Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Преку ЦД и мислам дека во биос ми е се подесено како треба иако мене ми е многу различно од таму како што има покажано на сликата,затоа што е лап топ и сосема друго имам јас во биос.

Полека малце пробај со нов Windows XP со сата драјвери или па Windows Vista/7
Update на биос не треба да правиш бидејки немаш потреба update на BIOS се прави пример ако надоградиш HDD од 160 GB и да не го препознава во BIOS тогаш се прави Update и слично иначе нема потреба сега да правиш работата трае само 30 секунди една погрешна информација или у сред апдетирање да ти снема снема струја што мене ми се има случено тоа :pos2: матичната умира

Полека малце пробај со нов Windows XP со сата драјвери или па Windows Vista/7
Update на биос не треба да правиш бидејки немаш потреба update на BIOS се прави пример ако надоградиш HDD од 160 GB и да не го препознава во BIOS тогаш се прави Update и слично иначе нема потреба сега да правиш работата трае само 30 секунди една погрешна информација или у сред апдетирање да ти снема снема струја што мене ми се има случено тоа :pos2: матичната умира
Не треба веќе ништо фала многу за помошта,инсталирав Windows 7.

Дискусии за хакирање, кракирање..., се забранети. Што е до мене јас би отворил дискусија но се држиме сите до правилата на форумот :)
Според тоа kIRe9 за тоа ќе дискутираме на некое друго место.

Cesto se slucuva igram nekoja igra i koga ja isklucuvam Quit ili ALt+F4 se restartira cel kompjuter...Imam jak kompjuter site igri i nanjnovite gi igram na high stvarno ne znam vo sto e problemot...:S ...Help???

Cesto se slucuva igram nekoja igra i koga ja isklucuvam Quit ili ALt+F4 se restartira cel kompjuter...Imam jak kompjuter site igri i nanjnovite gi igram na high stvarno ne znam vo sto e problemot...:S ...Help???

Драјвери најнови? Ти се гаси при играње? Плав екран (bsod)? Напојување... конфигурација... Можно е да е до рам меморија, хард диск треба да испиташ убаво.

System Restore-Помош

Сакам да направам System Restore,ама незнам дали ке се направи само на C или и на C и на D,и дали треба во safe mode да се прави System Restore или можи и директно како што е?

System restore ќе се направи на целиот оперативен систем, временски со restore point.
За постапката имам објаснето провери тука
----
ПС. Посебна тема не се отвара за секое прашање користи ја оваа тема.

Најдеројатно ти вади некој ерор... значи кога ќе ти излезе тој ерор стисни на дугмето „PrintScreen“ или „PrtScr“ и потоа во Paint направи само Paste, после тоа сликата аплоадирај ја на www.imageshack.us и линкот од сликата постирај го тука на форум... или пак кажи што точно ти пишува во ерор пораката и ќе ја наредиме работата. :)
52954162.jpg

0352954162j
0352954162j
52954162.jpg
сликите се мали.. ете ја ерор пораката.. хелп

Иам проблем со Hidden FIles and Folders опцијата, ја ставам на Show, а таа си се враќа на Do Not Show автоматски. као да напраам ова д ане се дешава.

Иам проблем со Hidden FIles and Folders опцијата, ја ставам на Show, а таа си се враќа на Do Not Show автоматски. као да напраам ова д ане се дешава.

Ај пробај вака :

1. Go to Start –> Run, then type Regedit
2. Navigate to the registry folder HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\
CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL
3. Find a key called CheckedValue.
4. Double Click CheckedValue key and modify it to 1.

Ај пробај вака :

1. Go to Start –> Run, then type Regedit
2. Navigate to the registry folder HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\
CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL
3. Find a key called CheckedValue.
4. Double Click CheckedValue key and modify it to 1.

Фала, средив.

Да ми прати некој линк ми треба двд плеер.Неможам да најдам бесплатна верзија :kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom