Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Еден другар има компјутер, прастар, едно 10-ина години. Ме викна да проверам нешто не било во ред, кога ќе го пушти му закочува, па се рестартира сам, па после ќе се пушти, па пак по некое време скроз се закочува и така...му реков да го исчисти, тој кутриот од кое е купен не бил исчистен, го издува со правосмукалка, посебно и од кулерот на процесорот имало партали прашина :P ама сега не се пушта, т.е. се пушта, кулерот врти, ламбички шо има на матична светат ама на монитор ништо не се појавува. Сите кабли се проверени, ама нема никаков знак дека се покренува windows. Дали е можно да е напојувањето, да не работи по спецификации, ко шо треба...т.е. да е при крај, пошто реков компјутеров е 10-ина години стар. Не верувам процесорот да е цркнат, така нема ни да се пушта ич.

Еден другар има компјутер, прастар, едно 10-ина години. Ме викна да проверам нешто не било во ред, кога ќе го пушти му закочува, па се рестартира сам, па после ќе се пушти, па пак по некое време скроз се закочува и така...му реков да го исчисти, тој кутриот од кое е купен не бил исчистен, го издува со правосмукалка, посебно и од кулерот на процесорот имало партали прашина :P ама сега не се пушта, т.е. се пушта, кулерот врти, ламбички шо има на матична светат ама на монитор ништо не се појавува. Сите кабли се проверени, ама нема никаков знак дека се покренува windows. Дали е можно да е напојувањето, да не работи по спецификации, ко шо треба...т.е. да е при крај, пошто реков компјутеров е 10-ина години стар. Не верувам процесорот да е цркнат, така нема ни да се пушта ич.
Сега више кога не работи останува да пробаш со друго напојување, да провериш по плочата да не има издувани кондензатори. Со контакт спреј да ги испрскаш контактите од мемориите, графичката и да ги приклучиш. Контакт спрејот треба да е сув, има и мрсни ама тој никако за компјутер.

Dry - oil free kontakt sprej DSC00051.JPG

Имам
Asus p5p43td
Core 2 quad 2.83 q9550
GTS 250/1gb

Проблемот е што пред една година ми грееше, па го отворив го исчистив све, сменив паста на кулерите и ја намалив температурата за негде 10 степени
Али пак беше околу 10тина степени повеќе од нормала али се тераше..
Сега да пуштам некоја програма или игрица подолго време да седам крева 117 степени и си мава рестарт самиот
Внатре нема грам прашинка чист е ко суза и шо *ур сеа сака :)?
PS: Пред месец дена имаше струен удар му дојде многу напон наеднаш и рикна хард дискот али го сменив и си работи најнормално..

CAM00103.jpg
Мојт некој да ми објаснит шо е уствари ова заокруженово? Претпоставувам дека е некаков осигурач за буферов.. Последен пат кога работеше буферов беше се ок, сеа кога пак го уклучив звучниците работаат, но буферот не, затоа прашувам можеби е во него проблемот.. Или некоја идеа зошто не би работел?

Прегледај го приврзокот 67807
Мојт некој да ми објаснит шо е уствари ова заокруженово? Претпоставувам дека е некаков осигурач за буферов.. Последен пат кога работеше буферов беше се ок, сеа кога пак го уклучив звучниците работаат, но буферот не, затоа прашувам можеби е во него проблемот.. Или некоја идеа зошто не би работел?

Осигурачот е тоа а зошто не работи треба да се провери

Имам проблем со рутер Линксис Е900. Инсталирав драјвери за рутерот, го поврзав со модемот, кажува дека има мрежа, се конектирам и вели "no internet access". Пробав и со телефонот и повторно немаше интернет. Решение некое?

Имам проблем со рутер Линксис Е900. Инсталирав драјвери за рутерот, го поврзав со модемот, кажува дека има мрежа, се конектирам и вели "no internet access". Пробав и со телефонот и повторно немаше интернет. Решение некое?

mislam deka treba da mu ja pratis mac adresata na provajderot i oni da ti go pustat

Пријатели,мои советници ајде помагајте .... Сеа се вратив од работа на брод,завршив прв договор ... одлично помина ... собрав многу добра паричка од плата .... и сега е редот да се почастам .... имам Samsung Galaxy Ace s5830 ,стариот мој телефон .... сега сакам да се почастам со нов телефон ,се мислам Samsung Galaxy S 4 ... но се двоумам ... сега тука вие настапувате на сцена ....

Тоа е едно од варијантите кои ги размислувам ... дали да земам Смартфон и да потрошам огромни пари или пак да одам на втората варијанта ... nexus 7 и плус да купам нов компјутер у да го заменам стариот мој статичен компјутер кој е со конфигурација :

Intel Pentium D CPU 2.8 GHz
RAM 2 GB DDR 2
ATI RADEON SAPHIRE HD 6670 2 Gb DDR 2

и да купам некој нов јак компјутер нешто i7,со голема рам меморија и добра графичка картичка ....

па затоа се мислев дали да одам со оваа варијанта ....

Mоuse potato сум .... стариот смартфон Galaxy Ace GT5830 го користам само за интернет,музика,јутуб .... ретко зборувам преку телефон ,да водам разговори .....

сакав да земам и нов компјутер,овој мојот е стар веќе ,од 2006 година е освен графичката од 2012 година е ..... гејмер сум,обожавам игри,но исто така и интернетот .....

што да кажам ...

но од друга страна од внатре ме води потреба и друга мисла ... сакам да го имам најакиот смартфон ...

Обожавач сум на технологија .... Фетиш ми е технологијата .... Гаџет Фрик сум .... сакам да сум пред другите луѓе ... сакам да го имам најмодерното и најновата направа ....

и сеа тука сум во оваа дилема ... ИЗВИНЕТЕ !!!! што можеби отидов оффтопик но не знам што да правам .....

сеа сум пред дилема дали да се препуштам на заводолството ИЛИ пак потребата и економската скромност ...... се надевам ќе ме разберете ... ве има полно како мене ... :)

За ова прашање има дадено одговор едно 20 пати во темава но еве повторно како да клонираш мак адреса. Линк.

Епа ти одлучи што ти е приоритет, ако се одлучиш за нов десктоп ќе пишеш овде пак, ќе кажеш буџет и ќе ти кажеме кои делови, ако се одлучиш за смартфон ќе пишеш во подфорумот за мобилни :)
Инаку добар избор ти е Nexus 7 за таблет, одличен за цената.

Епа ти одлучи што ти е приоритет, ако се одлучиш за нов десктоп ќе пишеш овде пак, ќе кажеш буџет и ќе ти кажеме кои делови, ако се одлучиш за смартфон ќе пишеш во подфорумот за мобилни :)
Инаку добар избор ти е Nexus 7 за таблет, одличен за цената.

Решено одам со Нехус 7,но сеа ќе избацуваат 8 па ќе почекам некој месец ....

Ајде пукајте за компјутер, составете конфигурација,буџет 800 евра (може 1000 евра да туркам) ,преферирам ATI графичка,но отворен сум за подобри предлози ... :))))

Изгледа ми се поебала батеријава на лаптопов, што да му правам? Ми пишува долу кај иконата за батерија Consider replacing your battery.
Мора да ја менувам? Може ли со поебана батерија да тера, пошто и онака ми е цел ден на кабелче вклучен.

Па извади ја батеријата, барем нема да те нервира :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom