Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
MeToNo1[MkD] напиша:
Еј Корун или било кој може да помогне .. Најдов како се вика графичката па ако можете да најдеме некој драјвери да ми помогнете

NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro ( Microsoft Coropation )
ако може некој нека помага за драјвери

поздрав

Еве ти линк за драјверите баш за твојата графичка! Не се најновите, пошто стара ти е графичката, а со најновите можно е да си имаш проблеми! Само одзипувај ги негде, уклучи го Setup.exe, кликај NEXT... и толку е!

Поздрав!

-={K-O-R-U-N}=- напиша:
Еве ти линк за драјверите баш за твојата графичка! Не се најновите, пошто стара ти е графичката, а со најновите можно е да си имаш проблеми! Само одзипувај ги негде, уклучи го Setup.exe, кликај NEXT... и толку е!

Поздрав!

Фала корун .. еве сега ги Далнодирам па ке видиме шо ке биде ..

Сепак фала
Поздрав

Еј Корун ОТидов Сетап .. и ми вика .. Овие Драјвери кои што ти сакаш да ги инсталираш се постари од оние што се на овој систем .. и сега шо да правам ?? Да ги инсталирам ли ? ХЕЛП

Поздрав

MeToNo1[MkD] напиша:
Еј Корун ОТидов Сетап .. и ми вика .. Овие Драјвери кои што ти сакаш да ги инсталираш се постари од оние што се на овој систем .. и сега шо да правам ?? Да ги инсталирам ли ? ХЕЛП

Поздрав

Јас мислев дека ти воопшто немаш драјвери, или дека ти зезаат овие нешто! Кажи ми, што ти е проблемот со драјверите, па што бараш други? Ги имам и најновите ако сакаш, ама образложи ми што ти треба!

Поздрав!

Imam Pentium II,nosese Win98,sega mu staviv XP i si raboti normalno samo sto nemozan da najdam sound driver ,stariot driver bese-Avance Logic ALS100+/ALS120 sega koga staviv XP ne go prepoznava saka nekoj drug,znae li nekoj koj drajver da go stavam?

astrion напиша:
Imam Pentium II,nosese Win98,sega mu staviv XP i si raboti normalno samo sto nemozan da najdam sound driver ,stariot driver bese-Avance Logic ALS100+/ALS120 sega koga staviv XP ne go prepoznava saka nekoj drug,znae li nekoj koj drajver da go stavam?
Ај види овде и овде.

Како можам да активирам Remote Control, од овој компјутер на друг преку LAN?

Ми се јави уште еден проблем сега: Не можам да отворам User Accounts за да подесам пасворд на другиот компјутер.

naum_spaseski напиша:
Ми се јави уште еден проблем сега: Не можам да отворам User Accounts за да подесам пасворд на другиот компјутер.
za remote control da napravis li ti bara user account so pass? Ako ti e za toa pisi ima edna polisa ke ja smenis i bez pass da te pusta na remote

SuBZerO напиша:
za remote control da napravis li ti bara user account so pass? Ako ti e za toa pisi ima edna polisa ke ja smenis i bez pass da te pusta na remote
Го искористив програмчето на Марко, IntelliAdmin. Затоа барам како да отворам User Accounts на другиот компјутер, за да можам да подесам пасворд.

naum_spaseski напиша:
Го искористив програмчето на Марко, IntelliAdmin. Затоа барам како да отворам User Accounts на другиот компјутер, за да можам да подесам пасворд.

Еве еден tutorial за програмчето.

http://www.intelliadmin.com/RemoteControlPro_Manual.htm

П.С. Користи го Help табот, ќе ти разреши доста проблеми.

naum_spaseski напиша:
ovaka preku remote dekstop na xp mozes da se logiras bez da pravis drug user name odnosno treba da go znaes imeto na toj com kade sto sakas da se logiras i treba da izmenis edna polisa na toj com Kako prvo ako user accountot koj sto go koristi kom imas svoj pass ondah samo adminot moze da se logira preku remote A ako userot nema pass a tebe pri remote sesija ti pobaruva togas ce ja downloadiras ovaa consola (ti ja spremiv) i ce ke ja aktiviras na com kade sto sakas da pristapis.Ce ja odberes tretata opcija Accounts:Limit local account of use blank password to conect "i ce ja stavis na disable stiskas dva pati na ok Koga ce ja zavrsis ovaa rabota moras da ja update polisata so slednava comanda vo RUN
GPUPDATE /FORCE i gotovo
Ovaa vazi samo ako userot nema pass se logiras go pises negovoto username (kaj pass i domain nisto) i gotovo
PS:Vazi za remote desktop na XP koj se potkreva so komanda vo run MSTSC ( za drugite programi neznam dali vazi )
inace conzolata ti ja pustiv na mail zasto tuka ne ja dava da ja prikacam ja pa pisi dali e ok

LapLink е многу добро програмче за remote desktop. Може и преку телефон и модем (без dial-up конекција, без интернет) да се конектираш на друг компјутер.

Хе, сега уште еден проблем ми се јави. Вчера можев од едниот компјутер да влезам во другиот, ама денес не се ни препознаваат. Иначе, не можам да го направам она од SubZero зашто не можам да го префрлам фајлот, не ми чита ниту USB.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom