Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ах да тоа го знам за upgrade ама јас како и многу други ги поистветуваме поимите reinstall i format што и сега се докажа.........................фала пуно друже...........

Aјдеее, одма формат! Не иде тоа така. Дома кога ќе се испрља тепихот, ја кречите после цела куќа/стан??? ц ц ц....

Избриши ги драјверите за графичката (Симни си Driver Sweeper), па инстлирај други (земи ги најновите, пробај). И кажи што графичка имаш?

хаха епа добро де...мислев дека не може ниту у сејф мод да влезе..
sorry.. :)

Ај некој ако може да ми каже шо е проблемот со мојот ком кога ќе уклучам игра или некој клип ми се покажува плав екран и се рестартира.:kesa::kesa:
Има шанса да е и хардверски проблем.
Провери да не ти се прегрева графичката.

Aj eden licence key za memory improve master ,ако има на лагер некој?:smir:

Ај некој ако може да ми каже шо е проблемот со мојот ком кога ќе уклучам игра или некој клип ми се покажува плав екран и се рестартира.:kesa::kesa:

И јас го имам истиот проблем. Сеуште не ми е решен проблемот, ама кога барав решение најдов дека причина се драјверите за графичката. Сакаат да пристапат преку pointer до мемориска адреса која е недостапна. Пробав да го решам проблемот ама немав време морав да заминам во тугина и сега до следното бегање Битола сестра ми ќе гледа видеа под Linux.

И јас го имам истиот проблем. Сеуште не ми е решен проблемот, ама кога барав решение најдов дека причина се драјверите за графичката. Сакаат да пристапат преку pointer до мемориска адреса која е недостапна. Пробав да го решам проблемот ама немав време морав да заминам во тугина и сега до следното бегање Битола сестра ми ќе гледа видеа под Linux.
Јас ги инсталирав драјверите што ми ги даде КОРУН и пак така праве пома неам што е изгледа ново бара.

Јас ги инсталирав драјверите што ми ги даде КОРУН и пак така праве пома неам што е изгледа ново бара.

Коа пак ќе ти се се појави blue screen of death пробај да запомнеш што пишува односно каде е проблемот... кај мене на стариот компјутер исто правеше така, па испадна дека графичката отишла во неповрат

Мој совет е да си го форматираш компјутерот така најлесно ќе си го решиш проблемот

Коа пак ќе ти се се појави blue screen of death пробај да запомнеш што пишува односно каде е проблемот... кај мене на стариот компјутер исто правеше така, па испадна дека графичката отишла во неповрат
Не се чита многу е брзо.

Не се чита многу е брзо.

Јас па мислам дека од кога ќе се појави плавиот екран и така останува ( бар кај мене беше така )... а штом не ти прифаќа ниту нови драјвери, се мислам дека проблемот ти е до графичката

[vladimir];1759979 напиша:
Мој совет е да си го форматираш компјутерот така најлесно ќе си го решиш проблемот

Немора да значи, ако му е хардверски проблем и 100 форматирања не му помагаат

Јас па мислам дека од кога ќе се појави плавиот екран и така останува ( бар кај мене беше така )... а штом не ти прифаќа ниту нови драјвери, се мислам дека проблемот ти е до графичката

Немора да значи, ако му е хардверски проблем и 100 форматирања не му помагаат

Точно ама кај него тоа го дава на блиц и неможе да прочита
Нека му даде формат и ако пак му се јавува тогаш е хардверски проблем па ќе си бара друго чаре

[vladimir];1760014 напиша:
Точно ама кај него тоа го дава на блиц и неможе да прочита
Нека му даде формат и ако пак му се јавува тогаш е хардверски проблем па ќе си бара друго чаре
Јас го форматирав пред 1 месец и не ми правеше така од кога ги инсталирав драјверите на графичката и после некое време пак почна а не се појавуваше.Од прилика колку пари е една нова графичка.

Јас го форматирав пред 1 месец и не ми правеше така од кога ги инсталирав драјверите на графичката и после некое време пак почна а не се појавуваше.Од прилика колку пари е една нова графичка.

Абе имаш графички од 2000 па нагоре, сеа незнам зашто ќе ти користи, ако си играње тогаш земи некоја појака со повеќе меморија...
Еве ти ценовник од Нико компјутери

Што се улетувате одма по форматирање и купување на графички???

Иди вака:

Properties на my computer, па во табот advanced иди на третото settings копче, таму кај Startup and recovery, и одштиклирај го Automaticly restart.
Сеа кога ќе ти се појави плав екран, ќе си остане така, и ќе го запишеш проблемот. 100% ќе биде нешто со nv4_display или нешто слично...

Што се улетувате одма по форматирање и купување на графички???

Иди вака:

Properties на my computer, па во табот advanced иди на третото settings копче, таму кај Startup and recovery, и одштиклирај го Automaticly restart.
Сеа кога ќе ти се појави плав екран, ќе си остане така, и ќе го запишеш проблемот. 100% ќе биде нешто со nv4_display или нешто слично...

Епа баш дека проблемот е со nv4_display, значи нешто е до графичката...
штом не бива и со нови драјвери, мое мислење е дека ти е хардверски проблем

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom