Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Аууу, ебаниот BSplayer e НАЈЛОШИОТ плејер што НЕКОГАШ сум го користел! Има многу подобри: The KMPlayer, VLC, GOM....

Абе за подобри, подобри се, сите се подобри од БиЕс, тоа е факт. Ама факт е и дека со БиЕс немаш замарање за преводи, само пушташ, кликаш даунлоад, и то је то.

Знам дека прашањето треба да го поставам во темата купување таблет али темата не е активна.
Планирам да го земам овој таблет па некој искуства нешто, најбитно дали ќе можат да се играт појаки игри како темпл ран 2 и слични.
http://www.amc.com.mk/ShopDetal.asp...=MK&q=&SupplierArticleID=M712HC(1+16)&Action=

Еј го направив пцто, проблемот беше до графичката, поточно до вентилаторчето на графичката што е. Откако ми дадовте совети што би можело да е проблемот, отворив видов дека до тоа е, па со помош од уште еден човек барав исто компактно вентилаторче но не најдов и решив да импровизирам купив лепак и ново вентилаторче и успеав да го склопам. Сега направив, фала многу :)

Знам дека прашањето треба да го поставам во темата купување таблет али темата не е активна.
Планирам да го земам овој таблет па некој искуства нешто, најбитно дали ќе можат да се играт појаки игри како темпл ран 2 и слични.
http://www.amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=41208&i=15&l=MK&q=&SupplierArticleID=M712HC(1 16)&Action=

Таблет под 7-8.000 не гледај, овој ако го купиш можеш директно во ѓубре да го фрлиш, тоа е тоа.[DOUBLEPOST=1398020615][/DOUBLEPOST]
http://www.amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=41208&i=15&l=MK&q=&SupplierArticleID=M712HC(1 16)&Action=

Таблет под 7-8.000 не гледај, овој ако го купиш можеш директно во ѓубре да го фрлиш, тоа е тоа.

dali na m2v-mx se maticna moze da se stavi Intel G3220 3.00GHz Box procesor i dali ke raboti
posto ne se razbiram koj soket e na maticnata i procesorot????

имам проблем!
купив нетис рутер и го поврзав со модемот, компјутерот ги средував ИП адресите ама неќе да се конектира.
онаа што го увидов дека кога ќе го поврзам модемот на рутерот нема никаква конекција, едноставно како да го нема модемот.
чаре???

го оправив рутерот ама, неќе да фаќа таму каде што сакав.
во соседната соба има со три цртички, ама кај мене нема
ептен сум баксус.

Не знам дали прашањево за овде, ама можда некој знае чаре: зедов графичка половна од кај еден другар ати 4850 1гб ддр3, зашто прегоре старата ати 4650. Е сега, го преинсталирав компјутерот, ја наместивме картичката, но видовме дека за неа треба и кабел со 6 пина кој иде од напојувањето ( а користиме обично 550w напојување делукс од 500 денари). Е ајде, најдов кабел од 4 пина на 6, го ставив во графичката. Повторно не работеше. Но, претходно кога ќе го врзев мониторот на интегрираната (интел хд 4000), си работеше нормално, само фала богу нема перформанси за игри, ама бар можев да работам најпрости функции. Е сега не работи ни на интегрирана, значи кај и да го поврзам мониторот не добивам слика. Матичната е 100% компатибилна со графичката, мониторот си е во ред, кабелот од мониторот е исто така во ред. Што може да е проблемот, и можда решение?

Имам една идеја што ми падна на памет, ама незнам дали ќе функционира. Затоа сакам да прашам дали некој се разбира повеќе околу тоа, за да не давам пари за џабе за нешто што нема да функционира.

Сакам да го поврзам лаптопот преку wireless со звучките што ги имам, и не само лаптопот, туку и се останато преку wireless, таблет, смартфон... За да не мора на секое кабелот до звучките во секој апарат одделно да го вклучувам и исклучувам и плус тоа, ограничен сум така со должината на кабелот.
Најдов по интернетов некои уреди што вршат таква работа, како на пример овој: Creative Labs Sound Blaster Wireless Audio Receiver

Е сега што не ми е јасно: На кој начин функционира уредов? Конкретно, дали треба посебен хардвер да имам во лаптопов, софтвер некој да инсталирам? Или едноставно е plug 'n' play?
На кој начин се поврзува лаптопот со уредов, за да аудиото наместо на вградените звучки, да оди преку wireless-от?

Имам една идеја што ми падна на памет, ама незнам дали ќе функционира. Затоа сакам да прашам дали некој се разбира повеќе околу тоа, за да не давам пари за џабе за нешто што нема да функционира.

Сакам да го поврзам лаптопот преку wireless со звучките што ги имам, и не само лаптопот, туку и се останато преку wireless, таблет, смартфон... За да не мора на секое кабелот до звучките во секој апарат одделно да го вклучувам и исклучувам и плус тоа, ограничен сум така со должината на кабелот.
Најдов по интернетов некои уреди што вршат таква работа, како на пример овој: Creative Labs Sound Blaster Wireless Audio Receiver

Е сега што не ми е јасно: На кој начин функционира уредов? Конкретно, дали треба посебен хардвер да имам во лаптопов, софтвер некој да инсталирам? Или едноставно е plug 'n' play?
На кој начин се поврзува лаптопот со уредов, за да аудиото наместо на вградените звучки, да оди преку wireless-от?

Можеш со ова да си поврзеш.

Уредов го поврзуваш со појачалото или звучниците или што и да користиш, а уредов наместо да бара кабли за конекција, бара безжична конекција. Ги поврзуваш најверојатно со некој софтвер кој следи со уредот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom