Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Имам проблeм со тастатурата кога притискам на e ми сe појавува €, a кога пишувам со макeдонска подрашка ми сe појавува Ђ. Како да ја вратам во нормала тастатурата?

Што ми треба точно за да поврзам Oracle база со .NET технологија и ако има некој добар туторијал за тоа :)

Ај пак ја со уште еден проблем.

ПЦво не ми чита ДВДиња.

Ама не е се така едноставно.

На пр. обични празни ДВДиња од 4/5 ГБ што се не ми ги чита. Ќе му ги дадам на еден другар да ми изрежа нешто на нив, кај него ги чита и ги реже најнормално. Ќе ми ги даде така изрежани и овој пат кога има нешто на нив ми ги чита. Не знам која е логиката еднаш да ги чита друг пат не.

Од друга страна едни 8ГБ ДВДиња празни ми ги чита ама па не можам да изрежам ништо на нив. Исто му ги давам на другаров, ги реже, ми ги дава ама сега пак не ми ги чита.

My brain is full of fuck.

Anyone? Или сум ја утнал темата ?

Добро ова го знам ама пак не ми дава конекција ... Што точно треба да имам во конекцискиот стринг во web.config за да се поврзам на точниот сервер и шема од оракл?

Здраво до сите.
Имам еден сериозен проблем на дисплејот на компјутерот ми се појави една мала линија која си принт скрин на сликата не се гледа,слегнав една програма ми кажаа дека сум имал замрзнати пиксели со програмчето линијата се намали скоро цела но за неколку дена линијата се претвори во срање еве две слики ако некој може да ми помогне како да се справам со проблемот!

Attachments

• 2012-12-25 19.04.23.jpg
    2012-12-25 19.04.23.jpg
    49,7 KB · Прегледи: 21
  • IMG_1176.JPG
    IMG_1176.JPG
    160,1 KB · Прегледи: 22
Здраво до сите.
Имам еден сериозен проблем на дисплејот на компјутерот ми се појави една мала линија која си принт скрин на сликата не се гледа,слегнав една програма ми кажаа дека сум имал замрзнати пиксели со програмчето линијата се намали скоро цела но за неколку дена линијата се претвори во срање еве две слики ако некој може да ми помогне како да се справам со проблемот!
Нов монитор... не е до софтверот. Со тек на време се поголема и поголема ќе станува линијата и на крај сакал нејќеш ќе мораш нов монитор. Од искуство ова ти кажувам.

Нов монитор... не е до софтверот. Со тек на време се поголема и поголема ќе станува линијата и на крај сакал нејќеш ќе мораш нов монитор. Од искуство ова ти кажувам.
А од што е можно да дојде до толкаво оштетување да не е случајно од удар или не знам што друго ,значи 100 евра во крпа врзани за проблемот ...

Здраво до сите.

Види во ПП

Кога имав XP го немав следниов „проблем“, со седмицава ми се појави:
кога ќе го однесам глувчето т.е. стрелката на десната страна, не запира туку оди во бескрај кизнај каде. Solution???

Кога имав XP го немав следниов „проблем“, со седмицава ми се појави:
кога ќе го однесам глувчето т.е. стрелката на десната страна, не запира туку оди во бескрај кизнај каде. Solution???
Провери во сетингс за графичката да не имаш секондари монитор, ако не подеси си ја резолуцијата

Izvinete za latinica od mob pisuvam...
Vaka probuvam da instaliram xp I prviot pat koga mi se ukluci setapot (od dvd cd) mi se pojavi nekoj error, posle toa probav so obicno cd I neli stavam vo biosot first boot da bide od cd I mi vika nesto disk boot faliure insert disk and press enter I tuka zakocuva celata rabota... care ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom