Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
На графичката не врти вентилаторот и не ми работи мониторот а надруг компјутр работи.

Можно ли е да е отидена графичката.

Патем и вентилаторот на матичната споро ми врти

На графичката не врти вентилаторот и не ми работи мониторот а надруг компјутр работи.

Можно ли е да е отидена графичката.

Патем и вентилаторот на матичната споро ми врти
Напојувањето да не е

Напојувањето да не е
Го имам сменетопред 1,5.-2,не ми се вртува да е отидено толку брзо
Кога ми отиде напојувањето не се стартуваше компјутерот.
Сега се стартува,работи вентилаторот слабо врти а вентилаторот на графичката воопшто не врти и мониторот не се стартува,само трепка сијаличката за стенд бај.
Кога ќе го исклучам мониторот светнува екранот и бара конекција.

Сега се стартува,работи вентилаторот слабо врти а вентилаторот на графичката воопшто не врти и мониторот не се стартува,само трепка сијаличката за стенд бај.
Пробај со друго напојување за да си сигурен дека не е до него.

поедноставно е да пробаш напојување од колку да бараш друга плоча

Е еби му мајката у вакви случаи само треба да менуваш...
Претпосставував дека е графичкаата бидејќи не работеше вентилаторот и беше многу жешка.
Вчера на работа ја проверив на друг компјутер и си ја потврдив дијагнозата

Во корист на потрошувачите забележав дека астрономски паднале цените.
Пред 8-9 години од 1gb сум ја платил 4-5к а сега ја купив најефтината 1699 ден.

Претпосставував дека е графичкаата бидејќи не работеше вентилаторот и беше многу жешка.
Вчера на работа ја проверив на друг компјутер и си ја потврдив дијагнозата

Во корист на потрошувачите забележав дека астрономски паднале цените.
Пред 8-9 години од 1gb сум ја платил 4-5к а сега ја купив најефтината 1699 ден.
Графичките денес одат според цена на копање на биткоин/лајткоин, не се според игри.

@Fringe друже и јас сменив напојување пред година, па отиде .. почна да му паѓа напонот и такви работи, па си купив ново. Не мора да значи дека ако си го сменил пред малку време дека е совршено.

На графичката вентилаторот не ми врти , кога ќе уклучам игра ја играм 10минутки без кочење после сецка , до графичката е?P.S:88 степени целзиусови ми е загреана на Desktop.

На графичката вентилаторот не ми врти , кога ќе уклучам игра ја играм 10минутки без кочење после сецка , до графичката е?P.S:88 степени целзиусови ми е загреана на Desktop.

Yup, до графичката е.Купи си нов вентилатор и паста или носи на сервис.

Дечки, имам монитор LG L1718S. Порано помалце беа забележливи а сега многу повеќе, цртички кои мрдаат цело време, не можам подобро да објаснам... На 75 херци ми работи. Некаква идеја што би можело да биде?
Други кабли, уклучи - исклучи ако немаш други....ако пак е исто излеа некој излез/влез е заебан.
Power кабелот за во струја правел проблеми. Тек сега го сменив, добро работи мониторот (y)

Кајганџии, лаптопот го уклучувам и не ми дава никаква слика на мониторот, а светнуваат сите диодички за батерија, wifi, caps lock, врти вентилаторот.. Го поврзав со друг компјутер преку скарт кабел мислејќи дека е до мониторот но и така не даде слика. Чаре има или да го носам на сервис? Ако е од некоја помош, моделот е hp 635.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom