Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Епа онда ти е доволно i5 3570 одличен е процесорот и нема да зажалиш што си го земал ја го имам истиот процесор во две верзии и K и non K

не бе комјутерот ќе го користам само за нормална употреба , бро .... интернет,играње,филмови,музика слушање ... тие работи .... можеби и ќе го користам компјутерот за работа бидејќи планирам да се запишам на Машински Факултет,така што можеби и ќе има работа ......
но доволно ли ќе ми биде i5 ?! би можело ли да ставам i7 ,бидејќи нели е најнова технологија и најако е колку што знам ?!
--- надополнето: 12 јули 2013 во 12:54 ---

за пари не ми е проблем ... сеа се вратив од работа на брод и имам собрано пари ......
Јас би препорачал да земеш некој i5 4570 и 1150 плоча. Кога ќе искочи Broadwell да можеш да си надоградиш, зашто со оваа плоча ќе треба пак да мењаш за некоја година (2-3), ако сакаш оптимални перформанси во најновите игри (како Battlefield, Crysis...). Ако не идеш со Haswell платформа, бар земи некоја K верзија.

Јас би препорачал да земеш некој i5 4570 и 1150 плоча. Кога ќе искочи Broadwell да можеш да си надоградиш, зашто со оваа плоча ќе треба пак да мењаш за некоја година (2-3), ако сакаш оптимални перформанси во најновите игри (како Battlefield, Crysis...). Ако не идеш со Haswell платформа, бар земи некоја K верзија.

Broadwell исто ко Haswell нема да донесе поголеми перформанси од 5%, само премин кон 14nm, подобро IGP и ништо друго. Дури и се шушкаше дека на нов сокет ќе биде. И да биде на 1150, разликата меѓу Ivy Bridge и Broadwell би била 10-15%, занемарлива.
И сигурно пак i5 и i7 ќе бидат четиријадрени... тоа е тоа, немаат здрава конкуренција од Amd кога се во прашање перформансите и затоа нема напредок.

go kupiv laptopov pred 1ipol mesec i odese se okej, sea pred 1 den onaka od nikade windowsov pocna da mi dika po 1:20 minuta, a digase za 24 sekundi, staviv sea win 8 a pak sea ke diga za 34 sekundi, vo molam nekoj sovet sto e rabotava .... ako nekoj znae da mi pomogne ke mu bidam blagodaren, fala odnapred

Ај преиспитај се , ти и сите тие што барате помош .. дали на куров прашувате како што треба или треба јас да гледам на гравчиња .... еве не ти кажувам што, ќе си ќутам, и кога ќе го прочиташ тоа што го напиша 10 пати, и ќе ми речеш сфаќаш или не , тогаш ќе правиме муабет ... и пишувај на кирилца зашто сум неписмено копиле !

фала.

Стави го лаптопот во када полна со вода, ќе дига како да има ССД.

go kupiv laptopov pred 1ipol mesec i odese se okej, sea pred 1 den onaka od nikade windowsov pocna da mi dika po 1:20 minuta, a digase za 24 sekundi, staviv sea win 8 a pak sea ke diga za 34 sekundi, vo molam nekoj sovet sto e rabotava .... ako nekoj znae da mi pomogne ke mu bidam blagodaren, fala odnapred
Чекај малце, имаше Win 8 па стави Win 7 па пред некој ден си ставил пак Win 8 и се подигал за 30 секунди?

мене ми се дига за 10 секунди...видноусот. нормално откако ќе инсталираш програми, апликации и ред други работи ќе стартува поспоро. само не ми е јасно дали на штоперица мереше или од прилика :D

Што има врска тоа за колку време подига? Кога ќе нема да подига воопшто тогаш веќе е некаков проблем. Не ве разбирам луѓе.

Што конфигурација имаш?
Пробај стави линукс.

Ја викам Win95 да му стави.

:rolleyes:

До кога бе со XP?

Што си инсталирал во последно време?
Симни Malwarebytes и Hitman Pro и скенирај и со двата за вируси и остали гадинки.

Ја викам Win95 да му стави.

:rolleyes:

До кога бе со XP?

Што си инсталирал ли нешто во последно време?
Симни Malwarebytes и Hitman Pro и скенирај и со двата за вируси и остали гадинки.

Се додека има фрикови кои мерат за колку време им се дига

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom