Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Search :)

Пиши го фајлот у search и ќе те однесе кај локацијата каде што Skype ги зачувава фајловите.

Пробав со Search да го најдам фолдерот, не најде ништо.Проблемот е што сликите сите до една ми се снимени онака како што ги дава кога ќе ги префрлаш од апарат на компјутер.Пример она со DSC001 и слични такви, т.е. ниеден примен фајл не ми е преименуван како што сакам јас.

Пробав со Search да го најдам фолдерот, не најде ништо.Проблемот е што сликите сите до една ми се снимени онака како што ги дава кога ќе ги префрлаш од апарат на компјутер.Пример она со DSC001 и слични такви, т.е. ниеден примен фајл не ми е преименуван како што сакам јас.

SkyDriver напиша:
П.С. Ако незнамш ниеден фајл како се вика... нека ти прати некој слика или било што колку да видиш каде ги зачувува фајловите.

:helou:

На крај краева речи му на некој да направи еден текст документ и да го именува "SearchTest.txt" и нека ти го прати, после у search стегни SearchTest :toe:

Провери во C:\Documents and Settings\ЈУЗЕР\Application Data\Skype\Pictures
Тоа е правиот директориум што си го спомнал погоре.

:helou:

На крај краева речи му на некој да направи еден текст документ и да го именува "SearchTest.txt" и нека ти го прати, после у search стегни SearchTest :toe:

Немам никој онлајн.Да не знаеш некој програм за да можам да користам Скајп со 2 јузери истовремено?

Ама многу ти се сака тебе :icon_lol:

1. Create a new windows user with admin rights (e.g. “skype2″)
  2. Create a link on your desktop with the following destination: %windir%\system32\RUNAS.exe /profile “/user:skype2″ /savecred “C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe”
Се надевам разбираш англиски. Ако не, кажи.

Ама многу ти се сака тебе :icon_lol:

1. Create a new windows user with admin rights (e.g. “skype2″)
  2. Create a link on your desktop with the following destination: %windir%\system32\RUNAS.exe /profile “/user:skype2″ /savecred “C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe”
Се надевам разбираш англиски. Ако не, кажи.

Разбрав, фала средено:)

Вака: Кога ќе изрежам ЦД во Nero било ДВД или обично ми прави бекап некаде на С: а појма немам каде;Пример на C: ако сум iмал празен простор 19Г,ќе изрежам ДВД со фајлови на него од 4Г и од кога ќе го исклучам Nero гледам дека на C: имам празен простор од 15Г.Каде да го барам бекапот да ги избришам тие работи што сум ги режел пошто од ден на ден со секое режење веќе ќе немам простор на C:.

HELP!!!

Вака: Кога ќе изрежам ЦД во Nero било ДВД или обично ми прави бекап некаде на С: а појма немам каде;Пример на C: ако сум iмал празен простор 19Г,ќе изрежам ДВД со фајлови на него од 4Г и од кога ќе го исклучам Nero гледам дека на C: имам празен простор од 15Г.Каде да го барам бекапот да ги избришам тие работи што сум ги режел пошто од ден на ден со секое режење веќе ќе немам простор на C:.

HELP!!!

Барај некаде во My documents\Nero...

oд кај си уверен ??? симни TuneUp Utilities 2009, CCleaner,исто брише и ке видиш колку простор ке ти ослободи

Сегде кај шо мислев и се шо беше поврзано со Nero сегде влегов и не најдов ништо,a 103.8% сум уверен дека е од тоа :toe:

Start - all programs - accessories - system tools - Disc CleanUp

пушти го нека бара ќе ти избрише тоа што треба и ќе си имаш слободен простор.

Иначе неро си праи бекап кога копираш CD/DVD, тогаш си праи имиџ (.nrg) од целото CD и тоа привремено го зачувува во

D:\Users\ТВОЈОТ ЈУЗЕР\Documents\TempImage.nrg

Отиди напрај Copy CD/DVD ама преку Nero Burning Rom не преку Nero Express и ќе видиш најточни кај зачувува и можеш да ја исклучиш таа опција.

Луѓе имам еден проблем кој мислам дека е сериозен. Значи иде вака. На инсталирање на БитДифендер антивирус ми се појави порака да инсталирам Microsoft .NET 3. До тој момент видов дека имнаше инсталирано .NET 1.1. Го избришав 1.1 и го инсталирав новиот 3.05. Мислам тој бропј беше. По тоа инсталирав и Бит дифендер и тука се јавија сите проблеми. Кга со Firefox сакам да отворам некој сајт треба да кликнам и по 15 пати за да ми го отвори. Истото се слуцува и со линкови во сајтовите. Ајде мислев дека е до .нет-от па пак го вратив стариот 1.1. Проблемите не се решија. Го избацив и бит дифендерот од компјутер мислејќи дека е до него но пак ништо. Инсталирав и .нет 2 но немаше успех. Ајде реков да ја реинсталирам и лисицата па можеби ќе имам среќа. Немав. Истите проблеми се јавија и со Експлорер.Моментално сум и без антивирус и без нерви. Дали има некој излез или реинсталација на оперативниот систем кој е ХП патем речено. ХП СП2

Луѓе имам еден проблем кој мислам дека е сериозен. Значи иде вака. На инсталирање на БитДифендер антивирус ми се појави порака да инсталирам Microsoft .NET 3. До тој момент видов дека имнаше инсталирано .NET 1.1. Го избришав 1.1 и го инсталирав новиот 3.05. Мислам тој бропј беше. По тоа инсталирав и Бит дифендер и тука се јавија сите проблеми. Кга со Firefox сакам да отворам некој сајт треба да кликнам и по 15 пати за да ми го отвори. Истото се слуцува и со линкови во сајтовите. Ајде мислев дека е до .нет-от па пак го вратив стариот 1.1. Проблемите не се решија. Го избацив и бит дифендерот од компјутер мислејќи дека е до него но пак ништо. Инсталирав и .нет 2 но немаше успех. Ајде реков да ја реинсталирам и лисицата па можеби ќе имам среќа. Немав. Истите проблеми се јавија и со Експлорер.Моментално сум и без антивирус и без нерви. Дали има некој излез или реинсталација на оперативниот систем кој е ХП патем речено. ХП СП2

Windows firewall OFF ?

Пробај со систем ристор.
Мислам дека кога си го анинсталирал .NET 1.1 ти направил автоматски ристор поинт ама не сум сигурна.

Инсталирај го Microsoft .NET FrameWork 3.5 SP1 , би требало ова да ти го реши проблемот.Ако е до .NET , а ако е друго пробај со антивирус појак да видиш дан ти влегол некој вирус.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom