Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ај вака, имаш 4K монитор, или 1440p, или јас погрешно сум те разбрал?

Ај вака, имаш 4K монитор, или 1440p, или јас погрешно сум те разбрал?
Максималната резолуција на видеото е 2160p, само тоа објаснував.

Па јас сум подготвен за било која од овие да се одлучам затоа прашав која мислите дека е најдобра од дадените и зошто. :) Инаку од овие што се понудените најскапата е 7500 и подготвен сум да одвојам добра сума за добра графичка.

Тука некаде се GTX 650 Ti и R7 260X, во некои игри едната маргинално подобра во други другата.
Еве на хартија статистички.

perfrel_1920.gif

Тука некаде се GTX 650 Ti и R7 260X, во некои игри едната маргинално подобра во други другата.
Еве на хартија статистички.

Прегледај го приврзокот 87384
Според тебе да се одлучам за една од овие две? Досега има користено и Nvidia и Ati но искрено повеќе мерак ми прави првата. :)

@bobipp
Ако не ти се брза за околу 2 недели ќе добијам нова количина монитори, ќе го имам и овој модел на Dell S2240L LED IPS VGA/HDMI по цена од околу 7500 денари.

Дечки ми откажа графичката на лаптопот.Се работи за nVidia GeForce 9300M G 256MB.Дали се исплати воопшто да барам нова и колку би чинела ако се наоѓа?Конфигурацијата му е следна: Intel C2Duo 2.00 GHz, 3GB RAM, 250HDD тоа е основното.

Ми треба DMS-59 to VGA кабел, се користи кај Radeon графички картици од DELL брендираните куќишта, најдов на aliexpress доста ефтино ама ме интересира дали може да се најде некаде кај нас?
Фала
pDxXrfA.png

Дечки ми откажа графичката на лаптопот.Се работи за nVidia GeForce 9300M G 256MB.Дали се исплати воопшто да барам нова и колку би чинела ако се наоѓа?Конфигурацијата му е следна: Intel C2Duo 2.00 GHz, 3GB RAM, 250HDD тоа е основното.

Работава ми стана итна па морам да се цитирам :confused: Ако знае некој нека каже

Ми дојде пратка на 25 март,ќе можам да ја земам во понеделник?тогаш ќе биде 6 ден а пишува до петтиот ден може да се земе.

Имам една дилема за купување на „ниско-буџетна“ графичка картица за видео продукција. Изборот е прилично лимитиран затоа што се работи за Smal Form Factor куќиште, и затоа се бара графичка која ќе биде Low Profile и ќе влечи струја до 65W макс.

Изборот e следен:
Radeon R7 240, 2GB DDR3, 128-bit, 320 Shaders, 28GB/s bandwidth ~ 3800 ден
Geforce GT640, 1GB DDR5, 64-bit, 384 Shaders, 40GB/s bandwith ~ 4900 ден

Radeon води со новата технологија Mantle, како и новата графичка архитектура и има подобри драјвери но е малце послаба во однос на nVidia во пишани перформанси. Исто така, на неколку места имам прочитано и дека GPGPU перформансите на новите серии на Radeon се далеку подобри од оние на nVidia.

Дали имате некој предлог? Крајниот буџет е 5.000 денари и изборот на Low Profile графички кај нас е лимитиран.

зошто немам целлосна искористеност на рам меморијата ми пишува memory:3gb(1.00 usable) ??? знае некој a инаку процесорот ми е AMD athon 64 Procesor 3200+ 2.00 GHz ???

Дечки шо лап топ се најдува посалам до кај 20 000. За женскава ми е, учи програмирање, за тие пари шо можи да се најди тука, некој предлог да фрли. Утре ќе земиме и каталози, ќе прашам за подетално мислење со кое ќе се произнесам поконкретно, но еве вака првично не е лошо некој ако има некаква идеја.

Дали и каде у мк можам да најдам ваков pci express to pci adaptеr?
15-158-165-TS

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom