скроз се мрднува се. Само со update ова се решава ваљда :mad::mad:[DOUBLEPOST=1431535973][/DOUBLEPOST]почна и да крашнува :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
Ај probaj preku portable mozilla. Izbrisi ja ovaa.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

А Opera добар е, ќе ја замени мозилата?
Мозилата е одамна во аут. Новата опера (v15+) e базирана на хромиум и иако нема шанси со старата опера (v12.17) според мене подобра е од хромот.
Многу ветува вивалди, кој кај и да е треба да влезе во бета, меѓутоа и моменталната верзија е сосема солидна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom