Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Може ли тука или по ПП да ми дадете испробан линк за да симнам Фотошоп(фул верзија).....симнав една од торент ама не ја бива нешто....не се инсталира!!!!

Да прашам само...глеам праите муабет за NET.Framework..па моето прашање е..дали може да се инсталира на пр NET.Framework 3.0 без предходно да се инсталираат предходните верзии??..ова ве прашувам затоа што за да инсталирам NET.Framework 2 ми бара Hotfix од 1.1..па?..и што има врска кој се користи?

а за дечкото со BitDefenderot...нема шанси да ти барало NET.Framework 3 затоа што јас еве го иам инсталирано најновиот и работи на NET.Framework 2..

PS: Простете за прекуумерната употреба на NET.Framework:wink:

Да прашам само...глеам праите муабет за NET.Framework..па моето прашање е..дали може да се инсталира на пр NET.Framework 3.0 без предходно да се инсталираат предходните верзии??..ова ве прашувам затоа што за да инсталирам NET.Framework 2 ми бара Hotfix од 1.1..па?..и што има врска кој се користи?

а за дечкото со BitDefenderot...нема шанси да ти барало NET.Framework 3 затоа што јас еве го иам инсталирано најновиот и работи на NET.Framework 2..

Зимаш последната верзија што ќе ја најдеш и ја инсталираш. Ако бара нешто додатно, ќе ти каже.

Arioth доколку сеуште не си го решил проблемот пробај вака start-run-cmd овде пишуваш sfc/scannow и стави инсталационо цд од windows во cd-rom и по завршувањето на постапката рестартирај и сега треба да го преинсталираш драјверот за графичката,тоа ти доаѓа како преинсталација на windows па ако се работело ѕа системска грешка сега ке биде ок а ако се работи за напад од некој spzware,adware или сл.. скенирај со SUPERAntiSpyware и со Malwarebytes' Anti-Malware

Добро де за некои работи бара NET.Framework најновиот односно 3.5 и затоа му реков тој да го земе.Со Најновиот нема да имаш проблеми околу .NET Framework.

Пред да го претворам "проблемов" во некое хардверско оштетување... дали има шанси некако да се изменат контролите за мозилата т.е контролите од копчињата на тастатурата... пример да ја избришам еб*ната функција да враќа назад ако стиснам бекспејс?

Луѓе имам еден проблем кој мислам дека е сериозен. Значи иде вака. На инсталирање на БитДифендер антивирус ми се појави порака да инсталирам Microsoft .NET 3. До тој момент видов дека имнаше инсталирано .NET 1.1. Го избришав 1.1 и го инсталирав новиот 3.05. Мислам тој бропј беше. По тоа инсталирав и Бит дифендер и тука се јавија сите проблеми. Кга со Firefox сакам да отворам некој сајт треба да кликнам и по 15 пати за да ми го отвори. Истото се слуцува и со линкови во сајтовите. Ајде мислев дека е до .нет-от па пак го вратив стариот 1.1. Проблемите не се решија. Го избацив и бит дифендерот од компјутер мислејќи дека е до него но пак ништо. Инсталирав и .нет 2 но немаше успех. Ајде реков да ја реинсталирам и лисицата па можеби ќе имам среќа. Немав. Истите проблеми се јавија и со Експлорер.Моментално сум и без антивирус и без нерви. Дали има некој излез или реинсталација на оперативниот систем кој е ХП патем речено. ХП СП2

1. Треба да ги имаш и 2те верзии... 1.1 и 3.5. 1.1 не е поврзана со поновите верзии и некои програми барат .NET 1.1, па не гледам зошто да ја избришаш. Кога ќе инсталираш 3.5, не се упдејтура 1.1 верзијата, само 2.0 и 3.0, бидејќи како што реков, таа не е поврзана со поновите верзии. Така да, и 2те треба да ти се инсталирани (кај мене се, немам никакви проблеми).

2. Нема врска .NET со тоа интернетот што ти прави проблеми. Нешто друго е.

3. .NET 2.0 и 3.0 не ти требат, бидејќи ги има во 3.5.

Да сумираме...

Инсталирајте 1.1 и 3.5 и ќе имате се што е потребно од .NET Framework.

Attachments

• .net framework.JPG
    .net framework.JPG
    94,7 KB · Прегледи: 10
Пред да го претворам "проблемов" во некое хардверско оштетување... дали има шанси некако да се изменат контролите за мозилата т.е контролите од копчињата на тастатурата... пример да ја избришам еб*ната функција да враќа назад ако стиснам бекспејс?
Тешко , мислам не.:toe:

1. Пиши about:config
  2. Кога ќе влезеш во тоа, во search таму пиши browser.backspace_action
  3. Дај му двоклик и намести го на 3
  4. Рестартирај Firefox и кажи фала :)

Win7 ? Писав ивде и таму и цекам одговор од две страни ???
Другари. Јас имам две PC-a
- MSI-матична Realtek vs ASUS-матична SoundMAX и многу стар PC pentium3 MB-EliteGroup и не го ставам во игра

ASUS
- Mе заебава да и го пиканам со драјвериве за Win7. (SoundMAX & чепстот ) не можам да ги инсталирам. Помош !

MSI
- Kај MSI закон е замо неможам да го средам убаво чипсетот еве ова:
Кај вистата исталирав се а кај 7-цава ми фалат
- Intel(R) ICH10 Family PCI Express Root Port1 - 3A40
- Intel(R) ICH10 Family PCI Express Root Port2 - 3A42
- Intel(R) ICH10 Family PCI Express Root Port6 - 3A4A
- Intel(R) ICH10 Family SMBus Contoller - 3A30
- Intel(R) ICH10 LPC Interface Conroller - 3A18
. А звук ми е таман, а имам и HD Audio Manager.

- И еве некои од греските при рабпта на некоја програма или инсталирам некоја програма:
C:\Windows\{6F5EA215-9654-49cf-BAA1-ABDAB0D52C1A}\' '{6F5EA215-9654-49cf-BAA1-ABDAB0D52C1A}'
- 8009325372exe
????? - Одговор

Fruty Loops Studio 7, добар е за музика...?

Fruty Loops Studio 7, добар е за музика...?

Dobar e no probaj gi i Cubase i Virtual DJ

Win7 ? Писав ивде и таму и цекам одговор од две страни ???
Другари. Јас имам две PC-a
- MSI-матична Realtek vs ASUS-матична SoundMAX и многу стар PC pentium3 MB-EliteGroup и не го ставам во игра

ASUS
- Mе заебава да и го пиканам со драјвериве за Win7. (SoundMAX & чепстот ) не можам да ги инсталирам. Помош !

MSI
- Kај MSI закон е замо неможам да го средам убаво чипсетот еве ова:
Кај вистата исталирав се а кај 7-цава ми фалат
- Intel(R) ICH10 Family PCI Express Root Port1 - 3A40
- Intel(R) ICH10 Family PCI Express Root Port2 - 3A42
- Intel(R) ICH10 Family PCI Express Root Port6 - 3A4A
- Intel(R) ICH10 Family SMBus Contoller - 3A30
- Intel(R) ICH10 LPC Interface Conroller - 3A18
. А звук ми е таман, а имам и HD Audio Manager.

- И еве некои од греските при рабпта на некоја програма или инсталирам некоја програма:
C:\Windows\{6F5EA215-9654-49cf-BAA1-ABDAB0D52C1A}\' '{6F5EA215-9654-49cf-BAA1-ABDAB0D52C1A}'
- 8009325372exe
????? - Одговор

Si probal so dr cd da formatiras???
oti i mene isto mi pravese no si izrezav uste edno cd i mi zavrsi rabota.

Вака: Кога ќе изрежам ЦД во Nero било ДВД или обично ми прави бекап некаде на С: а појма немам каде;Пример на C: ако сум iмал празен простор 19Г,ќе изрежам ДВД со фајлови на него од 4Г и од кога ќе го исклучам Nero гледам дека на C: имам празен простор од 15Г.Каде да го барам бекапот да ги избришам тие работи што сум ги режел пошто од ден на ден со секое режење веќе ќе немам простор на C:.

HELP!!!
istiot problem

korun kaj mene u D gi nemam tie folderi so gi kaza vo vrska so postov.
ako mozes podetalno nesto da kazes

Вака: Кога ќе изрежам ЦД во Nero било ДВД или обично ми прави бекап некаде на С: а појма немам каде;Пример на C: ако сум iмал празен простор 19Г,ќе изрежам ДВД со фајлови на него од 4Г и од кога ќе го исклучам Nero гледам дека на C: имам празен простор од 15Г.Каде да го барам бекапот да ги избришам тие работи што сум ги режел пошто од ден на ден со секое режење веќе ќе немам простор на C:.

HELP!!!

Мене бекап ми прави во My Documents, али пред да направи бекап ме прашува дали и каде сакам да направи (по default е во My Computer\imeto_na_proektot\).

Едит: Прочепкај ги опциите на Nero. 100% имаш опција за бекап... па види таму како се сетинзите, таму треба да ја имаш локацијата каде прави бекап.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom