Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Знам дека не смее да варира, но така е. На неколку секунди ја менува температурата на процесорот и тоа во скокови. Поминува преку 60 степени, паѓа до 2 степени, а понекогаш и не ја чита (претпоставувам дека е негативна, па Everest не се снаоѓа со негативни вредности). Воедно напоните се ниски, а некои исто варираат во скокови. Инаку радијаторот на процесорот не е загреан, но прилично е загреан радијаторот на графичкиот процесор (таму имам пасивни ладење).

хахах, ако е ова точно тогаш ти имаш револуционерно откритие за ладење на загреани површини :)
А, да видиш како ти ги дава температурите во BIOS? Ако и таму вака варира тогаш .... тогаш незнам :) ... веројатно ќе треба да го префрлиш прашањето во проблеми со хардвер :)

Moжеби е погрешно местово каде го објавувам проблемот, али не знаев каде:
Е вака, нели кога отварам слика на Гугл, пишувам, ми излегуваат слики, кликнувам на една, ми се отвара горе сликиче во левиот горен ќош и го кликнувам и ми се отвара сликата, така?

Е сега, од вчера, кога барам Google images, пишувам на пример што барам, ми дава слики и кога кликнувам на некоја слика не ми го отвара тоа со ќошот, туку директно ми го отвара сајтот каде што е сликата.
Дали е проблемот кај мене, или како?
Фала однапред на помошта

Нешто не е во ред. Everest не ја чита температурата на процесорот како што треба. Покажува три стабилни температури (матична, хард диск и температура во куќиштето), но температурата на процесорот постојано варира. Поминува преку 50 степени, па паѓа на 30, па 5 и.т.н. Ова се случува на неколку секунди. Сензорот (претпоставувам дека е вграден во процесорот) не ја дава вистинската вредност или Everest штрајкува. На друг компјутер Everest добро работи.
Druze prvo mu prais test za stabilnost na sistemot (toa go opteretuva sistemot na 100% od performansite) i ke ti dade nekoja po tocna temp. I koj everest go koristis ja bi ti preporacal ovoj Everest Corporate Edition5.02.1750 with Portable prednosta e sto site ploci gi cita bez problem i recisi site podatoci se tocini (ova go pisuvam zatoa sto redovno go koristam i nitu ednas me nema razocarano) pozdrav i pisi sto si napravil ok

Ај кој знае да работи у PowerISO,да ми каже како да направам Audio CD,само Mp3 ми дава,не знам кај да сменам зашто не ми е на англиски јазик и прв пат работам во овој програм.

Вака сеа.
Ми пратија е-books по скајп, ги зачував на .
После ги ставив во друг фолдер и сеа кога сакам да го отворам ми се појавува ова.
Некој совет?!

Вака сеа.
Ми пратија е-books по скајп, ги зачував на .
После ги ставив во друг фолдер и сеа кога сакам да го отворам ми се појавува ова.
Некој совет?!
ај пробај ринејмувај го фолдерот со книгите на латиница

Дечки вчера додека работав на компјутер, и ми закочи и ми излезе ерор, нешто пишуваше 'remove new software or hardwer, и пишуваше memory low, нешто таму. И после тоа сам ми се рестартира. Го пуштив одново, и одтогаш ептен ми кочи, едвај се работи на него.

Што може да е, да го преинсталирам виндоусот, или ? :toe:

Пред некој ден, почна да ми кочи компјутерот, ЦПУ Јусиџ беше 100%, ама пак се работеше. Денес ич не се работеше, додека него избришав Нодот, зошто видов дека од него нешто ми црпи многу рам. Ама пак е 100%, сега ќе го инсталирам пак Нодот, осеќам ќе биде по старо. Некое чаре да го "оладам" компјутерот по старо?

Дечки вчера додека работав на компјутер, и ми закочи и ми излезе ерор, нешто пишуваше 'remove new software or hardwer, и пишуваше memory low, нешто таму. И после тоа сам ми се рестартира. Го пуштив одново, и одтогаш ептен ми кочи, едвај се работи на него.

Што може да е, да го преинсталирам виндоусот, или ? :toe:

Колку слободен простор имаш на партицијата каде што ти е инсталиран оперативниот систем? Ослободи простор веројатно ти кочи поради недоволна работна меморија на дискот.

антивирус

Ми треба помош од ценетиов форум.Имав НОРТОН антивирус кои не ми се свиѓаше па го избришав од контрол панел и сакав да инсталирам некој друг (пробав НОД32,АВИРА,КАСПЕРСКИ..)и кај сите проблемот ми е кога ке сакааат да се конектираат на интернет ,мене интернетот ми се блокира и тие не мозе да се активираат или да земат надограби:послем ова не мозе да отворам ни една страна на интернет па морам повторна да го избришам антивирусот преку контрол панел ,да го рестартирам и потоа мозам да сурфам ама без антивирус застита.ПОМАГАЈТЕ

Ми треба помош од ценетиов форум.Имав НОРТОН антивирус кои не ми се свиѓаше па го избришав од контрол панел и сакав да инсталирам некој друг (пробав НОД32,АВИРА,КАСПЕРСКИ..)и кај сите проблемот ми е кога ке сакааат да се конектираат на интернет ,мене интернетот ми се блокира и тие не мозе да се активираат или да земат надограби:послем ова не мозе да отворам ни една страна на интернет па морам повторна да го избришам антивирусот преку контрол панел ,да го рестартирам и потоа мозам да сурфам ама без антивирус застита.ПОМАГАЈТЕ
Па бриши со Revo Uninstaller и чисти ги регистрите со CCleaner:toe:

Ај кој знае да работи у PowerISO,да ми каже како да направам Audio CD,само Mp3 ми дава,не знам кај да сменам зашто не ми е на англиски јазик и прв пат работам во овој програм.
Никој не знае?

Здраво.. ми треба ваша помош.. лап топот почна сам да ми се исклучува и да оди на спиење секоја минута кога не го чепкам. Проверив на сите можни места каде што се подесува времето на исклучување и сегде е над 15 мин како што треба и да биде.. Незнам веке кај да проверам :@ се надевам дека ке ми помогнете позд..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom