Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ми се расипа звучната, па купив USB sound card, се си беше ок освен шо на пати пак снемуваше звук, и со ваѓање и повторно редење на усб-то се средуваше, арно ама преска ми снема звук и веќе не дојде.. Ми излага долу кај сатот нешто како да ми фалел некаков драјвер, а баш ко го купив ова продавачот ми рече не треба да се инсталирвит ништо ако користиш win 7 или 8. Барав драјвери на интернет не можев да се снајдам, ако некој знајт или имат искуство со ова нека ми помогнит.

@DRACARYS
Дај Hardware ID од уредот, може се "заглупавил" Windows-от нешо. За да дознаеш Hardware ID - поврзи го уредот - влези во Device Manager, десен клик на уредот ( најверојатно ќе биде со прашалник ), properties па отвори го табот Details и од паѓачкото мени кај што пишува Property - одбери Hardware ID.
hardwareID_2.jpg

Како алтернатива можеш да пробаш со system restore.

Епа да прашам поискусни компјутерџии
Имам обичниот pc кој ми служи само зљ сурфање и почна да свири аларм кога го уклучувам и нејќе да се подигне воопшто.
Земав го отворив го прочистив малку и гледам ладилникот на процесорот Амд 3000 + socket 939 беше поолабавен, пошто се скинал едниот солен држач па го стегнав маалку со жица :)
Ќе најдам ли кај нас пластичен држач за кулерот што се штрафи за матичната или треба да барам цел таков кулер ладилник, и дали има потреба од некоја паста ? Имам читано од главата на процесорот со алѕминиумскиот ладилник ?
Сега еве еден месец ќе ми се изгааси на два три дена па ќе го стегнам и ок е. Имам лаптоп со и 5 и го забаталив овој комп. ама се наоѓа по
дома.
Се извинувам за некои грам.грешки пишувам од мобилен на 4 инчи и не е баш угодно :)

@DRACARYS
Дај Hardware ID од уредот, може се "заглупавил" Windows-от нешо. За да дознаеш Hardware ID - поврзи го уредот - влези во Device Manager, десен клик на уредот ( најверојатно ќе биде со прашалник ), properties па отвори го табот Details и од паѓачкото мени кај што пишува Property - одбери Hardware ID.

Како алтернатива можеш да пробаш со system restore.

Со system restore пробав ама не се среди, а ова шо ми викаш ти да го напрам на Hardware ID пробав, го напрајв на Hardware Ids (ваљда исто е пошо немаше друго такво) и пак не се среди..
Еве шо ми викат
dsada.png

Ај вака помош ми треба...

Имам постар Филипс двд сараунд и сакам да ги поврзам звучниците со нов ЛГ ЛЕД 3Д смарт Тв.

rcs%20composite%20video%20audio.jpg

:pipi: ХЕЛП!

имам тв НЕО,ми се расипа...одеднас снема слика црн е екранот...каде можам да најдам сервисер,по можност на повик што доаѓа бидејки неам време и ни можности да го мкнам телевизорот таму ваму??:(

Mi se skina USB tastaturata . i sega sakam da ja zalemam ama ne mozham da gi pogodam zhicite koja kade stoi . Dali nekoj znae koja kade stoi .. zhicite se po boja crvena , zlatna boja . sina i zelena . ( ne znam kade da gi zalemam :S ? HELP ME

@DRACARYS
Абе "финтата" беше да го постираш овде Hardware ID-то за да ти најдеме драјвер според него. Значи отвори го Hardware ID пак и постирај го овде.
Мада по ова што ти излага, ништо чудно и да е расипан уредот. Дај screenshot од Hardware ID и уште еден од Device Manager да видиме дали е детектиран уредот правилно и му фалат драјвери или не е детектиран уопште.

Здраво се рабти за playstation 2slim проблемот е што не сака да се упали однсно до самото коче даог струја свети црвено кога ке го притиснам се уплаува зелно и повторно се гаси на црвно да не има некој искуство што би можело да биде нее до тастерот бидјеки пробав со друг фала поздрав

Епа да прашам поискусни компјутерџии
Имам обичниот pc кој ми служи само зљ сурфање и почна да свири аларм кога го уклучувам и нејќе да се подигне воопшто.
Земав го отворив го прочистив малку и гледам ладилникот на процесорот Амд 3000 + socket 939 беше поолабавен, пошто се скинал едниот солен држач па го стегнав маалку со жица :)
Ќе најдам ли кај нас пластичен држач за кулерот што се штрафи за матичната или треба да барам цел таков кулер ладилник, и дали има потреба од некоја паста ? Имам читано од главата на процесорот со алѕминиумскиот ладилник ?
Сега еве еден месец ќе ми се изгааси на два три дена па ќе го стегнам и ок е. Имам лаптоп со и 5 и го забаталив овој комп. ама се наоѓа по
дома.
Се извинувам за некои грам.грешки пишувам од мобилен на 4 инчи и не е баш угодно :)

Ќе мораш нов кулер за процесор да земеш. Проблемот е што е многу стар тој сокет, малце тешко е да најдеш кај нас на ново, а ако најдеш мислам дека се по 300-400 ден, цел комплет куллер+ алуминиумот+ термичка паста. Подобро не работи на тој компјутер, зошто алуминиумот не е прицврстен добро на лежиштето и цело време ти достигнува термален максимум и затоа ти се гаси.

Имам проблем со инсталирање на OracleXE112. Направив апдејт на windows-от, исклучива антивирус, run as administrator ништо не помага. Некое чаре? Win 8.1 Pro.
Untitled.jpg

вака пошто неможам во обичаено и нормално место да го чувам лаптопов ради брат ми дека мал е ...кажете ми на која температура е најдобро да го чувам лаптопот ...како што кажав -го кријам или на многу топло или па у собата каде што не грееме-кај што чуваме ствари
сакав да прашам дали таа топлина може да му наштети тоа мн топло или мн ладно или нема врска...?? фала :)
.........а и сакав да прашам за батеријата т.е да ли кога више е при крај батерија треба да престанам со работа и да го стаам да се полни или можам да го приклучам и да продолжам ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom