Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
здраво дечки,мал совет,мудрост или што и дае да побарам от тука пошто јас многу од Хадвер не се разбирам можам само да се пулам ко теле пред порти,па така да вака,,,
комп,мој.
мати.пло.ASUS PRIME A320M-C R2
CPU.RYZEN 3 1200
RAM.REINO 2x4 GB 2400Hz
SSD.kingston 120GB
HDD.WD 1T
GPU ASUS GTX 660 2GB(не титаниум,обична)
ПРАШАЊЕТО МИ Е,пошто неможам да ги сменам сите работи одеднаш,,ШТО ДА СМЕНАМ ОТ ОВДЕ,,,игрите (암전 Blackout,assassin's creed и др) ги терам на максиум(блокираат и кочат)а на LOW ниски сетинзи(течат нормално како вода)но НО не им верувам на различниве софтвери кој сите ми велат проблем е процесорот,,,јас лично се сомневам во графичката,,но само се сомневам несум експерт,незнам па си реков да прашам некој от тука кај разбира нешто од оваа работа,,,ми иди компјутеров да го фрлам от вселената..,,.,од напред БЛАГОДАРАМ за било каков совет или одговор
Фала богу дека е графичката ботлнек во случајов, 8 години е стара.
Процесоров е ептен ентри левел ама е релативно нов пред 2-3 години.
Ја не знам што си земал 1200 ако планираш да гејмаш.
Пробај најди на старо rx580 и ќе имаш драстично подобрување во игрите.
И процесорче ако земеш 2600 ќе се препородиш.

Фала богу дека е графичката ботлнек во случајов, 8 години е стара.
Процесоров е ептен ентри левел ама е релативно нов пред 2-3 години.
Ја не знам што си земал 1200 ако планираш да гејмаш.
Пробај најди на старо rx580 и ќе имаш драстично подобрување во игрите.
И процесорче ако земеш 2600 ќе се препородиш.
поздрав батец до тебе,прво морам да ти ја пофалам сликата на профилот пошто во душата и всцето сум Северно Кореец:)инаку што се однесува до графиката ја купив от алиекспрес пред две год и ја платив 60е мислејки наредните 5 год сум мирен но со напредокот на технологијава тешко е да држиш чекор сега излегоја некои RX570 4GB 256bit велиш ке заврши работа графика а процесорот пред ова имав А8-9600 ОДВАЈ го најдов овој РАЈЗЕНОВ ми требаше итно от алиех.не мисе нарачува заради ВИРУСОВ плус и ко би нарачал којзнае когај ке дојде немам нерви да чекам месеци плус во страв,инаку не разбирам многу што е подобро 1400,1600 или 2600 кора и третој неразбирам што е поважно што играат улога но како и да е ке гледам да земам некоја графика,благодарам поздрав

Прегледував скриншати направени за време на гејминг, и одеднаш се појави вакво нешто...

Прегледај го приврзокот 243111

Исчезнува кога ролам или сменам нова слика. Од пред 2-3 дена почна да ми се појавува (итоа многу ретко).
Се работи ли за некаква штета на графичка (лаптоп), или па во прашање е некакво подесување во контрол панелот?
Драјвери и апдејти - се е ок.
Скроз исти проблем на претходен ПЦ, почна вака, па продолжи да се рестартира кога ќе вклучев игра и на крај рокна. Кога го отворив ПЦ беше подуена целата.

Скроз исти проблем на претходен ПЦ, почна вака, па продолжи да се рестартира кога ќе вклучев игра и на крај рокна. Кога го отворив ПЦ беше подуена целата.
Јас го решив проблемот во nvidia panel. Не приметив артефакти повторно.

Зошто првите пет минути кога ќе го уклучам компјутерот бучи??? А после нормално си работи...
... и тоа ќе приметиш зимски период позастапено бучењето, сега колку ќе се стопли дури можеби нема ни да ти бучи (зависи и од температура на околината)!

... инаку и кулер да смениш и два да ставиш пак исто ќе ти бучи, сето тоа е од напајањето „колку пари толку музика“ нели има напајања со ралични цени од 800 ден до 6 000 ден, вентилаторот за да работи без бучење му треба напон од 12 волти - стабилизирани,
е сега, кога ќе го уклучиш компјутерот, највероватно при евтините напајања во моментот иде напон до вентилатор повеќе од 12 волти можеби 20 волти и тогаш бучи, кога ќе се стабилизира напонот и ќе падне на 12 волти тогаш ќе прекине тоа бучењето...или ќе си вградиш поскапо напајање што нема потреба, оти за малку брмчење од компјутерот ништо нема да бидне! (y)

Дечки дали некој има искуство со странава www.laptop.mk ? Најдов еден лаптоп 1.5к поефтин од анхоч, дури чудно ми падна.

Дечки дали некој има искуство со странава www.laptop.mk ? Најдов еден лаптоп 1.5к поефтин од анхоч, дури чудно ми падна.
кога стиснав continue Firefox рече дека блокирал и криптомајнер на страницава
ПОДАЛЕКУ од овие
1588059261429.png

Здраво, дечки. Имам проблем со статичниот компјутер. На сред работа се гаси и ко ќе го уклучам го примети ова: https://ibb.co/R79YNmF
Не знам што е тоа CPU Temp ама сигурно не треба да е толку. Знае некој што е проблемот и како се решава?

Здраво, дечки. Имам проблем со статичниот компјутер. На сред работа се гаси и ко ќе го уклучам го примети ова: https://ibb.co/R79YNmF
Не знам што е тоа CPU Temp ама сигурно не треба да е толку. Знае некој што е проблемот и како се решава?
Линкот не ти го отвора а веројатно треба да се исчисти куќиштето и да се смени паста.
Сервис.

Не ти се отвара сликата. Најверојато ти е до кулерите на процесор или графичка, нема доволно ладење. Или е пастата сува како што вели @Anon или не врти како што треба некој кулер.

90 степени крева CPU Temp.
Многу е, затоа ти гасне. Сум имал случаи да се разлабавени стегачите на кулерот и да нема добар спој. Тогаш ќе грее. Пробај или затегни ги, или стави паста ако е исушена (30,40 ден. е на пазар ќе имаш за 10 процесори) или смени го ако не врти.

Дечки имам проблем .. дали е мал или голем ќе видиме. Денес го пуштив пцво и после 30 мин гејмање се исклучи .. кога пробав да го уклучам пак нејќеше само трепна сино кај копчето за уклучување и толку .. почнав да гледам до што е па ја извадив графичката , батеријата и го укл така без батерија се укл па ја вратив после тоа батеријата ја вратив графичката и пак не сакаше ... кога ја ставам графичката која е XFX 580 4gb и ја оставам без конектиран 8пин кабел за струја се уклучува пц , кога го ставам кабелот за струја во графичката исто нејќе ... е сега незнам дали е графичката отидена или нешто напојувањево ... совет би бил добредојден.

Дечки имам проблем .. дали е мал или голем ќе видиме. Денес го пуштив пцво и после 30 мин гејмање се исклучи .. кога пробав да го уклучам пак нејќеше само трепна сино кај копчето за уклучување и толку .. почнав да гледам до што е па ја извадив графичката , батеријата и го укл така без батерија се укл па ја вратив после тоа батеријата ја вратив графичката и пак не сакаше ... кога ја ставам графичката која е XFX 580 4gb и ја оставам без конектиран 8пин кабел за струја се уклучува пц , кога го ставам кабелот за струја во графичката исто нејќе ... е сега незнам дали е графичката отидена или нешто напојувањево ... совет би бил добредојден.
Мислам дека е напојувањето. Пробај со друго напојување. (позајми од комшија, пријател......)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom