- Член од
- 28 октомври 2005
- Мислења
- 8.293
- Поени од реакции
- 1.646
Joey напиша:Lele ni jas ne go znam ova,sekogas koga ke mi se napravase toa mu pravev restore![]()
Како се прави ресторе?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Joey напиша:Lele ni jas ne go znam ova,sekogas koga ke mi se napravase toa mu pravev restore![]()
Десен клик негде на празно на десктоп па Properties. Оди во табот Advanced. Во делот Performance одбери Settings. Штиклирај го Use drop shadows for icon labels on the desktop и мавни ОК. Кажи резултат :wink:ZOTE напиша:Пред малку симнав една слика од е-маил што беше закачена на ворд документ. И кога и направиви кут и пасте на работниот простор ми се поплавија иконите. Ако може помош како да го вратам работниот простор во првобитна состојба. Еве како ми изгледа сега.
Princ напиша:Десен клик негде на празно на десктоп па Properties. Оди во табот Advanced. Во делот Performance одбери Settings. Штиклирај го Use drop shadows for icon labels on the desktop и мавни ОК. Кажи резултат :wink:
И немојте никогаш како солуција да гледате на форматот или на ресторирање. Многу често, секој проблем има и решение. Јас дури го исклучувам ресторирањето.
Princ напиша:Не на My Computer, на позадината негде, на празно. Таму мавни со десен клик па Properties.
Пример
помеѓу 14.10.2006 и 24.10.2006
ZOTE напиша:Како се прави ресторе?
Princ напиша:Моја грешка, извини, на My Computer барај Properties. Извини уште еднаш, не бев тука со умот кога го пишував упатството.
ZOTE напиша:Нема проблем кликнав на My Computer и влегов во Properties па Advanced. И сега што понатаму, каде да кликнам и што да штиклирам
![]()
Princ напиша:Во делот Изведба кликни на Поставки. Предпоследната опција (би требало да биде) штиклирај ја. Кај мене сите се штиклирани.
Off Topic:
Мразам ОС преведен на македонски...
Princ напиша:Чудно... селектирај ги сите опции (прилагоди за најдобар изглед), мавни ОК, рестартирај па кажи да бараме друго чаре. Јас за ова знаев до сега..
Princ напиша:Оди во контролен панел и активирај display. Оди во десктоп табот и одбери "customize desktop". Кликни на Web табот и осигурај се дека ништо немаш селектирано.
Ако и ова не помогне... не знам.