- Член од
- 4 декември 2013
- Мислења
- 198
- Поени од реакции
- 70
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kaj сестра ми сам се врзува на Wi-Fi, ако нешто не сака, треба да има едно копче во средина на далечинското, па би требало да е од таму.Не баш од информатичка технологија, не знаев када да го сместам мислењево, ако е на грешно место нека го премести модераторот. Иначе го земав овај TV пред 1 год. и сакам да ве прашам што и како треба да поврзам Wi-Fi, треба нешто посебен уред да се зема или?
Acer-от е малку подобар во графика и камера. Другото се е исто. Од мое лично искуство, би земал Асус.
Kaj сестра ми сам се врзува на Wi-Fi, ако нешто не сака, треба да има едно копче во средина на далечинското, па би требало да е од таму.
Поддржува Интел К процесори. Види го ова, ќе ти стане појасно.Ако може некој да ми каже дали на оваа плоча ASRock H67M која има сокет 1155 може да се стави кој било i3 или i5 процесор со тој 1155 сокет или има нешто плус што треба да се гледа??
Дискoт ти е изгледa...скенирaј зa лoши сектoри..Иам еден проблем со ПЦ-во, кој што иако делува софтверски, не ми се верува дека е таков.
ПЦ-во после некое време(месеци) знае да успори со работата, да биде поспор во тоа. Правејќи формат на ПЦ-во, ја убрзува неговата работа.
ПЦ-во ми беше споро користејќи Win 7, направив формат со надеж дека истиот ќе ми го убрза ПЦ-во, но тоа не се случи. Форматот е направен со Win 8.1. Доста често е спор, пробувам да пуштам некој browser, и истиот се пушта после 10-тина секунди, наместо одма. Додека истиот работи, знае да се укочи, па после неколку секунди да продолжи со нормална работа. Нешто што приметувам во последно време е дека црвената сијаличка која се наоѓа на предната страна на куќиштето, кај Power Button доста често знае да свети подолго време, а не нормално да си трепка на неколку секунди како што е нормално. Ме интересира, што може да е проблемот?
HDD-то каде што е исталиран ОС, кој е стар 7 години или, пак, може процесорот да прави проблеми?
HDD - 149GB Hitachi HDS721616PLA380 ATA Device (SATA)
CPU - Intel Core 2 Quad Q8300 @ 2.50GHz Yorkfield 45nm Technology
Ќе го споменам и рамот, кој е застапен со 4GB DDR3 1333MHz.
Почна да ме нервира, ептен е споро. Пример за тоа е Дота2, која што се пушташе играта многу брзо, како при вклучување на истата, така и при лоадирање на партијата. 10-15 секунди беа потребни, сеа 30 испаѓаат(отприлика).
Напојување ? Пецка кога го ставаш кабелот од позади ?Ми се исклучи компјутерот и сега не можам да го уклучам, никаков контакт нема. Предлог што би можел да биде проблемот?
Добро си направил, ама сепак мислам дека батеријата не чини. Претпоставка.имам асус лаптоп, стар е година и нешто, сега скоро приметив ми се гаси одеднаш на батерија кога е и не се полни како што треба батеријата на пример преку ноќ го оставив на полнач ми застанува на 78 проценти. Тоа што направив е го оставив на батерија додека не се потроши скроз и да не се пали, ја извадив батеријата го држев стиснато копчето да не останала струја, ја вратив со полнач и се полнеше и застана на 78 посто ??? Добро ли направив battery calibration мислам дека е до тоа