Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки, имам ЕПТЕН стар компјутер и сакам да му земам рам, али страв ми е да не се заебам ако земам више. Матична: IBM 679231G
Другите ствари мислам не се битни за тоа...
Молам помош :toe:
На гугл барав да видам шо матична е, и никаде ја нема....ама шо и да е...ако е постар од 3-4 год. нема да најдеш рам сигурно...
А пошо мислам дека знам шо матична е, околу 10-12 год е стара, верувај скоро невозможно е да се најде...

На гугл барав да видам шо матична е, и никаде ја нема....ама шо и да е...ако е постар од 3-4 год. нема да најдеш рам сигурно...
А пошо мислам дека знам шо матична е, околу 10-12 год е стара, верувај скоро невозможно е да се најде...

Затоа постои форумов нели .... само кажете каков тип и ќе се најде користена нормално

Имам мака со стариот компјутер , после саат време работа компјутерот укочува , хард дискот почнува да праи клик клик и се појавува плав екран со грешка Kernel stack error , чаре ?

Имам мака со стариот компјутер , после саат време работа компјутерот укочува , хард дискот почнува да праи клик клик и се појавува плав екран со грешка Kernel stack error , чаре ?

Зачувај си се што имаш од хардот додека можеш и оди да си купиш нов. Кај и да е ќе ти рикне.

nekoi predlozi za dobri maticna, procesor,ram i graficka? i uste nesto, dali mozi da se najdi nekade maticna socket 939?

Не знам дали е ова соодветна тема за прашањево, но не знам на која друга тема да го поставам, па ќе се обидам тука. :)

Сакам да земам Лаптоп и ме интересира, доколку го земам преку фирма дали ќе ми се врати данокот и колку изнесува. Некои ми викаат дека е 5 а некои 18%.

Не знам дали е ова соодветна тема за прашањево, но не знам на која друга тема да го поставам, па ќе се обидам тука. :)

Сакам да земам Лаптоп и ме интересира, доколку го земам преку фирма дали ќе ми се врати данокот и колку изнесува. Некои ми викаат дека е 5 а некои 18%.

Дали ќе ти се врати зависи од фирмата дали ќе ти ги врати парите :) ... инаку 5%

Дали ќе ти се врати зависи од фирмата дали ќе ти ги врати парите :) ... инаку 5%
Не е проблем за фирмата :) А 5 % многу и не менува... тоа е. тенкју вери мач :)

Pomos

Imam ploca ASUS P6T SE. Prava rikna, sega vtora ima problemi so zvukot, celo vreme buci... Da ne znae nekoj do koj del ke moze da e? Dali pak do plocata, inace ne smeni ram, hdd i procesor... probav so drugo napajanje... isto e AKo moze za pomos

Имам проблем со екранот, HannsG Hi221D резолуцијата е 1680х1050. Кога сум на нет на пример livescore, kaajgana екранот како минимално да трепери некаде кај средината најприметно е, а исто така и кога и кгоа стои само на позадина се приметува треперење. Пробав го ставив од 61 на 75hz малце се намали проблемот но не исчезна.

Imam ploca ASUS P6T SE. Prava rikna, sega vtora ima problemi so zvukot, celo vreme buci... Da ne znae nekoj do koj del ke moze da e? Dali pak do plocata, inace ne smeni ram, hdd i procesor... probav so drugo napajanje... isto e AKo moze za pomos

На компјутерот приклучуваш звучници или појачало?

Изгледа појачалото (или тоа што го приклучуваш) те дупчи, пушта повеќе струја по каблите што одат во компјутерот па затоа ти рикнуваат матичните.

Пробај стави сега други звучки/слушалки на матичната, ако не, пак на сервис и пази нареден пат што приклучуваш.

P6T SE e една од ретките буџет плочи за LGA 1336 конфигурации (X58)

Не ме чуди што имаш проблеми, пред се плочите со наставка SE се едни од најслабите во поглед на квалитетот од понудата на Асус, не само за овој чипсет туку и за другите (постари) Како и да е бидејќи се работи за нови плочи најдобро ќе биде доколку не го решиш проблемот да ги замениш.

Имам проблем со екранот, HannsG Hi221D резолуцијата е 1680х1050. Кога сум на нет на пример livescore, kaajgana екранот како минимално да трепери некаде кај средината најприметно е, а исто така и кога и кгоа стои само на позадина се приметува треперење. Пробав го ставив од 61 на 75hz малце се намали проблемот но не исчезна.

Стај го на 60 херци не на 61..

Само 61 и 75 има, нема 60Hz за refresh rate.

Да, стар е ко библија компјутеров :toe: Рам најдов на пазар3 (SD ram), али прашањето ми беше колку рам може да подржи самата матична за да не се заебам да купам више... :jaj:

Uklucuvam lap topot i mi izleguva winload.exe corrupted or missing!!!...se napraviv pameten i instalirav windows xp,a vistata seuste si stoi na istata particija kako moze da ja popravam bez da ja instaliram na novo vistata..........google mi najde nekoi resenia ama ne funkcioniraa kaj mene...dali nekoj moze da pomogne?nemam vista bootable btw !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom