Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
pc mi e se normalen ok se raboti i odednas na celiot ekran mi se pojavuva edno sino t.e plavo ne pise niso i ne mozam nikako da go trgnam moram restart so moze da e problemot?

[Palancanac];2919916 напиша:
pc mi e se normalen ok se raboti i odednas na celiot ekran mi se pojavuva edno sino t.e plavo ne pise niso i ne mozam nikako da go trgnam moram restart so moze da e problemot?

Тоа е плав екран и се појавува при некомпатибилности на хардвер и софтвер пример стари драјвери проблеми со хард диск, рам меморија итн...
Симни ја програмава и ќе ти го најде .dump фајлот и таму ќе одиш ја видиш грешката и ќе ја пишеш тука да видиме што можеме да направиме, односно да лоцираме што прави проблем.

едно чисто информативно прашање:XD:
дали сте инсталирал Windows XP не од цд туку од двд, и дали инсталацијата траеше мн подолго од инсталацијата со обично цд?
јас денеска за прв пат инсталирав XP од двд оти немав цд...и јбг чекав скоро 70 мин :ha:
пс:dvd-rw то работи супер :XD:

brat na ekranot niso ne pise prazen e. a ova ti so mi go dade mu se pojavuva na eden drugar koa mu se restartira pc a zaradi toj text ne moze da go formatira

[Palancanac];2920033 напиша:
brat na ekranot niso ne pise prazen e. a ova ti so mi go dade mu se pojavuva na eden drugar koa mu se restartira pc a zaradi toj text ne moze da go formatira

Како тоа не може да го форматира? Знае ли како се форматира? Провери ја темата за инсталација на XP поставена е како важна во подфорумов.
Исто можеш да пробаш да влезеш во safe mode преку рестарт со притискање на f8 па да скенираш за вируси и/или да видиш дали и таму ќе се појавува blue screen.
Дали имаш додавано нов хардвер? Пример рам меморија? Преиспитај се... Или искористи system restore да видиш дали ќе се среди имам постирано за system restore провери во темата Најчесто поставувани проблеми/прашања.

Однема звук на виндовс 7.. Што може да му е??
44621681.jpg

да не цркна звучната??:nesum:

До звучната е маме... и у хп нема звук...

znam kako se formatira a kako se skenira od virusi inaku koa veke po4nav za negoviot pc ufrlil mn virusi od usb i sea go pali mu se pojavuva edno na destop 5 sec i se restartira taka postojano mu se pravi a ova text mu se pojauvav koa go formatiras koa da go startuva windos da izberes C,E ili D?
a za mojot problem kako da go resam?

Таму каде што е актуелниот оперативен систем пример на C партиција таму ќе форматираш. Ама мора да користиш и антивирус бидејќи на другите партиции вирусот ќе остане ако го има закачено таму. Совет префрли се од C на другите партиции и форматирај.

Дај помагајте се угушив:nesum:
Незнам што е проблемот со десктоп компјутерот ми се исклучува на 10 минути работа и мириса на изгорено, а потоа не се уклучува ден, два а во полоша варјанта и недела.
Кулерот, наполувањето и сите вентилатори вртат добро и страницата од куќиштето ја извадив за да не грее но не е ни тоа.
Која е причината, грее ли процесорот или што друго може да е проблемот и кое решение да го превземам за да го решам проблемов?:toe:

cc brat ti ne svakas posteno kako da formatiram koa treba da izberam c da formatiram se pojauvav ova tekstot a i ne moze da prefrlam 5 sec od kako ke go vklu4i mu se restartira sea so moze da mu napravam?

Дај помагајте се угушив:nesum:
Незнам што е проблемот со десктоп компјутерот ми се исклучува на 10 минути работа и мириса на изгорено, а потоа не се уклучува ден, два а во полоша варјанта и недела.
Кулерот, наполувањето и сите вентилатори вртат добро и страницата од куќиштето ја извадив за да не грее но не е ни тоа.
Која е причината, грее ли процесорот или што друго може да е проблемот и кое решение да го превземам за да го решам проблемов?:toe:

Мириса на изгорено? Сервис.

[Palancanac];2920217 напиша:
cc brat ti ne svakas posteno kako da formatiram koa treba da izberam c da formatiram se pojauvav ova tekstot a i ne moze da prefrlam 5 sec od kako ke go vklu4i mu se restartira sea so moze da mu napravam?

Објасни убаво прво едно кажуваш сега друго. Значи при форматирање ти се рестартира?
Да не загрева па се гаси?Знаеш ли да влезеш во bios да провериш колку е тепмература? Мене така на инсталација при прегреваше до температурата која е во биос и кога ќе надмине се ресетира. Ако е до ова да пробаш да исчистиш кулерот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom