Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај добро вечер :) .

За 1. проблем:

Оди на Desktop десен клик -> Properties ; отвораш табот Desktop ; кликаш Customize Desktop ; отвораш табот Web ; и тука го одштиклираш Lock Desktop Items и ако имаш нешто ви листата погоре ги бришиш сите елементи шо можи да се избришат ( мислам дека My Current Home Page не можиш да го избришиш само не треба да е штиклирано)

За 2. проблем:

Одиш Control Panel -> Regional And Language Settings ; табот Languages ; одиш Details ; и тука додаваш МК и треба да ти е во ред.

:helou:

хм, за првиот проблем, јок.. .све шо кажа све си е така...
а за вториот, ништо не ми помага тоа зашо ја иам мк и ен веќе, ама не можам да ги контролирам ппреку тастатура...

logitech_quickcam_for_notebook_webcam-765545.jpg

Ако има некој ваква камера, ке може да ми дадете драјвер за неа?

Фала.
Побарај овде. Јас немав среќа, може ти имаш поголема :toe:

Си купил Lap Top и со него ти дале Windows Vista, али ти сега сакаш да инсталираш Windows XP ?
Ако е тоа не сум баш најсигурен неам големо искуство со Lap Tops, али мислам дека за тоа ќе ти треба Windows со SATA драјвери.
Да до тоа е а каде може да се најде тоа ?
И друго прашање пред да ја скршам вистава као се кофигурира за да се приклучам на нет на јузер нејм енд пасворд застанува и не мрда (на он нет сум) ми рекоа ископирај ги днс адресите ама не функционира ако знае некој нека пише! Фалаааа ! :smir:

Да до тоа е а каде може да се најде тоа ?
И друго прашање пред да ја скршам вистава као се кофигурира за да се приклучам на нет на јузер нејм енд пасворд застанува и не мрда (на он нет сум) ми рекоа ископирај ги днс адресите ама не функционира ако знае некој нека пише! Фалаааа ! :smir:

За инсталација на XP на лап-топ со SATA.

http://news.softpedia.com/news/Install-Windows-XP-On-SATA-Without-a-Floppy-F6-47807.shtml

То ти е еден начин. Друг начин е во биосот да му маниш disable на SATA и без проблем ќе си инсталираш XP.

Може ли некој да ми најде драјвер за тв и фм картичка innodv smart tv.

И имам уште едно прашање: пошто ми го преинсталираа windows-ot и имав нели постар windows media player и јас нормално си симнав нов. Финтата е што на пример кога ќе го видам икончето на некоја песна ми ја дава сликата на старото windows media player а јас сакам да се гледа новото. Како можам да го направам тоа. Пошто и ако идам на десен клик и properties i change пак не сака да ми се направи. Ај хелп и за двете прашања:smir:

Може ли некој да ми најде драјвер за тв и фм картичка innodv smart tv.

И имам уште едно прашање: пошто ми го преинсталираа windows-ot и имав нели постар windows media player и јас нормално си симнав нов. Финтата е што на пример кога ќе го видам икончето на некоја песна ми ја дава сликата на старото windows media player а јас сакам да се гледа новото. Како можам да го направам тоа. Пошто и ако идам на десен клик и properties i change пак не сака да ми се направи. Ај хелп и за двете прашања:smir:

Tools - Folder Options - File Types

Најди за кој фајл сакаш да смениш икона (avi, mpeg, wma, mp3.......) и кликни на копчето ADVANCED и смени му икона.

Adnuvam .avi file vo movie maker snimen od programa fraps(program za snimanje na video igri)-mu prai import i klipot si raboti!Koga ke stavam avi file od divx film programata crashuva bez nikakov error cisto samo se gasi i kraj i nejke da mu napravi import!Nekoj da ne znae kako da go fixnam ova?Ova vise dolgo vreme me maci!:vozbud:

Добровечеееееееер..... значи ја конечно да пишам оти иам 2 проблема... епа ајмо људи ако сте заинтересирани да ми помогнете малце околу ова... :
врнаа ми ја оваа машина од ремонт (реинсталација де) и сенките на иконките на десктопо веќе не се како порано :( ... порано на пр имаше мај документс и прозирно во однос на позадината а сеа секоја иконка ми е плава .. то ме нервира .. .ако ме разбирате уопште

едит :) : друг проблем ми е Ленгуиџ барот... не е вишше со букви EN, MK туку една глупа мала тастатурка стое на таскбаро, и не ми се мењат како порано со Shift + Alt :(

не знам тука ли требаше у ваа тема али то е то шо страшно ми смета и молам за помош добри људи ...
фала унапред

1.Десен клик на Мај Компјутер,е сеа ја работам на Виста али на ХР ваљда памтам ке одиш Адванцед,па Сетингс на Перформанс прво е и стиклирај го претпоследното мислам.....ако не селектирај ги сите и терај

2.Поима немам

Добровечеееееееер..... значи ја конечно да пишам оти иам 2 проблема... епа ајмо људи ако сте заинтересирани да ми помогнете малце околу ова... :
врнаа ми ја оваа машина од ремонт (реинсталација де) и сенките на иконките на десктопо веќе не се како порано :( ... порано на пр имаше мај документс и прозирно во однос на позадината а сеа секоја иконка ми е плава .. то ме нервира .. .ако ме разбирате уопште

едит :) : друг проблем ми е Ленгуиџ барот... не е вишше со букви EN, MK туку една глупа мала тастатурка стое на таскбаро, и не ми се мењат како порано со Shift + Alt :(

не знам тука ли требаше у ваа тема али то е то шо страшно ми смета и молам за помош добри људи ...
фала унапред

Десен клик на мај компјутер, оди Properties > Advanced > Settings и во Visual Settings избери ја опцијата Let Windows choose what's best for my computer.

За второто, десен клик на таскбарот > Toolbaras најди го Language Bar и кликни на него. Сега ќе го снема од таскбарот, оди во Control Panel > Regional and language > Language > Details. Тука најди ја македонската подршка и избери remove. Следно, кликни на ADD и повторно додај го македонскиот јазик :). Се надевам помогнав

Имам проблем со копмјутерот на мајка ми... Сабајле го уклучила и ги нема Мy Computer, My Documents и уште нешто на десктоп и замрзнат е десктопот, неможе да се селектира ништо... А стрелката кога ќе ја однесам кај стартот има часовниче и така стои... Неможе да се уклучи ниедна програма.... Пробав со систем ристор, исто си останува...

Кои процеси ги покажува како активни во таск менаџерот ?

Проглем.:)
Земав ТВ картица.
Си фаќам програми и се е во ред.
Но, на сред гледање ми се исклучува мониторот и престанува звукот, а машината работи, т.е. го слушам вентилаторот што лади.
Го прави, или тоа, или сам се рестартира.

Ова се случува откако ја ставив картицата.

Фала однапред.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom