Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми се верува што ми се деси.. Си местам нешо на мониторов со дугмињата, и одеднаш едното се заглави, т.е., дугмето не е стиснато, а мониторов го препознава како стиснато. Да подобјаснам, дугмето за brightness е „заглавено“, и цело време ова ми стои на екранот, а брајтнес се накачи до 100 :((((( Значи дугмето до дугмето за вклучување на мониторот се поеба, не е стиснато, а мониторот мисли дека е' стиснатo. BTW имам Asus VW222U.

http-www-ajump-com-ajump-assets-product-images-00-7640165-jpg.jpg

НЕ МИ СЕ ВЕРУВА ЕЈ! СИ ГО ПОЕБАВ МОНИТОРОТ! ШО ДА ПРААМ!?!? :cry::cry:

Не ми се верува што ми се деси.. Си местам нешо на мониторов со дугмињата, и одеднаш едното се заглави, т.е., дугмето не е стиснато, а мониторов го препознава како стиснато. Да подобјаснам, дугмето за brightness е „заглавено“, и цело време ова ми стои на екранот, а брајтнес се накачи до 100 :((((( Значи дугмето до дугмето за вклучување на мониторот се поеба, не е стиснато, а мониторот мисли дека е' стиснатo. BTW имам Asus VW222U.

Прегледај го приврзокот 13635

1. Остави го така и мачи се
2. Носи го на сервис
You choose :)

Искључи го кабелот од струја и остави го некое време... (селска финта); ако не фаќа пробај (со исклучен монитор :) ) да го извлечеш дугмето со игла.

Ако и тоа не фаќа, пробај да регулираш светлина со NCP ама под услов да имаш nVidia графичка...

Е, и ова ако не фаќа, носи го на сервис...

Искључи го кабелот од струја и остави го некое време... (селска финта); ако не фаќа пробај (со исклучен монитор :) ) да го извлечеш дугмето со игла.

Ако и тоа не фаќа, пробај да регулираш светлина со NCP ама под услов да имаш nVidia графичка...

Е, и ова ако не фаќа, носи го на сервис...
Фала многу. Со игла го попраив. Го извадив копчето нанадвор малце, си вратив брајтнес, и го вратив внатре, али ептен нежно го враќав. На мое изненадување, се си е ок. Не е „стиснато“ веќе. Фала!

Колку ватно напојување ќе ми треба за HD 4850 512 MB? и ако може некој конкретен пример за напојување да ми дадете.

Колку ватно напојување ќе ми треба за HD 4850 512 MB? и ако може некој конкретен пример за напојување да ми дадете.
зависи и од другите компоненти,дај кажи cpu,hdd ...

Другари.
- Имам еден проблем ми мрзне компјутеров.
( Од кога го форматирав мочна да ме дупчи ) Инаку пред тоа беше добро.

1. Температурата на CPU, видете на сликите. незнам кое точен податок :smir:
2. Температурата на MB е 23степена
3. Температурата на VGA e 35степени

Слики за 1.

Attachments

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    8,1 KB · Прегледи: 1
  • Capture1.jpg
    Capture1.jpg
    16,5 KB · Прегледи: 0
Еве некои податоци од разни извори за целосна потрошувачка на системот со HD4850:
065.gif

power_consumption.jpg

power-load.gif

Еве и PSU калкулатор кој сметам дека е горе-долу точен:
http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

За напојување за 4850, треба да е минимум 450W и да има 12V линија за напојување на графичката минимум 15A.

ХА јас го имав скроз истиот проблем на мониторот кај мене самсунг е, само кај мене иконата на среде екран трепкаше цело време а не стоеше вклучена како кајтебе
совет- терај на сервиз ич не се мачи

помош!!!

каде да најдам драјвер за asus k50ij webcam за windows 7 premium 32 bit. најдов на страната на асус арно ама не ми го прифаќа незнам зашо. ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ!!!!

каде да најдам драјвер за asus k50ij webcam за windows 7 premium 32 bit. најдов на страната на асус арно ама не ми го прифаќа незнам зашо. ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ!!!!

На сајтот има 2 типа на драјвери, за Suyin камери и за Chicony камери. Најверојатно го користиш погрешниот драјвер за твојата камера.

Ми треба шема за деловите на компјутерот, значи точно кој дел кој е:

image0411.jpg

посебно ме интересира заокружениов дел:

asda.jpg

Ми треба шема за деловите на компјутерот, значи точно кој дел кој е:

image0411.jpg

посебно ме интересира заокружениов дел:

asda.jpg

Ова повеќе ми личи на телевизор одколку компјутер хехехе. Инаку тој делот на сликата е главниот кондензатор на напојувањето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom