Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
...хмм за мрежа си има виндовсот по дифолт, а што ти е мрежната (мислам ако ти си ставал мрежна).

istata e nemam nisto menjato
samo sto pravev format... i nemam drajveri nemam CD za da instaliram.. i nemozam da se konektiram na internet...
go nemam toa Local Area Network..
bez nego dzabe pravam konekcija

Кога стартува windows ми излегува ова:

f_Image00753m_b2f13e5.jpg

Од што може да е и како да го тргнам? :icon_conf

Имаш инсаталирано некоја програма тоа ParetoLogic што ти е и таа сега ти прави проблеми при стартување, анинсталирај ја таа програма ако не ти треба а ако ти треба реинсталирај.

probaj da go najdes istiot fajl na google USS.dll pa da go stais vo folderot kade sto si stoi...ili simni go UNINSTALER i celostno izbrisi ja programata taa Pareto logic...:P

Не, воопшто нема таква ParetoLogic.
Еве што имам во C:\Program Files\Common Files

f_Image00754m_a179c13.jpg

walkergirl, оди во старт, барај Run, пиши msconfig, и барај таб Start Up, во тој таб барај го ова програмче Pareto Logic беше? Е откако ќе го најдиш одштиклирај го. Btw, после имаш рестарт. If this doesn't solve it.. Стварно неам идеја.

BSOD-от e PFN_LIST_CORRUPT a nema nikakov file a kamoli .dil ili .exe aj ako znaete pisete deka samo paga li paga...:P

BSOD-от e PFN_LIST_CORRUPT a nema nikakov file a kamoli .dil ili .exe aj ako znaete pisete deka samo paga li paga...:P
Најверојатно дефектен RAM. Ако имаш неколку стапчиња RAM остави само едно и види дали така ќе работи добро. Ако пак се појави проблем, тргни го тоа стапче па стави друго... Итн, испробувај начини.
Инаку RAM-от можеш да провериш дали ти е дефектен со програмчево.
Можно е да е проблем и процесорот... Ама ај едно по едно. Прво да го решиме RAM-от :)

za drajverite...
srediv rab..
da ne barate dzabe :)
znam koi muki gi vidov... :)

walker girl... a da uklucese SHOW HIDDEN FILES AND FOLDERS ? :) moze taka kje ti go pokaze vo program files :)
za regedit ne sum siguren dali pokazuva toa... ali mozes da se obides.. ctrl+f ti dava avtomatsko prebaruvanje...

walker girl... a da uklucese SHOW HIDDEN FILES AND FOLDERS ? :) moze taka kje ti go pokaze vo program files :)
za regedit ne sum siguren dali pokazuva toa... ali mozes da se obides.. ctrl+f ti dava avtomatsko prebaruvanje...

Средив со линкот што ми го прати по пп.

Фала многу. :smir:

Најверојатно дефектен RAM. Ако имаш неколку стапчиња RAM остави само едно и види дали така ќе работи добро. Ако пак се појави проблем, тргни го тоа стапче па стави друго... Итн, испробувај начини.
Инаку RAM-от можеш да провериш дали ти е дефектен со програмчево.
Можно е да е проблем и процесорот... Ама ај едно по едно. Прво да го решиме RAM-от :)

9 ерори за 24 саати многу се? Пошо кај другар дава IRQL_MEMORY_NOT_LESS_OR_EQUAL, пуштивме да вергла 24 саати мемтестот, и дае 9 ерори и тоа 7 ги даде од 40 до 56 пас. Факт ап или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom