Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Не бе не е чепкан ништо. Кулерот мислам дека е Deepcool Robot од TDK го земав. Смали сеа температурава на 43 еве малце одкога олади собава(21C e во собава моментално)

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Доколку при Full Load не ти преминува 70C, не се секирај.
Core 2 Quad е нормално да има поголеми температури од Дуо и ако немаш Case Fan, земај обавезно.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Не бе не е чепкан ништо. Кулерот мислам дека е Deepcool Robot од TDK го земав. Смали сеа температурава на 43 еве малце одкога олади собава(21C e во собава моментално)
Стави си еден кулер на собата ќе ти среди работа : )))

Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
nisto ne mu e so taa temperatura eve kaj mene nikogas pod 50 ne paga doaga do 55 se vklucuva kulerot go ladi do 50 se isklucuva i pak isto nataka. inace ne e strasno kaj mene najvisoka temperatura sto ja imam videno e 88 stepeni na stariot kom malku zamirisa se iskluci ama sreka ne iscure nisto zatoa do 89 stepeni imas garancija od mene,zatoa ne se sekiraj

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
A dali ste cule za poliranje na procesor.Jas mojot go imam ispolirano i ja namaliv temperaturata 7 stepeni.Ama so poliranje se gubi garancija

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Тоа, полирање, :uvo: е уствари ставање термална паста.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Тоа, полирање, :uvo: е уствари ставање термална паста.
Не туку шмирглање на површината на процесорот да се извади никелот и да се стигне до бакарот. Тоа ти се едно 4-5 саати шмирглање со шмиргли со различна густина

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не туку шмирглање на површината на процесорот да се извади никелот и да се стигне до бакарот. Тоа ти се едно 4-5 саати шмирглање со шмиргли со различна густина
Чекај,што е down-side-от на тоа?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169

Е тоа е веќе лудо! :nesum:

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Да лудо е требаше некоја специјална полир пастра да се користи ама мене ми заврши работа и авто полир паста.:pos2:И тошно 4-5 саата минимум работа.А кој не е запознаен со ова му препорачувам Don't try this at home.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Да лудо е требаше некоја специјална полир пастра да се користи ама мене ми заврши работа и авто полир паста.:pos2:И тошно 4-5 саата минимум работа.А кој не е запознаен со ова му препорачувам Don't try this at home.

Дај малку помош, опис, walkthrough, а ако може и некоја фотка.Многу ме заинтересира муабетов. :vozbud:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Чекај,што е down-side-от на тоа?
dowside е што губиш гаранција, и ако не си внимателен, во процесот на шмирглање моеш да го поебеш процесорот.
upside е што процесорот и кулерот имаат пoубав контакт, и се намалува работната температура за 5-8 степени. Нормално треба и кулерот да се исшмиргла.

Еве како изгледа:

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Процесот се вика lapping....
Намалува темература....поради подобар контакт помеѓу двете површини....
Ја губиш гаранцијата....
И ево видео....

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
зошто тогаш да го шмирглаш кога можеш да ставиш појак кулер?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Зошто да оверклокираш, кога можеш да купиш појак процесор?

Kajgana Shop

На врв Bottom