Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
од интернет кога гледам...еве горе шо е тоа рекламата за Телекабел ми засецкува, флеш плеер инсталирав од ново и пак така прави

Преку add or remove, напраj uninstall на плеерот, и инсталирај ја оваа верзија (10.0.12.36). А со кој прелистувач ти сецкаат рекламите ?

Преку add or remove, напраj uninstall на плеерот, и инсталирај ја оваа верзија (10.0.12.36). А со кој прелистувач ти сецкаат рекламите ?

користам Firefox

A што компјутер имаш?

unbenanntle1.jpg

edit: со IE7 немам проблеми, а лисицата зафркава нешто

користам Firefox

edit: со IE7 немам проблеми, а лисицата зафркава нешто

А да пробаш да ги избришеш аддоните и одново да ги инсталираш мада не ми се верува да е до тоа... или пак да ја избришеш сегашната верзија која ја имаш... да инсталираш друга верзија на мозила да видиш така што би се дешавало.

А да пробаш да ги избришеш аддоните и одново да ги инсталираш мада не ми се верува да е до тоа... или пак да ја избришеш сегашната верзија која ја имаш... да инсталираш друга верзија на мозила да видиш така што би се дешавало.

ја апдејтирав верзијата ја ставив 3.0.4...како шо гледам нема проблеми

Имаше проблем компатибилноста на новиот флеш плеер со мозилата. Пуштија апдејт и сега се среди. Иначе и јутуб клиповите засецкуваа x)

Брат ај овоа копирај го во Нотепад и сними го со наставка .reg и потоа двоклик на него и оди на Yes и решен проблем:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden]
"Text"="@shell32.dll,-30499"
"Type"="group"
"Bitmap"=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,74,\
00,25,00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,53,00,\
48,00,45,00,4c,00,4c,00,33,00,32,00,2e,00,64,00,6c,00,6c,00,2c,00,34,00,00,\
00
"HelpID"="shell.hlp#51131"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\NOHIDDEN]
"RegPath"="Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Explorer\\Advanced"
"Text"="@shell32.dll,-30501"
"Type"="radio"
"CheckedValue"=dword:00000002
"ValueName"="Hidden"
"DefaultValue"=dword:00000002
"HKeyRoot"=dword:80000001
"HelpID"="shell.hlp#51104"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL]
"RegPath"="Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Explorer\\Advanced"
"Text"="@shell32.dll,-30500"
"Type"="radio"
"CheckedValue"=dword:00000001
"ValueName"="Hidden"
"DefaultValue"=dword:00000002
"HKeyRoot"=dword:80000001
"HelpID"="shell.hlp#51105"

Еве сега се е*авам со еден компјутер ваљда има некој вирус закачено . Ова со регистарот го пробав, ама не работи. Има некој друг решение за ова ( освен формат :) )?

Еве сега се е*авам со еден компјутер ваљда има некој вирус закачено . Ова со регистарот го пробав, ама не работи. Има некој друг решение за ова ( освен формат :) )?
Има програмче за отстранување на тоа вирусче (autorun* барај постови од Корун) ако не... формат :)

kako da go sredam ova ?
666666666vc8.jpg

Па брат ти имаш спајвер на ком :tapp: , ако имаш некој анти висту или ансти спајвер тогаш скенирајго ако не сними некој анти спајвер ама по никој основ немој да снимаш два анти вируса бидејќи ќе ти се успори многу компјутерот и ќе имаш тогаш поголеми проблеми.
п.с моеш да ја мењеваш позадината или да влагаш у адд ремув програмс ?!

kako da go sredam ova ?
666666666vc8.jpg

Брат ова не ќе да е лесен проблем, реклами се тоа ако стиснеш ќе ти дава сајтови за онлајн скенирање ( всушност тоа се тројанци ). Незнам до кои команди сеуште имаш пристап. Ако можеш да влезеш во task manager и да погледнеш кои процеси работат, па да ги исклучеш оние сомнителните. Исто да влезеш и во run ( се сомневам дека работи, сепак пробај... ) и во msconfig во startup да ги исклучеш програмите да не се подигаат при стартувањето. Пробај нешто од ова, па пиши овде.

Ufffff....ama si zagazil. Ako imas sreka CPU-to nema da ti e prepolno pa ke mozes da napravis nekoi raboti. Probaj vaka

Iskluci system restore, t.e. izbrisi gi site system restore points (my comp > properties > system restore > turn off system restore. Ne sum siguren samo dali trebase normalno ili preku safe mode, probaj so dvete ako ne te mrzi. Togas zemi skeniraj so nekoj antivirus, antispyware i sve sto ke nacekas, no pred toa vnimatelno iskluci gi site somnitelni procesi.

neznam zasto go terate covekot da se maci so scan i neznam so drugo, jas rekov i pak ke recam fukcijata na antivirusot e da go sprecii virusot da vleze vo kom, a stom toj vleze i si ja ostvari celta posle se e dzabe i deset antivirusi neka ima. nego aj ne se maci ic udri si format zemi si ESET NOD 32 Antivirus posle i svirkaj

neznam zasto go terate covekot da se maci so scan i neznam so drugo, jas rekov i pak ke recam fukcijata na antivirusot e da go sprecii virusot da vleze vo kom, a stom toj vleze i si ja ostvari celta posle se e dzabe i deset antivirusi neka ima. nego aj ne se maci ic udri si format zemi si ESET NOD 32 Antivirus posle i svirkaj

Хмм, сигурен си ?
Значи кога на било кого од нас ќе му влезе вирус/торјанец, КРАЈ е со компјутерот. Тоа никако не се брише, џабе антивирусите ја имаат таа опција за DELETE, ама нели не работи тоа вирусот навлегол- mission accomplished...

А за проблемот што го има дечкото, освен ако не му се зафркнати таск менаџерот,ран командата и нешто слично, освен со форматирање, тешко дека ќе успее да го среди компјутерот

have problem !! сакам да изрежам Линукс бутабилно ЦД бидејки го симнав од нет во него има и 2 .exe фајлови дали ти треба да стојат во ЦДто шо ке го изрежам?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom