Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Хмм, сигурен си ?
Значи кога на било кого од нас ќе му влезе вирус/торјанец, КРАЈ е со компјутерот. Тоа никако не се брише, џабе антивирусите ја имаат таа опција за DELETE, ама нели не работи тоа вирусот навлегол- mission accomplished...

ГЛАВНАТА цел на антивирусите е ДА ГО СПРЕЧАТ ВИРУСОТ да навлезе, да се прошири, да сјебе нешто. Чим сјебе, (скоро секогаш) е џабе антивирусот.

Има многу начини да се заштитиш од СИДА, ама ако се заразиш (не дај Боже), ојде јабана, ни формат не спасува тогаш :)

have problem !! сакам да изрежам Линукс бутабилно ЦД бидејки го симнав од нет во него има и 2 .exe фајлови дали ти треба да стојат во ЦДто шо ке го изрежам?

Абе ти ако сакаш стави 2 порничи на цедето, исто ќе му биде.

Зборот формат треба да се цензурира овде, за секоја глупост формат........

da ali sve mi raboti samo od vreme na vreme mi se pojavuva i me nervira a nemam nitu spyware nitu virus sve gi izbriisav i pak mi se pojavuva pa izglea format:D:vozbud:

da ali sve mi raboti samo od vreme na vreme mi se pojavuva i me nervira a nemam nitu spyware nitu virus sve gi izbriisav i pak mi se pojavuva pa izglea format:D:vozbud:

Одкај си сигурен дека ги избриша сите ? :vozbud:
бај д веј, ај пробај дали работи онаа опција Show hidden files and folders...

Хмм, сигурен си ?
Значи кога на било кого од нас ќе му влезе вирус/торјанец, КРАЈ е со компјутерот. Тоа никако не се брише, џабе антивирусите ја имаат таа опција за DELETE, ама нели не работи тоа вирусот навлегол- mission accomplished...

А за проблемот што го има дечкото, освен ако не му се зафркнати таск менаџерот,ран командата и нешто слично, освен со форматирање, тешко дека ќе успее да го среди компјутерот

aj otkako ke go sredite toj kompjuter bez format pisi mi imam msn

aj otkako ke go sredite toj kompjuter bez format pisi mi imam msn

Нешто не е јасно ? Ај прочитај ги последните 3 реченици од постот, мислам ќе се разјасни работата. Точно е дека за проблемот што го има BUCH решението е формат, меѓутоа не се согласувам со твоето мислење за она со антивирусите

pa problemot sto go ima tij ne sum mu go jas napravil na kompjuterot ili ti, toa e se od virusi, znaci nemal covekot ili imal antivirus nekoj bez veza ne mu se pojavila opcijata delete sto vikas ti, i sea kom e ojden taka?
epa aj sea neka stavi deset antivirusi ako saka i ako se opravi kazav pisete mi

Нема нешто што не може да се поправи без формат, ама затоа има корисници кои не знаат да гуглаат.

Нема нешто што не може да се поправи без формат, има само корисници кои не знаат да гуглаат.

cekaj sea da ti kazam i na tebe, 2000 godina zemam edno cd, go stavam vo kompjuterot i op antivirusot vika ima virus, se pojavuva opcija delete i jas mu stegam delete, i dobro, i kako sto peese kompjuterot odednas si prestana, gledam sto e rabotata i na winampot pesnite si se preripnuvaat edna so druga gi nema, otvaram my computer i gledam particija d i e prazni, eden kup igri i edno 3000 pesni nema, otvaram antivirusot i citam sto mu bila akcijata na virusot i pise vaka delete your HD, i ojdea d: i e: za rok od edna sekunda, epa aj sea kazimi kako preku google jas da si gi vratam tie podatoci ustvari da go resam problemot

Picture
my.php
Имам проблем со USB то, кога и да го ставам на лаптопот ми ја појавува оваа слика и колку и да ја гасам пак се уклучува на 10 секунди.Не е до USB то бидејќи на сите што ги имам ставено го кажува ова па дури и кога ќе го извадам USB то пак ја кажува-и само рестарт ја гаси. :nesum: Дали е некој вирус ова или... и како да ја изгаснам да не ја кажува сликата повеќе :kafe:

Picture
my.php
Имам проблем со USB то, кога и да го ставам на лаптопот ми ја појавува оваа слика и колку и да ја гасам пак се уклучува на 10 секунди.Не е до USB то бидејќи на сите што ги имам ставено го кажува ова па дури и кога ќе го извадам USB то пак ја кажува-и само рестарт ја гаси. :nesum: Дали е некој вирус ова или... и како да ја изгаснам да не ја кажува сликата повеќе :kafe:
Вирус... ставај касперски и фул скен :smir:

cekaj sea da ti kazam i na tebe, 2000 godina zemam edno cd, go stavam vo kompjuterot i op antivirusot vika ima virus, se pojavuva opcija delete i jas mu stegam delete, i dobro, i kako sto peese kompjuterot odednas si prestana, gledam sto e rabotata i na winampot pesnite si se preripnuvaat edna so druga gi nema, otvaram my computer i gledam particija d i e prazni, eden kup igri i edno 3000 pesni nema, otvaram antivirusot i citam sto mu bila akcijata na virusot i pise vaka delete your HD, i ojdea d: i e: za rok od edna sekunda, epa aj sea kazimi kako preku google jas da si gi vratam tie podatoci ustvari da go resam problemot

Човек, има разлика меѓу антивирусите ТОГАШ и ДЕНЕС. А за твојот проблем што бил, неможе антивирусот ( ваљда си имал некоја shit верзија ) да ти го избрише целиот диск за ЕДНА СЕКУНДА. Ај најди ми ти компјутер што ќе избрише диск за една секунда, ма нема смисла тоа што си го пишал. Неможеш ти мене да ми (до)кажуваш дека така било, едноставно фајловите ти биле скриени и не си знаел што и како да направеш. Стави му добра заштита на комјутерот, солиден антивирус програм + некој додатен програм за спајвер или нешто слично + програма за оптимизација и одржување на компјутерот, па ќе видеме дали тогаш би имал проблеми. И не реплицирај на постов, да не отидеме премногу офтопик.

Picture
my.php

Да, вирус е. Пушти го антивирусот нека скенира. Симни си trojan hunter, многу добра програма за заштита од тројани. Исто, исклчучи ја опцијата за ауторан на usb-то. Еве како да го сториш тоа:

1. Кликни на Start па во Run и внеси gpedit.msc
  2. Оди во Computer Configuration -> Administrative Templates -> System
  3. Најди го Turn off Autoplay и двоклик на него
  4. Кликни на Enabled па од Turn off Autoplay on: одбери All drives

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom