Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе не е чепкан ништо. Кулерот мислам дека е Deepcool Robot од TDK го земав. Смали сеа температурава на 43 еве малце одкога олади собава(21C e во собава моментално)

Доколку при Full Load не ти преминува 70C, не се секирај.
Core 2 Quad е нормално да има поголеми температури од Дуо и ако немаш Case Fan, земај обавезно.

Не бе не е чепкан ништо. Кулерот мислам дека е Deepcool Robot од TDK го земав. Смали сеа температурава на 43 еве малце одкога олади собава(21C e во собава моментално)

Стави си еден кулер на собата ќе ти среди работа : )))

nisto ne mu e so taa temperatura eve kaj mene nikogas pod 50 ne paga doaga do 55 se vklucuva kulerot go ladi do 50 se isklucuva i pak isto nataka. inace ne e strasno kaj mene najvisoka temperatura sto ja imam videno e 88 stepeni na stariot kom malku zamirisa se iskluci ama sreka ne iscure nisto zatoa do 89 stepeni imas garancija od mene,zatoa ne se sekiraj

A dali ste cule za poliranje na procesor.Jas mojot go imam ispolirano i ja namaliv temperaturata 7 stepeni.Ama so poliranje se gubi garancija

Тоа, полирање, :uvo: е уствари ставање термална паста.

Тоа, полирање, :uvo: е уствари ставање термална паста.

Не туку шмирглање на површината на процесорот да се извади никелот и да се стигне до бакарот. Тоа ти се едно 4-5 саати шмирглање со шмиргли со различна густина

Не туку шмирглање на површината на процесорот да се извади никелот и да се стигне до бакарот. Тоа ти се едно 4-5 саати шмирглање со шмиргли со различна густина

Чекај,што е down-side-от на тоа?

Е тоа е веќе лудо! :nesum:

Да лудо е требаше некоја специјална полир пастра да се користи ама мене ми заврши работа и авто полир паста.:pos2:И тошно 4-5 саата минимум работа.А кој не е запознаен со ова му препорачувам Don't try this at home.

Да лудо е требаше некоја специјална полир пастра да се користи ама мене ми заврши работа и авто полир паста.:pos2:И тошно 4-5 саата минимум работа.А кој не е запознаен со ова му препорачувам Don't try this at home.

Дај малку помош, опис, walkthrough, а ако може и некоја фотка.Многу ме заинтересира муабетов. :vozbud:

Чекај,што е down-side-от на тоа?

dowside е што губиш гаранција, и ако не си внимателен, во процесот на шмирглање моеш да го поебеш процесорот.
upside е што процесорот и кулерот имаат пoубав контакт, и се намалува работната температура за 5-8 степени. Нормално треба и кулерот да се исшмиргла.

Еве како изгледа:
BFE627B9-114E-EF19-DDC6F8CA5F5DF74A.jpg

Q6600%20-%20%284%29.jpg

lap800.jpg

mirrornf7.jpg

Процесот се вика lapping....
Намалува темература....поради подобар контакт помеѓу двете површини....
Ја губиш гаранцијата....
И ево видео....

зошто тогаш да го шмирглаш кога можеш да ставиш појак кулер?

Зошто да оверклокираш, кога можеш да купиш појак процесор?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom