Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Izvinete za latinica od mob pisuvam...
Vaka probuvam da instaliram xp I prviot pat koga mi se ukluci setapot (od dvd cd) mi se pojavi nekoj error, posle toa probav so obicno cd I neli stavam vo biosot first boot da bide od cd I mi vika nesto disk boot faliure insert disk and press enter I tuka zakocuva celata rabota... care ?
Win7

Izvinete za latinica od mob pisuvam...
Vaka probuvam da instaliram xp I prviot pat koga mi se ukluci setapot (od dvd cd) mi se pojavi nekoj error, posle toa probav so obicno cd I neli stavam vo biosot first boot da bide od cd I mi vika nesto disk boot faliure insert disk and press enter I tuka zakocuva celata rabota... care ?

Провери оптичкиот медиум(CD/DVD) да не е оштетен(изгребан и слично) или пак да не не ти е исправен оптичкиот дрјв, проблемот настанува околу читањето, само да се утврди дали е проблемот до читачот или цд-то.
--- надополнето: 29 мај 2013 во 00:01 ---
A ako kompjuterot mi poddrzuva samo xp I nemozam da instaliram win7 ?

Е тогаш дефинитивно ке мораш XP да инсталираш :D

Има ли некој начин еден приватен карактер што го креирав со private character editor да не биде unicode затоа што кога коментирам некаде, на пример на фејзбук, ми излегува квадратче.
Еве вакво. Сега, има некој начин ова да се среди? да може да се прикажува секаде.

Провери оптичкиот медиум(CD/DVD) да не е оштетен(изгребан и слично) или пак да не не ти е исправен оптичкиот дрјв, проблемот настанува околу читањето, само да се утврди дали е проблемот до читачот или цд-то.
--- надополнето: 29 мај 2013 во 00:01 ---

Е тогаш дефинитивно ке мораш XP да инсталираш :D
По се изледа дека цд-ромот ми е заебан. Е сеа пробувам сетапот преку усб да го направам и правам бутибл усб, местам у биос фрст бут фром usb-zip, сејф енд егзит, се уклучува компјутерот од ново и ми застанува на verifying..., чекам таму некои си 5 минути +/- и ништо...
Само кај мене така се случува или стварно споро иде бутот од усб (негде по гуглов прочитав дека демек од 10-20 минути требало за да се бутне усбето) ?

По се изледа дека цд-ромот ми е заебан. Е сеа пробувам сетапот преку усб да го направам и правам бутибл усб, местам у биос фрст бут фром usb-zip, сејф енд егзит, се уклучува компјутерот од ново и ми застанува на verifying..., чекам таму некои си 5 минути +/- и ништо...
Само кај мене така се случува или стварно споро иде бутот од усб (негде по гуглов прочитав дека демек од 10-20 минути требало за да се бутне усбето) ?
Не, битирањето од усб иде исто како и од цд, изгледа не си го направил усб-то да биде бутабилно како што треба.

Не, битирањето од усб иде исто како и од цд, изгледа не си го направил усб-то да биде бутабилно како што треба.
Уесбето го правев преку rufus_v.1.3.2, има ли некој дрг начин што функционира за да го направам уесбето бутабилно (и да биде нешто едноставно) ?

Со усб е побрзо.

Дали откако ќе се стави нова матична на компјутерот, диск Ц автоматски се форматира?

Дали откако ќе се стави нова матична на компјутерот, диск Ц автоматски се форматира?
Да да, секако, Одма Windows 8 ти инсталира :D

Шега настрана, Не. Нема ни да ти работи Виндоусот. Ако е исправна старата плоча има чаре да се избегне преинсталација (не е форматирање). Ако не е, тогаш одново преисталирање.

Прашувам бидејќи менвав матична и ко ми го донесе компјутерџијата куќиштето, дискот Ц ми беше форматиран. Затоа сакав да знам дали компјутерџијата ми го форматирал намерно за да ми го освежи компјутерот или така треба после менвањето на матична.

Zdravo na site imam win 7 ultimate i virus fajlovi koi se zastiteni so password i ne mozam da gi izbrisham na nieden nacin ve molam pomosh

Zdravo na site imam win 7 ultimate i virus fajlovi koi se zastiteni so password i ne mozam da gi izbrisham na nieden nacin ve molam pomosh
ај жити се не можам веќе да те читам
симни го ова
http://download.teamviewer.com/download/TeamViewer_Setup.exe
next, run/install снајди се некако
и ќе ти даде едни бројки username/password
тие бројки прати ми ги на мене по приватна порака тука
јас со тие бројки ќе влезам кај тебе во компјутер и ќе средам
ти гледаш све што правам, нема нишо да ти буричкам

Правам бутибибилно усб преку руфус, рестартирам компјутерот, местам во биос фрст бут фром USB-ZIP (иначе од опции имам USB-FDD, USB-ZIP и USB-CDROM) а секонд бут од цдром, правам сејф енд егзит и коа треба да го бутне усб-то ми вика disk boot failure insert system disk and press enter, стискам ентер ама џабе...
Шо е проблемот и како да инсталирам windows xp зошто цдромот нешто ми е заебан (коа ќе му текне ќе работи, коа ќе му текне не работи...) ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom