Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Имам еден празен фолдер во D. Не можам да го избришам. Кога ќе притиснам delete ми излегва: This is no longer located in D. Verify the item's location and try again. Малку помош како да го избришам.

Start -> cmd
pisuvas cd_/d_lokacijata na folderot
dir_/x
rmdir /q_/s_ime na folderot

_ e prazno mesto

Start -> cmd
pisuvas cd_/d_lokacijata na folderot
dir_/x
rmdir /q_/s_ime na folderot

_ e prazno mesto
Значи фолдерот се наоѓа во Д. Пишам cd /d d и ми излегва The system cannot find the path specified. Да не треба ко ќе отворам cmd да го сменам Ц дискот кај шо се наоѓам почетно во Д, ама пак истиот error излегва.

Значи фолдерот се наоѓа во Д. Пишам cd /d d и ми излегва The system cannot find the path specified. Да не треба ко ќе отворам cmd да го сменам Ц дискот кај шо се наоѓам почетно во Д, ама пак истиот error излегва.
Не пишуваш cd /d D:\
па долу dir /x

Ти излегува листа на сите фолдери и го наоѓаш името на тој што сакаш да го избришеш. Еве пример јас го избришав тој заокружниот од првата слика.

Untitled.jpg
Untitled1.jpg

Само што го добив овој проблем на лаптоп, кој к““ му е ?
original

Само што го добив овој проблем на лаптоп, кој к““ му е ?
original
Хард дискот можеби рика.
Провери со hdtune и hard disk sentinel.
Провери ги и температурите на сите компоненти.
А и memtest направи.
А може и нешо привремено да е само :D

Хард дискот можеби рика.
Провери со hdtune и hard disk sentinel.
Провери ги и температурите на сите компоненти.
А и memtest направи.
А може и нешо привремено да е само :D
Naprajv check for hard disk errors, i memory problems i niso ne mi izleze.

Inace prv pat e ova da se desi, nemam vo posledno vreme niso instalirano, ni softver ni hardver, ne zagreva premnogu, i ni e epten star laptopot, pred godina i pol e zemen:place:

Премногу често на секое отваранје на нов прозорец мозилата се блокира, кочи ,сецка па морам да рестартирам цел компјутер , чаре нешто.

Премногу често на секое отваранје на нов прозорец мозилата се блокира, кочи ,сецка па морам да рестартирам цел компјутер , чаре нешто.
Дали си забележал дека тоа можеби се случува на поедини страни или страни кои што имаат премногу реклами/видео..?
Пробај користи ја во safe mode (не windows safe mode туку во мозила, help, > restart with add ons disabled) и биди дали ќе се случува тоа.
Избриши кукис, мукис, хистори и останатите работи.
Преинсталирај ја целосно.
Кога се закочува види во task manager дали всушност процесорот е оптеретен поради некој процес (fiefox или plug container или flash) на 99%.

Колку рам меморија имаш?

4gb,ако може подетално како да исчистам овие кукис хистори ??
Options -> Privacy -> Remove individual cookies -> Remove all[DOUBLEPOST=1431348096][/DOUBLEPOST]
Naprajv check for hard disk errors, i memory problems i niso ne mi izleze.

Inace prv pat e ova da se desi, nemam vo posledno vreme niso instalirano, ni softver ni hardver, ne zagreva premnogu, i ni e epten star laptopot, pred godina i pol e zemen:place:
Оди старт пиши msconfig и во startup остави само антивирус. Рестартирај и види дали пак ќе ти се појавува ова.

Последно уредено:
Преминав на Опера и сега за сега ОК.Мозилата комплетно ја избришав.

Оди старт пиши msconfig и во startup остави само антивирус. Рестартирај и види дали пак ќе ти се појавува ова.
Problemot e sto samo ednas mi se pojavi, i nemozam da zabelezam sto bi go predizvikalo toa.
Sea napraviv malware search i niso ne najdov, kuznajt so mmu e.

Другари,пробав да спуштам драјвери за nvidia geforce 8400 gs,
но при спуштање ми дојде извештај дека овие драјвери не се тестирани за виндовс хп,и ми пишува да стиснам стоп инсталирање....
Ова е некој мој проблем или?
чаре?

Problemot e sto samo ednas mi se pojavi, i nemozam da zabelezam sto bi go predizvikalo toa.
У 5 години три пати имав БСОД и не знам за ниту еден до што беше.
Надевај се дека иста судбина ќе те следи.
Другари,пробав да спуштам драјвери за nvidia geforce 8400 gs,
но при спуштање ми дојде извештај дека овие драјвери не се тестирани за виндовс хп,и ми пишува да стиснам стоп инсталирање....
Ова е некој мој проблем или?
чаре?
Чаре е да го смениш оперативниот систем кој официјално нема поддршка повеќе од година дена.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom