Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки шо лап топ се најдува посалам до кај 20 000. За женскава ми е, учи програмирање, за тие пари шо можи да се најди тука, некој предлог да фрли. Утре ќе земиме и каталози, ќе прашам за подетално мислење со кое ќе се произнесам поконкретно, но еве вака првично не е лошо некој ако има некаква идеја.
Мој предлог ти е daj uste 2 000 и купи си супер лаптоп со добра конфигурација + имаш i3 процесор еве пример http://amc.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=40982&i=13&l=MK&q=&SupplierArticleID=SAID0682&Action=

Можеби не е за тука прашањето,но сепак , сакам да земам безжична камера односно имам камион и ми крадат се што имам внатре веке по осми пат па би сакал да знам коло коштат и како се мести ама да биде безжична позз.

Edno prasanje.....Imam Laptop Asus k53 i gree mnogu diga temperatura do 82 stepeni koga gledam videa vo hd kvalitet...Koga dostiga takva temperatura pocnuva kulerot mn brzo da vrti do 5700rpm i premnogu buci ednostavno.Sega sakam da mu zemam od ovie kuler padovi maksimum do 500 den zs nemam pari za poveke.....Da mi preporaca nekoj sto koristi dali mu pomognalo vo takva situacija ili ke frlam pari za dzabe.......I da procitav na net da se otvori laptopot da se iscisti da se smeni pasta ali laptop da se otvori e delikatna rabota taka da mi preporacate nekoj majstor ali so prifatliva cena :)

Sent from my ZTE Blade III Pro using Tapatalk 2

Дали некој имал сличен проблем да ми даде совет како да го решам? Компјутерот неможам да го изгаснам ниту рестартирам преку старт менито, само преку копчето за гасење на кукиштето како да го решам ова ?

Дали некој имал сличен проблем да ми даде совет како да го решам? Компјутерот неможам да го изгаснам ниту рестартирам преку старт менито, само преку копчето за гасење на кукиштето како да го решам ова ?
Некои грешки ти излегуваат кога идеш Shut Down? Можни се проблеми со самиот виндоус или со вируси.

Имам проблем со рутерот .Десната страна на рутерот прегрева и од бел се праи жолт дури .Кога ќе ставам торенти да се симнуваат ,губам конекција и на win покажува на мрежата дека е изваден некој кабел ,а се е приклучено .Дали имал некој ваков проблем до сега и ако знае што е проблемот нека ми помогне .Користам ZyXEL рутер .:)

Можда ова е темата за вакво прашање:

Гарант веќе некој има пишувано за ова:
Ме интересира што да праам со стари компјутери и делови?
Се фрлаат на ѓубре?
Колку што памтам, имаше некоја организација, која доаѓа по повик и зима све хардвер. Kако да ги најдам?
На сајтот на невладинана за е-отпад нема ништо, а изглеа не е ни одржуван. Вероватно си земале пари и нема што да се заебаваат со тој проект...

шо ОС имаш?
1. провери за вируси или малициозни програми ( направи скенирање со антивирус и malwarebytes )
2. Aко е Win7 стави cd со win7 нека се подигне од него, иди на repair, и во dos напиши sfc /scannow
2.1 или пробај со system restore во start-programs-accesories-system tools-system recover на датата пред да се случи ова.

Одприлика тоа

Zdravo...Imam TOSHIBA L355 so Integrirana Graficka Intel 4 Chipset Family.Sakam da prasam dali moze da se stavi pojaka graficka kako Nvidia ili AMD,bidejki mi e zdosadena od ovaa nemozam igra da igram na raat.Ili pa
gledam po netov imalo i externi graficki a neznam dali kaj nas vo MK ima takvi..Pozz

Zdravo...Imam TOSHIBA L355 so Integrirana Graficka Intel 4 Chipset Family.Sakam da prasam dali moze da se stavi pojaka graficka kako Nvidia ili AMD,bidejki mi e zdosadena od ovaa nemozam igra da igram na raat.Ili pa
gledam po netov imalo i externi graficki a neznam dali kaj nas vo MK ima takvi..Pozz
Vo nikoj slucaj ne mozes da ja zamenis. taa e del od maticnata na laptopot ne e na slot pa da mozes da ja izvadis i stavis pojaka.[DOUBLEPOST=1396900733][/DOUBLEPOST]
Имам проблем со рутерот .Десната страна на рутерот прегрева и од бел се праи жолт дури .Кога ќе ставам торенти да се симнуваат ,губам конекција и на win покажува на мрежата дека е изваден некој кабел ,а се е приклучено .Дали имал некој ваков проблем до сега и ако знае што е проблемот нека ми помогне .Користам ZyXEL рутер .:)
ZyXEL kako sto znam gi nosat Niko, ama ne veruvam deka mozat da ti pomognat. Ete link http://www.zyxel.com/uk/en/support/download_library.shtml najdi go tvojot ruter i simni firmware za nego (samo vnimavaj da ne ti padne koga ke mu prais update) i staj mu ponov firmware, ako toa ne ti pomogne ke mora menuvanje.[DOUBLEPOST=1396901001][/DOUBLEPOST]
Edno prasanje.....Imam Laptop Asus k53 i gree mnogu diga temperatura do 82 stepeni koga gledam videa vo hd kvalitet...Koga dostiga takva temperatura pocnuva kulerot mn brzo da vrti do 5700rpm i premnogu buci ednostavno.Sega sakam da mu zemam od ovie kuler padovi maksimum do 500 den zs nemam pari za poveke.....Da mi preporaca nekoj sto koristi dali mu pomognalo vo takva situacija ili ke frlam pari za dzabe.......I da procitav na net da se otvori laptopot da se iscisti da se smeni pasta ali laptop da se otvori e delikatna rabota taka da mi preporacate nekoj majstor ali so prifatliva cena :)

Sent from my ZTE Blade III Pro using Tapatalk 2
Ete ti link http://www.youtube.com/watch?v=0bQJHZGfP_k kako da si go sredis problemot so greenje. Inaku iskusen majstor moze ova da go sredi za 30 min.

Последно уредено:
Сега незнам дали е за тука прашањево, ама нема врска. Значи вака си имам голем проблем, мониторот ми се гаси одма штом ќе го запалам пцто, некогаш не можам ни да го запалам. Значи одеднаш кога уклучувам таман фб или кајгана ќе си отворам и ми се гаси мониторот и се слуша ко звук тррррррр и толку. Значи имав скоро време формат правено, сменив и каблето за мониторот што поврзува, сменив и штеќер во кој ставам каблите, ништо еве пак се гаси после 5 минути. Помош ако некој знае што е работава или имал слично искуство

а тррррррр доаѓа од монитор или од графичка?

Појма неам да ти кажам мислам дека од мониторот, бидејќи од звучките се слуша и како ги намалувам и тоа се намалува. Еве сега пак се уклучив, после 10 пати пробување, и тоа за напојување го вадам кабелот па го исправувам па пак го ставам и така ми се пушта ама на 2,3 минути само. До што мислиш дека е?

Можат многу работи да бидат, носи го на сервис. Пробај пред да го направиш тоа со апдејт на драјверите на графичката.

Појма неам да ти кажам мислам дека од мониторот, бидејќи од звучките се слуша и како ги намалувам и тоа се намалува. Еве сега пак се уклучив, после 10 пати пробување, и тоа за напојување го вадам кабелот па го исправувам па пак го ставам и така ми се пушта ама на 2,3 минути само. До што мислиш дека е?
Dali slusas kako podiga win, i ako podiga so monitor koristis?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom