Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Можи малце глупо ќе биди прашањето, ама не губам ништо ако си прашам.

Дали се продаваат копчиња од тастатура за лаптоп?

Пред некој ден ја чистев и едно ми излезе, ама ко го местев назад ми се скрши. И сега не ми работи.

Ај ако знае некој, нека ми кажи дали воопшто се продаваат на парче. :)

Фала многу.

Можи малце глупо ќе биди прашањето, ама не губам ништо ако си прашам.

Дали се продаваат копчиња од тастатура за лаптоп?

Пред некој ден ја чистев и едно ми излезе, ама ко го местев назад ми се скрши. И сега не ми работи.

Ај ако знае некој, нека ми кажи дали воопшто се продаваат на парче. :)

Фала многу.

Не, зезната тастатура на лаптоп неможе да се поправи. Ако ти фали дугме, неможеш да го вратиш назад, единствено нова тастатура да купиш.

Едно прашање за печатачите

Денес баш зедов еден печатач од Т-Хоум, Канон, и се го поврзав, испечатив 1 страница, и ми се појавува ваква порака кога ќе одберам нешто за печатење: „There may be a connection problem with the toner cartridge.“ Вака се имам напраено како шо беше во упатството, некој ако знај нека помага:nesvest:

Денес баш зедов еден печатач од Т-Хоум, Канон, и се го поврзав, испечатив 1 страница, и ми се појавува ваква порака кога ќе одберам нешто за печатење: „There may be a connection problem with the toner cartridge.“ Вака се имам напраено како шо беше во упатството, некој ако знај нека помага:nesvest:

Извади го тонерот, пробај да испринташ нешто без него (нормално, ќе ти јави грешка). После гледај убаво да го вратиш баш како што треба, и пробај да принташ.

Извади го тонерот, пробај да испринташ нешто без него (нормално, ќе ти јави грешка). После гледај убаво да го вратиш баш како што треба, и пробај да принташ.

абе пробав така, и кога ќе земам да испечатам неколку збора само без разлика шо, одма печати, а ако одберам нешто шо има поќе.... неќи.... :toe:

абе пробав така, и кога ќе земам да испечатам неколку збора само без разлика шо, одма печати, а ако одберам нешто шо има поќе.... неќи.... :toe:

Гледам дене си го зел принтерот, утре отиди им, кажи им што е проблемот, или нека ти сменат тонер (ако е фаличен овој), или друг принтер.

И за секој случај, ако можеш, пробај го на друг РС, мада не верувам да е до тоа, ама зашто да не пробаш.

Гледам дене си го зел принтерот, утре отиди им, кажи им што е проблемот, или нека ти сменат тонер (ако е фаличен овој), или друг принтер.

И за секој случај, ако можеш, пробај го на друг РС, мада не верувам да е до тоа, ама зашто да не пробаш.

веќе пробав, истото се дешава.
фала сепак

веќе пробав, истото се дешава.
фала сепак

Ништо, идеш утре на истото место од кај што си го зел, нека го пробаат пред тебе, види што ќе биде, ќе видат и они, или ќе го поправат или ќе ти дадат нов.

Чисто ради муабет.. кои се, што се овие КупиЛапТоп и што канта е Sager што го нудат? :)

Чисто ради муабет.. кои се, што се овие КупиЛапТоп и што канта е Sager што го нудат? :)

Купи лаптоп ти се УСА МАК, носат реставрирани лаптопови или половни од Америка и ги продаваат ко нови, некогаш може се исплати некој од тие зависи кој дел бил сменет, ма да кога давам над 500 евра за нешто ќе дадам уште 100 бар да ми биде сигурно не од кај овие несигурниве да земам. На еден другар еднаш му кажале дека се преставници за не ми текнува која америчка фирма, па друг ден дека не се, а на официјалната страна на фирмата не пишува ништо така да според мене се чкарт фирма и никогаш не би земал од нив нешто.

Другар зема лаптоп од таму Gateway 7811-FX:
17 inch
4GB DDR3 1066 Mhz
320GB HDD (7200 rpm)
ntel Core 2 Duo P8400 2.26GHz, Intel Centrino2 Technology 3 MB L2 cash!!
NVIDIA GeForceR 9800M GTS 512 GDDR3 Dedicated Memory

52.990 ден.

Лаптопов, КОРНЕ!

aj nekoj da mi kaze kako da povrzam HDD SATA so pc imam kabeli se toa ali edno ne mi e jasno kaj sata kabelot so ide ima 2 priklucoka eden golem i eden mal kako wo crveniot kabeL anyone
me mrzi da idam da go baram BT adapterod da go slikam HDD pa nekoj neka kaze
p.s HDD e od PC od ucliliste...

Еден е за струја, тој поголемиот.

Еден е за струја, тој поголемиот.
680_Picture_0322.jpg

aj sega objasni mi kaj da go najdam kabelot oti mojot pc nema takov kabel i ako ima negde kaj treba da go kupam...

Значи црвеното кабелче ти е дата кабел, а за струја може да го користиш тоа десно каде што ти пишува "Овде еден кабел од напојувањето".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom