B
Beck's
Гостин
Колку кошта ХДМИ кабел?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кога го стартував компјутерот се слуша силно брмчење, морав неколку пати да го палам, да го гасам, па пак да го палам за да работи нормално. Од што може може да е предизвикано тоа, да не е од ниската собна температура?
Ти брмчи велиш ... и на мене истиот проблем го имам ... тоа ти е од разместување/изместување на кулерот од место од вртење како последица на тропање,од вибрации .... ништо страшно ...Кога го стартував компјутерот се слуша силно брмчење, морав неколку пати да го палам, да го гасам, па пак да го палам за да работи нормално. Од што може може да е предизвикано тоа, да не е од ниската собна температура?
Малку WD40 или маст за подмачкување и ке го средиш вака.Кога го стартував компјутерот се слуша силно брмчење, морав неколку пати да го палам, да го гасам, па пак да го палам за да работи нормално. Од што може може да е предизвикано тоа, да не е од ниската собна температура?
Момци совет ќе ве молам за следниот проблем...
Значи користам лап топ тошиба, не сум го појачувал од кога ми е купен пред 3 години и повеќе... со 2 гига рам е графичка ати радеон 4650 мислам... ја доплаќав за гејминг знам 60тина евра... е сега кога играм игрички не од најновите но пак од поновите знае да засецка, на пример Starcraft играм на medium/high и FPS паѓа на 30 по 1 саат игра... значи прашањето ми е дали ако му дуплирам Рамот, сега 2 на 4 да го појачам , дали ќе ми реши проблемот, дали ќе се стабилизира фрејмс пер сек'нд на 60 барем..... исто се мислам како да решам проблемот со оперативниот систем, значи си имам лиценцирана 7мица од купување и никогаш не сум го форматирал, совет дали да го форматирам и да му бапнам 8мица, или чиста нова 7мица? ваљда ќе треба пиратска оти нели нее под гаранција па нема од Анхоч да се нафатат да ми стават нова, да ја преинсталираат ако е возможно? ... Фала унапред
1. Форматирај со 64 битен OS (можеш и 7ца, ама подобро 8.1)
2. Каков процесор имаш?
3. Рам мораш да земеш, со 2 ништо не правиш
4. Исчисти го, ти прегрева, отвори кулерите, смени термална паста.
1.Will do
2. Intel Core i3 M330 @2.13 GHz 2.13Ghz
3.Сега баш гледав у таск менаџер шо се дешава,
значи
physical memory total 1973
cached 450
availible 460
free 22
и у system шо прочитав дека е важно да се види
commit (mb) 2500/3940
само со отворен гугл хром ова....
4.Го отварав пред месец дена за прв пат, го зачистив кулерчето внатре со четкичка и извадив доста ѓубре.. но незнам термална паста да сменам.. морално ли е тоа?
Фала батка за советите
1.Will do
2. Intel Core i3 M330 @2.13 GHz 2.13Ghz
3.Сега баш гледав у таск менаџер шо се дешава,
значи
physical memory total 1973
cached 450
availible 460
free 22
и у system шо прочитав дека е важно да се види
commit (mb) 2500/3940
само со отворен гугл хром ова....
4.Го отварав пред месец дена за прв пат, го зачистив кулерчето внатре со четкичка и извадив доста ѓубре.. но незнам термална паста да сменам.. морално ли е тоа?
Фала батка за советите
Момци, се поправаат ли led мониторите или се оштетија ли одма на фрлање? Падот беше минимален ама нежниов изгледа одма му се сјеба панелот, фиџички дури не е изгребано..