Пријатели,мои советници ајде помагајте .... Сеа се вратив од работа на брод,завршив прв договор ... одлично помина ... собрав многу добра паричка од плата .... и сега е редот да се почастам .... имам
Samsung Galaxy Ace s5830 ,стариот мој телефон .... сега сакам да се почастам со нов телефон ,се мислам
Samsung Galaxy S 4 ... но се двоумам ... сега тука вие настапувате на сцена ....
Тоа е едно од варијантите кои ги размислувам ... дали да земам Смартфон и да потрошам огромни пари или пак да одам на втората варијанта ...
nexus 7 и плус да купам нов компјутер у да го заменам стариот мој статичен компјутер кој е со конфигурација :
I
ntel Pentium D CPU 2.8 GHz
RAM 2 GB DDR 2
ATI RADEON SAPHIRE HD 6670 2 Gb DDR 2
и да купам некој нов јак компјутер нешто i7,со голема рам меморија и добра графичка картичка ....
па затоа се мислев дали да одам со оваа варијанта ....
Mоuse potato сум .... стариот смартфон Galaxy Ace GT5830 го користам само за интернет,музика,јутуб .... ретко зборувам преку телефон ,да водам разговори .....
сакав да земам и нов компјутер,овој мојот е стар веќе ,од 2006 година е освен графичката од 2012 година е ..... гејмер сум,обожавам игри,но исто така и интернетот .....
што да кажам ...
но од друга страна од внатре ме води потреба и друга мисла ... сакам да го имам најакиот смартфон ...
Обожавач сум на технологија .... Фетиш ми е технологијата .... Гаџет Фрик сум .... сакам да сум пред другите луѓе ... сакам да го имам најмодерното и најновата направа ....
и сеа тука сум во оваа дилема ...
ИЗВИНЕТЕ !!!! што можеби отидов оффтопик но не знам што да правам .....
сеа сум пред дилема дали да се препуштам на заводолството ИЛИ пак потребата и економската скромност ...... се надевам ќе ме разберете ... ве има полно како мене ...