Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Дај предложете некој добри квалитетни слушалки, по можност да имаат и микрофонче.

Инаку не сакам да бидат големи т.е. да ги покираат ушите, и да бидат удобни за неколкучасовна употреба ми е важно.

Цена некаде 600 денари.

Овие ги имам јас. Имаат драјвери за Win7 и се релативно ок, со оглед на цената.

Каде може да најдам сервис за линксус wireless рутер во Скопје???

Не се пали не реагира на струја...

Не светка ништо? Мојот светкаше напојување па му бутав нов фирмвер.
На сајтот на Linksys нема линк кон нас, но провери во S&T (3065396) пошто се сертифицирани партнери на Cisco.

имам еден мал проблем со лап топ имено приклучив слушалки со микрофон и по извесно време ги исклучив и наеднаш лаптопот почна да свири поготово кога ќе пуштам музика и тоа кога ќе го зголемам звукот а кога ќе го намалам престанува досега ваков сличен проблем не сум имала. ај ако некој се разбира да ми каже.

Доле кај батеријата почна да ми се појавува едно црвено иксче и ми покажува порака Consider replacing your battery :/
Откажува батеријата? Колку долго ќе држи уште? Пошто гледам кога вадам напојување одма се празни многу брзо, а кога е на напојување слабо се полни :/
Асер ми е лап топ- от, ако треба да се смени батерија кај да најдам сервис да ми сменат?

Еден другар го има следниов проблем: Вчера купи КОМ на старо со добра конфигурација за игри. Пуштам игра, ја играм на најјако лизга безпрекорно си работи. Но после 3-4 минути, засецкува 10 секунди, па пак си лизга добро едно 30 секунду,па пак 10 секунди сецка, па пак 30 добро си е и се така. Што може да биде проблемот не ми е јасно? Дала windows-от, XP една година не е реисталиран, ама неззз.
Ај помош плс.

conf:
Dual core 3.0
2gb ram
9600gt 512

Еден другар го има следниов проблем: Вчера купи КОМ на старо со добра конфигурација за игри. Пуштам игра, ја играм на најјако лизга безпрекорно си работи. Но после 3-4 минути, засецкува 10 секунди, па пак си лизга добро едно 30 секунду,па пак 10 секунди сецка, па пак 30 добро си е и се така. Што може да биде проблемот не ми е јасно? Дала windows-от, XP една година не е реисталиран, ама неззз.
Ај помош плс.

conf:
Dual core 3.0
2gb ram
9600gt 512

А која игра ја играш и на кој оперативен систем?

И ова не е гејминг конфигурација.

XP користи он, прочитај на крај на постот.:)

Иначе да, ова е некоја entry-level гејминг конфигурација. И кажи го точниот модел на процесорот и производителот на напајањето.

Ај помош плс.

conf:
Dual core 3.0
2gb ram
9600gt 512

И јас зедов сличен ком на старо :),три месеци работан xexe.И кај мене бате истиот проблем ,ама јас дознав што е проблемот :).Графичката прегреваше,мал кулер,јбг,ама јас и опкачив малце поголем и си немаше проблем,повторно работаше без проблем,ама ја зафркнав со тоа што не кладов навреме кулер(кладов ко почна да ми мешат бои).Гледај побрзо нека мењат кулер зш да не се зафркнит па после нова да земат.

Процесорот иначе да не е Intel PEntium D 925 3ghz? :)

Па добро не е некоја гејминг кофг, али ја пробав Far Cry 1 до даска се и на 1650 резолуција ја тера без проблеми ама ти викам сецка на одредено време.

Еве сега ја пробав и NFS Undercover. Ја пуштам играта, си лизга убаво, ама после 2-3 минс доаѓа интервал од 10 секунди сецкање, па 10 лизга и цело време се повторува тоа.

XP користи он, прочитај на крај на постот.:)

Иначе да, ова е некоја entry-level гејминг конфигурација. И кажи го точниот модел на процесорот и производителот на напајањето.
Ова е процесорот Intel PEntium D 925 3ghz

И јас зедов сличен ком на старо :),три месеци работан xexe.И кај мене бате истиот проблем ,ама јас дознав што е проблемот :).Графичката прегреваше,мал кулер,јбг,ама јас и опкачив малце поголем и си немаше проблем,повторно работаше без проблем,ама ја зафркнав со тоа што не кладов навреме кулер(кладов ко почна да ми мешат бои).Гледај побрзо нека мењат кулер зш да не се зафркнит па после нова да земат.

Процесорот иначе да не е Intel PEntium D 925 3ghz? :)

Е сега што заприметив е, при вклучување на пц-то, се јавува грешка CPU Fan error!. И после имам Press F1 за да продолжиш. Така да изгледа проблемот е во колерот на процесорот.
Влегов и во биос, кај што треба да пишува со колку вртежи во секунда врти кулерот, но нема бројка туку [N/A]. Е сеа во мануелот од матичната пишува доколку се јавува тоа [N/A] значи дека кулерот не е приклучен за матичната плоча.

И сеа некој совет што направам?

Ќе ги провериш температурите со Everest.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom