Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
абе дечки...да не знае некој каде да најдам драјвери за тастатура? DELUX DLK-7016?

Пробај на Delux страната
btw ја имам едно проблемче незнам дали тука да го ставам или на некое друго место ако е грешка преместете го
За мојот нов компјутер...
Еве ги спецификациите

Motherboard:ASUS M2N-MX SE PLUS(Socket AM2+ nVidia nForce 430 MCP,HT2000 MT/s Dual-ch. DDR2 1066,PCI-E x16 slot,6-CH HD Audio 10/100 LAN,SATA 3GB/s,RAID,Vista Premium Ready Q-Fan)
RAM:4 GB DDR3
VGA:nVidia Shared 512 MB
HDD SATA2 300 GB Hitachi
Processor:AMD Athlon™ 64 x2 DualCore 6000+ 3.11 GHz

Е сега проблемот е тоа што на некои игри или програми графиката сецка.На пример кога ќе уклучам DOTA сецка од самиот старт...мислам дека нема шанси да е до процесорот проверив CPU Usage беше на 3 или 7% максимум.Значи графичката е интегрирана,ако знае некој до што може да биде забавувањето ова...нека пише

Пробај на Delux страната
btw ја имам едно проблемче незнам дали тука да го ставам или на некое друго место ако е грешка преместете го
За мојот нов компјутер...
Еве ги спецификациите

Motherboard:ASUS M2N-MX SE PLUS(Socket AM2+ nVidia nForce 430 MCP,HT2000 MT/s Dual-ch. DDR2 1066,PCI-E x16 slot,6-CH HD Audio 10/100 LAN,SATA 3GB/s,RAID,Vista Premium Ready Q-Fan)
RAM:4 GB DDR3
VGA:nVidia Shared 512 MB
HDD SATA2 300 GB Hitachi
Processor:AMD Athlon™ 64 x2 DualCore 6000+ 3.11 GHz

Е сега проблемот е тоа што на некои игри или програми графиката сецка.На пример кога ќе уклучам DOTA сецка од самиот старт...мислам дека нема шанси да е до процесорот проверив CPU Usage беше на 3 или 7% максимум.Значи графичката е интегрирана,ако знае некој до што може да биде забавувањето ова...нека пише

Пробај смени драјвери на графичката.
Стави SP3 (XP) или SP1 (Vista)
Напрај си реинстал на windows и стави друг, не тој што го имаш во моментов.
Провери си да не ти крева температура процесорот или нешто друго.

и купи си една графицка тој ком без графицка не е ком имаш добар ком а немаш графицка ај не зезај КУПИ СИ ГРАФИЧКА GeForce 8800 gtx ili gtx200,280 od ovie nekoja zemi

и купи си една графицка тој ком без графицка не е ком имаш добар ком а немаш графицка ај не зезај КУПИ СИ ГРАФИЧКА GeForce 8800 gtx ili gtx200,280 od ovie nekoja zemi

Мене на лаптоп ми звучи, или па го заебале да му дадат интегрирана графичка на НОВ РС.

овој добар е за игри?

Intel Core 2 Duo E5200 2.50Ghz 2MB
2GB 800Mhz
500GB SATA
DVDRW 22x Sata
Intel G31 Express chipset
nVidia 9500GT 512MB

Dali na maticna P5Q SE ke moze da se vgradi P4 processor poso na oficijalnata strana vo specifikacii vika deka moze Core 2 Quad Core 2 Duo Celeron i Celeron D ama Pentium nema, a P5K Pro maticnata ima se isto ama ne podrzuva Celeron?:raz:

P.S.Glupo prasanje zar ne?:nesvest:

ај да ве прашам нешто, мада не сум сигурен дали е за тука прашањето. ако не е за тука кажете!
кога ќе го вклучам модемот (CableTel) одма ми се рестартира компјутерот. прво беше преку усб, па преку мрежната ама истото се случуваше. сега го уклучив на лап-топот и си работи без проблем т.е. не е до модемот. од Кејблтел ми вика тој, до компјутерот ти е, на една жена исто така и се дешаваше, па и цркна после. хард-дискот вика, ти е заебан! едно другарче пак вика, демек, до матичната плоча било....јас стварно немам појма до што може да е....без модемот, пц-то си работи без проблем! ај ако знаете нешто во врска со ова, помагајте...дали тука дали на пп/:helou:

ај да ве прашам нешто, мада не сум сигурен дали е за тука прашањето. ако не е за тука кажете!
кога ќе го вклучам модемот (CableTel) одма ми се рестартира компјутерот. прво беше преку усб, па преку мрежната ама истото се случуваше. сега го уклучив на лап-топот и си работи без проблем т.е. не е до модемот. од Кејблтел ми вика тој, до компјутерот ти е, на една жена исто така и се дешаваше, па и цркна после. хард-дискот вика, ти е заебан! едно другарче пак вика, демек, до матичната плоча било....јас стварно немам појма до што може да е....без модемот, пц-то си работи без проблем! ај ако знаете нешто во врска со ова, помагајте...дали тука дали на пп/:helou:

Модемот ти е приклучен преку USB или преку LAN?

Ако ти е преку LAN, избриши ги драјверите од мрежната, побарај ги на интернет најновите и инсталирај ги. Би требало да ти се реши проблемот.

Модемот ти е приклучен преку USB или преку LAN?

Ако ти е преку LAN, избриши ги драјверите од мрежната, побарај ги на интернет најновите и инсталирај ги. Би требало да ти се реши проблемот.

прво беше преку усб, па после преку мрежната картичка....
викаш до тоа е,а? оти глупо ми беше, како може да е до хард-дискот??? ај ќе пробам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom