Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Модел - Аcer Aspire 7 A717-72G-712P

MB - Charizard_CFS
CPU - i7 8750H 2.2 - 4.1GHz Turbo boost
GPU - GTX 1060M 6G GDDR5
RAM - Hynix 8G DDR4
HDD - 1T- WDC wd10spzx-21z10t0
Види што ќе бидне со драјверите, процесорот ти е паметно тоа што си го намалил, ако пак крева на температура може да одиш во dragon center и во advanced да ги наместиш кулерите да дуваат повеќе. Друга опција да си земеш кулер за под него и да го издуваш сам со воздух.

Види што ќе бидне со драјверите, процесорот ти е паметно тоа што си го намалил, ако пак крева на температура може да одиш во dragon center и во advanced да ги наместиш кулерите да дуваат повеќе. Друга опција да си земеш кулер за под него и да го издуваш сам со воздух.

Користам екстерен кулер под него да.
Без кулерот крева отприлика 5 степени плус.
А утре очекувам да ми стаса и боца воздух под компресија која ја нарачав, гледам нема така многу прашина во него, но се приметува дека има мал слој на кулерите и ќе ги издувам, али не верувам да помогни многу.
Единствена варијанта би ми била - репастинг или андерволтинг, или па и двете... но проблемот е што имам уште една година гаранција, ретардирано би било да оперирам таму внатре...

Не се разбирам премногу околу хардвер па ако може да ми кажете дали може да се појачи лаптопот и дали вреди секако, и ако да, да ми препорачате какви делови да барам за него.

pc1.png

Не се разбирам премногу околу хардвер па ако може да ми кажете дали може да се појачи лаптопот и дали вреди секако, и ако да, да ми препорачате какви делови да барам за него.

Прегледај го приврзокот 245582
Шо сакаш да праиш со него?
Само ssd вреди да му клаиш и шо знам можеби рам. Иначе требало да инсталираш 64 битен оперативен систем.

Ssd задолжително и уште една плочка од четири гигабајти и ќе преде. 64 битен виндоус такуѓере.

Sent from my Redmi

Прегледај го приврзокот 245582

ССД стај му и виндовс 10 64 битен пошто имаш 32ка моментално можеш само 2.6 гига да користиш и ти е спор. Ја имам слична конфигурација со ссд машинерииче е

Предлог лап топ до кај 750-800 евра?
Графичката ми е најбитна.

Предлог лап топ до кај 750-800 евра?
Графичката ми е најбитна.

Зошто првите пет минути кога ќе го уклучам компјутерот бучи??? А после нормално си работи...

Зошто првите пет минути кога ќе го уклучам компјутерот бучи??? А после нормално си работи...
Некој кулер. Треба да се репарира (осовината да се исчисти и подмачка) или најдобро да се замени со нов.

Последно уредено:
Многу веројатно е да е вентилаторот од напојувањето, посебно ако е генеричко со вентилатор поставен вертикално. Ако компјутерот го користиш за канцелариско работење смени го вентилаторот. Ако го користиш за игри смени го напојувањето.

Sent from my Redmi

Убаво ти вика @TrendS, најверојатно е кулер ама не е лошо да си направиш backup на податоците.

Некој кулер. Треба да се репарира (осовината да се исчисти и подмачка) или најдобро да се замени со нов.
Или ако е обичен на куќиште, да се проверат температурите, да се извади, да се проверат температурите пак, и ако нема разлика да се извади и да не се става нов :D
That's what I did на стариот комп.

Има луфта кулерот на напајањето кој е свртен надоле најверојатно. Решение нов кулер на напајање.

здраво дечки,мал совет,мудрост или што и дае да побарам от тука пошто јас многу од Хадвер не се разбирам можам само да се пулам ко теле пред порти,па така да вака,,,
комп,мој.
мати.пло.ASUS PRIME A320M-C R2
CPU.RYZEN 3 1200
RAM.REINO 2x4 GB 2400Hz
SSD.kingston 120GB
HDD.WD 1T
GPU ASUS GTX 660 2GB(не титаниум,обична)
ПРАШАЊЕТО МИ Е,пошто неможам да ги сменам сите работи одеднаш,,ШТО ДА СМЕНАМ ОТ ОВДЕ,,,игрите (암전 Blackout,assassin's creed и др) ги терам на максиум(блокираат и кочат)а на LOW ниски сетинзи(течат нормално како вода)но НО не им верувам на различниве софтвери кој сите ми велат проблем е процесорот,,,јас лично се сомневам во графичката,,но само се сомневам несум експерт,незнам па си реков да прашам некој от тука кај разбира нешто од оваа работа,,,ми иди компјутеров да го фрлам от вселената..,,.,од напред БЛАГОДАРАМ за било каков совет или одговор

Attachments

• 8756567698.jpg
    8756567698.jpg
    467 KB · Прегледи: 20

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom