Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Вака е тешко да се каже, лап-топ е проблематичен не можеш никогаш да го отвориш да провериш.
Можеби е цркнат ласерот па не чита двд цедиња. Порано си имал ли друг оперативен, нов ли ти е лап-топ-от па сега имаш првпат проблеми

Не е баш нов, речиси 1 година, вистата му ја инсталирав сега брзо, ама од ко ја инсталирав се си беше ок, си читаше се, снимав двд-цдња нормално, сега овие дена нешто го „прифатија“. Имав такви проблеми и со обичниот компјутер, го однесов на сервирс и ми рекоја дека влегва прашина во ласерот, и можи со компресор да се исчисти, ама тука некако не сакам да експериментирам. А ласерот скап е? Лаптопот ми е асус.

Не е баш нов, речиси 1 година, вистата му ја инсталирав сега брзо, ама од ко ја инсталирав се си беше ок, си читаше се, снимав двд-цдња нормално, сега овие дена нешто го „прифатија“. Имав такви проблеми и со обичниот компјутер, го однесов на сервирс и ми рекоја дека влегва прашина во ласерот, и можи со компресор да се исчисти, ама тука некако не сакам да експериментирам. А ласерот скап е? Лаптопот ми е асус.

Немој само со компресор да го дуваш:vozbud: осум бари низ тој тесен отворна дувалката:vozbud:

Оптичките уреди се потрошен материјал, најчесто се првиот елемент што откажува...особено ако е сони или некој негов дериват, ништо.... му дошло време за замена со нов, само во твојот случај ќе кошта малку поскапо неголи за обична конфигурација. :toe:

Немој само со компресор да го дуваш:vozbud: осум бари низ тој тесен отворна дувалката:vozbud:

Оптичките уреди се потрошен материјал, најчесто се првиот елемент што откажува...особено ако е сони или некој негов дериват, ништо.... му дошло време за замена со нов, само во твојот случај ќе кошта малку поскапо неголи за обична конфигурација. :toe:

Сега ке одам ке го однесам во АМЦ па ке ми кажат шо и како, ќе ти пишам после :wink:
ај позз и фала

Ихиххихии АМЦ, па и се чуди зошто не му работи:pos2:

Ихиххихии АМЦ, па и се чуди зошто не му работи:pos2:

Ми ги украде буквите од тастатурата :)

(да не речам, ми го зеде зборот од уста :) )

Na lap top Dell inspirion 5100 wireless nemozam nikako da go uklucam neznam sto e snimam driveri ama nemoze nez zosto aj ako moze da mi pomognete nekako nemozam da go uklucam ! i vo connections ja nemaa wireless konekcijata !
fala odnapred!

Na lap top Dell inspirion 5100 wireless nemozam nikako da go uklucam neznam sto e snimam driveri ama nemoze nez zosto aj ako moze da mi pomognete nekako nemozam da go uklucam ! i vo connections ja nemaa wireless konekcijata !
fala odnapred!

А ти 100% СИ СИГУРЕН дека твојот лаптоп има WIreless?

А ти 100% СИ СИГУРЕН дека твојот лаптоп има WIreless?

http://pcworld.about.com/news/Jun302003id111390.htm напиша:
Part of the company's high-performing desktop-replacement line, the Inspiron 5100 comes with a FireWire port, a 16MB or 32MB ATI Mobility Radeon 7500 AGP graphics card (our review system had 32MB), and a Wi-Fi antenna. To complete the notebook's wireless setup, you'll have to pay $49 for an 802.11b/g Mini-PCI adapter.
Изгледа само антената ја има :icon_lol:

imam 2x2gb RAM 800mhz na komov i mi donesoa uste edna plo4ka ama 1gb 667mhz moze li da ja stavam i ovaa ili ne ...:toe::toe::toe:

da imam slobodni uste 2slota i imam 64 bitna vista
zna4i moze???
ke nema nikakvi problemi neli?

da imam slobodni uste 2slota i imam 64 bitna vista
zna4i moze???
ke nema nikakvi problemi neli?

Нема да има проблеми, турај, а најдобро е да си земеш уште една плочка од 1гб и сите слотови да ти бидат полни и среќни. :helou:

ok fala mnogu brat:smir:
ke stavam uste edna plocka:smir:

ok fala mnogu brat:smir:
ke stavam uste edna plocka:smir:

И тогаш целиот рам ќе ти работи на помали Mhz односно брзината ќе ја земе од најспората рам плочка што ти е ставена, што значи ако ставиш барем една плочка што е 667 а другите да се по 800, сите ќе работат на 667 Mhz.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom