Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Фала другар, ќе пробам со драјвери, бидејќи порано не ми правеше вака, ако не ќе го однесам на сервис, па нека се замараат тие. (y)

vrati postar dajver,po moznost orginalot...taka ke probash,a edna plocka imash memoriska od 4 gb ili dve po 2 gb...probaj edna da izvadish i so edna da igrash,ke ti ja podrzi igrata zavisi i koja e,mozno e da ne se trpat naponite

Сакам да ставам нова копија на Виста на еден компјутер, кој моментално има 32 бит копија од Хp. Компјутерот ги има следниве карактеристики :
AMD Alhton (tm) 64x2 Dual Core Procesor 5000+
2.60 GHz, 2. 00 GB Ram (има 1GB и 2 х 512 MB)
NVIDIA GeForce 8500 GT

1) Не знам како да одредам дали можам да ставам 64 бит копија од Виста. Компјутерот има само една намена , треба да го исполнува новите услови :
New Recommended System Requirements

CPU: Dual Core 2.66 GHZ
System Memory: 2GB
Graphics Cards: 512MB dedicated discrete card

2) И уште едно прашање , каков рам оди на ваков компјутер (ddr 2, ddr3 , ... мислам дека до 4 GB може да поджи). За рамот може совет (кој бренд,карактеристика, сл., ... ).

Зошто ке ставаш Vista?Стави си win7 и терај!
За каков RAM ке ти треба кажи ја детално матичната.

Виста се става поради еден програм , кој е надграден. По извршена анализа е создадена препораката. А тоа е :
Разгледана е ОС 7, ОС 8, Хр и не одговараат .
За рамот еве ти информации :
Код:
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 12/20/2013, 15:51:51
      Machine name: kostak
  Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_qfe.130704-0421)
          Language: English (Regional Setting: Macedonian)
System Manufacturer: FUJITSU SIEMENS
      [COLOR=#ff0000]System Model[/COLOR]: AMD690VM-FMH
              BIOS: )Phoenix - Award WorkstationBIOS v6.00PG
          Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+,  MMX,  3DNow (2 CPUs), ~2.6GHz
            Memory: 2048MB RAM
          Page File: 271MB used, 3668MB available
        Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
    DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode

Предпоставувам дека матичната е забележана со црвена боја . Од интернет ги имам овие информации:
http://www.xxpeter2.ic.cz/ZD_AMD690VM_FM.pdf
Немам искутство со статични компјутери и деловите кои одговатраат за нив . Затоа и не знам каков рам му одговара и дали може да има 64 битен Виста ОС.

Можеш каква сакаш. И 32-bit ( x86 ) и 64-bit.
Ако немаш некоја специфична потреба да ставаш 64-bit верзија ( ако не ја бара програмата што ја користиш баш таа верзија или ако не планираш во иднина да додаваш повеќе од 4GB рам вкупно ) - стај 32-bit верзија.

Сакам да ставам нова копија на Виста на еден компјутер, кој моментално има 32 бит копија од Хp. Компјутерот ги има следниве карактеристики :
AMD Alhton (tm) 64x2 Dual Core Procesor 5000+
2.60 GHz, 2. 00 GB Ram (има 1GB и 2 х 512 MB)
NVIDIA GeForce 8500 GT

1) Не знам како да одредам дали можам да ставам 64 бит копија од Виста. Компјутерот има само една намена , треба да го исполнува новите услови :

2) И уште едно прашање , каков рам оди на ваков компјутер (ddr 2, ddr3 , ... мислам дека до 4 GB може да поджи). За рамот може совет (кој бренд,карактеристика, сл., ... ).

ne ti treba vista,taka ti go dal po staro,inaku e windows 7 i ne ti treba x64 bitna verzija,taa e za koa imash 4gb ram memorija plus ima dodatni resursi koi voopshto nema da gi upotrebish,a ako vishe reshavash da stavash pojke ram,pishi tip na maticna..ili dve plocki po 2gb ram da si stavish... e sea na koja frekfencija se (667-800)Mhz.....

Веќе е ставен Виста ОС 32 битен и програмот функционира .
Не знам како да определам кој модел на матична е компјутерот, за да ставам повеќе рам .
Веројатно е ова од DirectX Diagnostikk Tool :
System Model: AMD690VM-FMH
Не знам дали може 1 плочка по два ГБ рам . Мислам дека има 4 слота за рам , 1 е слободен.

"Display driver stopped responding and has recovered"
Ми се гасит екранот од лаптопот и одма се уклучуват и овај еррор го покажвит.
Кој к*р му е ?:facepalm:

"Display driver stopped responding and has recovered"
Ми се гасит екранот од лаптопот и одма се уклучуват и овај еррор го покажвит.
Кој к*р му е ?:facepalm:

Драјверот од графичката апдејтирај го .

Веќе е ставен Виста ОС 32 битен и програмот функционира .
Не знам како да определам кој модел на матична е компјутерот, за да ставам повеќе рам .
Веројатно е ова од DirectX Diagnostikk Tool :
System Model: AMD690VM-FMH
Не знам дали може 1 плочка по два ГБ рам . Мислам дека има 4 слота за рам , 1 е слободен.
најди на јоутубе како се проверује со овој програм...пиши го името таму

еве ти страна од програмот за дијагностика,температури и читање што матична имаш,рам,процесор и така натаму...
Код:
http://www.aida64.com/downloads
овоа најверојатно за Fujitsu лаптоп се работи нели....или сепак е дескоп компјутер.....ако ти е оваа
AMD690VM-FMH матична плоча тогаш би требало вака да биде за мемориите колку со колку се....DDR2 800/667/533/400 DDR SDRAM with Dual Channel supported
• Accommodates four unbuffered DIMMs, up to 32 GB maximum memory size...ако е така можеш да си набавиш 2 плочки DDR2 рам мемории од по 2 гб на 800 мхз...има топ компјутер да биде

пошто у Хардвер никој не ми одговори ..сакав некој совети да ми дадете па ќе го копирам истото -
вака пошто неможам во обичаено и нормално место да го чувам лаптопов ради брат ми дека мал е ...кажете ми на која температура е најдобро да го чувам лаптопот ...како што кажав -го кријам или на многу топло или па у собата каде што не грееме-кај што чуваме ствари
сакав да прашам дали таа топлина може да му наштети тоа мн топло или мн ладно или нема врска...?? фала :)
.........а и сакав да прашам за батеријата т.е да ли кога више е при крај батерија треба да престанам со работа и да го стаам да се полни или можам да го приклучам и да продолжам ?

пошто у Хардвер никој не ми одговори ..сакав некој совети да ми дадете па ќе го копирам истото -
вака пошто неможам во обичаено и нормално место да го чувам лаптопов ради брат ми дека мал е ...кажете ми на која температура е најдобро да го чувам лаптопот ...како што кажав -го кријам или на многу топло или па у собата каде што не грееме-кај што чуваме ствари
сакав да прашам дали таа топлина може да му наштети тоа мн топло или мн ладно или нема врска...?? фала :)
.........а и сакав да прашам за батеријата т.е да ли кога више е при крај батерија треба да престанам со работа и да го стаам да се полни или можам да го приклучам и да продолжам ?

Пожелно е да не е под 7 степени температурата кога работиш, а за батеријата нема врска кога ќе ја приклучиш пожелно е кога е при крај, ако веќе го користиш по дома можеш батеријата да ја извадиш и само на полнач да го користиш бидејќи батеријата има одреден број на полнења и после почне да го намалува капацитетот и секако помалку ќе држе.

Во кратки црти е тоа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom