Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Вака сега!Земав DELL лаптоп и нема Windows него некое глупо софтверче!Кажете ми дали за да инсталирам Windows треба прво ова да го избришам па да инсталирам,или може директно Windows!И кажете ми дали ќе може на овој новиов лаптоп да инсталирам лиценциран Windows кој ми го дадоа со стариов компјутер од Неоком,или ќе треба да си купам ново CD Windows и од каде!?Поздрав

1) Земи CD со Windows, прави формат, инсталирај Windows.

2) Земи лиценцирано CD со Windows, прави формат, инсталирај Windows.

3) Нареден пат, ПРОБАЈ, види што ќе биде па прашај!

Ми се јави еден проблем по форматирање кога ќе отворам Мој компјутер или мои документи ми се јави ``Windows Explorer has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.`` и она Сенд или Дон`т сенд одам на дон`т сенд и по вторпат можам да влезам најнормално...секогаш вака....помош?

Го решив проблемот со уште еден формат:helou:

hey дали може некој да ми каже добар анти спајвер... ме хакнаа на WoW И мислам дека имам инфо стилер.. ама не ми го фајќа авира ... ај ве молам .. фала однапред :\
Другар стави си " Panda Internet Security 2009 " или " Panda Global Protection 2009" апдејтувај го и немаш гајле од ништо.
PozZ...:helou:

Како да избришам Адд-они на мозила....инсталирав еден адд-онн за визуелен изглед(не е тема) ама не ми се допаѓа и не знам како да го избришам?

Како да избришам Адд-они на мозила....инсталирав еден адд-онн за визуелен изглед(не е тема) ама не ми се допаѓа и не знам како да го избришам?
Влези во Алатки/Tools и таму има Add Ons во паѓачкото мени, натака ќе се снајдеш...

Кога го ставам цд-то за инсталација на Видоусот почнува да се инсталира поминува една фаза и потоа ми вади грешка и пишува : Stop : 0x000000007B (0xF78D2524, 0. . . итн дали некој знае како може да се попраи ова ? :toe:

Кога го ставам цд-то за инсталација на Видоусот почнува да се инсталира поминува една фаза и потоа ми вади грешка и пишува : Stop : 0x000000007B (0xF78D2524, 0. . . итн дали некој знае како може да се попраи ова ? :toe:

Си купил Lap Top и со него ти дале Windows Vista, али ти сега сакаш да инсталираш Windows XP ?
Ако е тоа не сум баш најсигурен неам големо искуство со Lap Tops, али мислам дека за тоа ќе ти треба Windows со SATA драјвери.

Ај види тука ако ти помогне нешто...

Добровечеееееееер..... значи ја конечно да пишам оти иам 2 проблема... епа ајмо људи ако сте заинтересирани да ми помогнете малце околу ова... :
врнаа ми ја оваа машина од ремонт (реинсталација де) и сенките на иконките на десктопо веќе не се како порано :( ... порано на пр имаше мај документс и прозирно во однос на позадината а сеа секоја иконка ми е плава .. то ме нервира .. .ако ме разбирате уопште

едит :) : друг проблем ми е Ленгуиџ барот... не е вишше со букви EN, MK туку една глупа мала тастатурка стое на таскбаро, и не ми се мењат како порано со Shift + Alt :(

не знам тука ли требаше у ваа тема али то е то шо страшно ми смета и молам за помош добри људи ...
фала унапред

logitech_quickcam_for_notebook_webcam-765545.jpg

Ако има некој ваква камера, ке може да ми дадете драјвер за неа?

Фала.

Добровечеееееееер..... значи ја конечно да пишам оти иам 2 проблема... епа ајмо људи ако сте заинтересирани да ми помогнете малце околу ова... :
врнаа ми ја оваа машина од ремонт (реинсталација де) и сенките на иконките на десктопо веќе не се како порано :( ... порано на пр имаше мај документс и прозирно во однос на позадината а сеа секоја иконка ми е плава .. то ме нервира .. .ако ме разбирате уопште

едит :) : друг проблем ми е Ленгуиџ барот... не е вишше со букви EN, MK туку една глупа мала тастатурка стое на таскбаро, и не ми се мењат како порано со Shift + Alt :(

не знам тука ли требаше у ваа тема али то е то шо страшно ми смета и молам за помош добри људи ...
фала унапред

Ај добро вечер :) .

За 1. проблем:

Оди на Desktop десен клик -> Properties ; отвораш табот Desktop ; кликаш Customize Desktop ; отвораш табот Web ; и тука го одштиклираш Lock Desktop Items и ако имаш нешто ви листата погоре ги бришиш сите елементи шо можи да се избришат ( мислам дека My Current Home Page не можиш да го избришиш само не треба да е штиклирано)

За 2. проблем:

Одиш Control Panel -> Regional And Language Settings ; табот Languages ; одиш Details ; и тука додаваш МК и треба да ти е во ред.

:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom