Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
И тогаш целиот рам ќе ти работи на помали Mhz односно брзината ќе ја земе од најспората рам плочка што ти е ставена, што значи ако ставиш барем една плочка што е 667 а другите да се по 800, сите ќе работат на 667 Mhz.

Big deal.

А што разлика има од 4 до 5 гига? Ништо! Не ја ставај плочката, не се замарај. Можеш само да си го дестабилизираш компјутерот.

isitiot problem go iam jas no so epson c46 samo sto kaj mene printa crna i zolta a plava i crvena ne probav se so moze da se proba no nikako da na nozzle check gi pojavi tie dve boi gledam deka odamna e postov pa ako si nasol resenie pls pisi

epson stylus c46 принта само црна и жолта

денес му ги сменив кертриџите на епсонов и коа ке одам да видам дали се ок ми покажува дека се полни сите 4 бои. Но коа ке одам да направам Nozzle check ми ги принта топ само црната и жолтата додека плавата и црвената воопшто не ги прикажува му напраив неколку пати clean head ama ништо не добив освен што си потрошив малку од боите
ве молам за помош

еве сеа после уште неколку чистења се појави црвената но сеуште ја нема плавата али ми отидоа кертриџите скоро цели

денес му ги сменив кертриџите на епсонов и коа ке одам да видам дали се ок ми покажува дека се полни сите 4 бои. Но коа ке одам да направам Nozzle check ми ги принта топ само црната и жолтата додека плавата и црвената воопшто не ги прикажува му напраив неколку пати clean head ama ништо не добив освен што си потрошив малку од боите
ве молам за помош

еве сеа после уште неколку чистења се појави црвената но сеуште ја нема плавата али ми отидоа кертриџите скоро цели

Може да биде резултат на:

1. Година на производство
2. Чувани на топло
3. не ми текнува моментално:toe:
4. исто како третото.

Помош за УСБ

imam eden stik vo koj neznam od kade sum fatil virus AUTORUNINF , ne znam sto da pravam bidejki ne saka da se formatira.Kompjuterot mi e relativno nov i nemam virusi megutoa isto taka USB-to mi kazuva i 'Wrte Protected' .Se nadevam deka ke mi pomognete i deka voopsto ima nacin da se sredi ovaa rabota:toe:

nodot sreduva ,jas sega pred malku go imam fateno virusot od drug pc i pri stavanje na usb na ovoj pc so nod32 ,odma go detektirase i go otstrani

Запушена глава...

Проблемот е во запушената, запечената глава.Чарето е или сервис или пак сами да ги засукате ракавите и да пристапите кон чистење на истата.:toe:

ej so znacit ova ne svajkam
You Have: 1.61 GHz Performance Rated at 2.60 GHz i toa so kazvit deka imam 1 gb graficka a 256 mi e?

Што препорачувате од X-58 матичниве што можат да се најдат кај нас?Нешто појако.И ме интересира која моментално е најдобра.

Што препорачувате од X-58 матичниве што можат да се најдат кај нас?Нешто појако.И ме интересира која моментално е најдобра.

Ево ти ја најдобрата

Gigabyte X-58 Extreme

gigabyte-x58extreme.jpg

ASUS P6T Deluxe V2. :smir: Ја има во Сет.

Некаде на форумов прочитав еден коментар дека диск од 320ГБ бил навистина многу мал, па ме интересира со колкави дискови работат во НАСА за еден циклус за лансирање на едно летало и враќање на Шатл на земјата?(сигурно и помалку од 1/3 за сите пресметки на патеките на леталата)
За што се употребуваат овие мали дискови за домашна употреба па се така мали?
Ако се снимаат филмови со ХД резолуција на камкордери на диск од 60ГБ останува запис од околу 20 часа па и повеќе, тогаш колку простор на овие многу мали дискови треба за игри, филмови, музика и фотографии, па треба да се земаат дискови од 1 ТБ, па дури и да се стават 2 такви во еден ПЦ.
Поздрав на младите компјутерџии кои не знаат што бил диск од 40 МБ (мега) на кој што имало оперативен систем, графички програми, игри и простор за складирање на податоци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom