Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
И јаc ја имам истата фрка - 4гб рам шо не ги препознава на 32 битен ос (поточно 3098мб)...арно ама се фурам дека од кога ке турам 64 битен, дека нема да ми работат ко бајаги програми, драјвери и слично...а? Совет, мовет? :)
Стрикно мислев на програми (ко Cubase, Nuendo, Kinetic, како и vst плагини и драјвери што идат со нив)...пошо сум читал дека наводно има веќе за 64битни направено модели, ама ај да си прашам ја сепак :wink:

едитттт
Btw ме интересира уште нешто
со оглед на тоа што се немав подновено едно 4-5 години со нов писи и нормално хардот си кркореше цело време, ме чуди тоа што и на овој новиов си крчка со некои тивки звуци, посебно коа го подига windows-от и при некои не до толку напнати проццеси! А ми зборат дека не треба наводно звук да испушти...е сеа му влегов со напнување и пунење на све живо и диво да видам дали ке рокне па да го мењаме ако не :icon_lol: ај и за ова ке ве молам шо како да ми одговори некој, пошо ја дудук сум :)

Ако се мислиш дали да одиш на 64 bit (не си пишал што процесор имаш) тогаш од сеа барај си тоа што ти треба дали го има во 64 bit. издание (драјвери, програми, алатки, чуда....)

Хардот незнам колку јаки и колку често и какви звуци ти праи, ама нормално е тоа. Ако очекуваш ептен ич да не пушта звук, тогаш исклучи го РС од струја :)

Ако се мислиш дали да одиш на 64 bit (не си пишал што процесор имаш) тогаш од сеа барај си тоа што ти треба дали го има во 64 bit. издание (драјвери, програми, алатки, чуда....)

Да да, се спремам околу тоа се по список :) инаку процесорот е intel core 2 duo 7300 2,66ghz...

Хардот незнам колку јаки и колку често и какви звуци ти праи, ама нормално е тоа. Ако очекуваш ептен ич да не пушта звук, тогаш исклучи го РС од струја :)

Ахахахахахахааха :icon_lol: остај брат, ја се усрав, 500 филма ми се свртија во глава :icon_lol: ама сепак ќе се провери додатно за секој случај
Фала :wink:

Пред некој месец земав графичка ати x700 од анхоч,ама дека компјутерот ми е под гаранција морав да го носам во анхоч за они да ја вградат.Но кога стигнав дома ми покажува дека имам x550!Им кажав за тоа, а они ми викаат дека само така пишува,а дека графичката ми е x700!Јас мислам дека ме лажат,што мислите вие?
P.S:Уште е под гаранција,можам да рекламирам!

Оди што чекаш?! :) Бар да си раат после колку толку :icon_lol:

Пред некој месец земав графичка ати x700 од анхоч,ама дека компјутерот ми е под гаранција морав да го носам во анхоч за они да ја вградат.Но кога стигнав дома ми покажува дека имам x550!Им кажав за тоа, а они ми викаат дека само така пишува,а дека графичката ми е x700!Јас мислам дека ме лажат,што мислите вие?
P.S:Уште е под гаранција,можам да рекламирам!

Познат проблем е ова кај графичките X700 и x550.Проблемот е во Ati, кога ќе го отворат компјутерот пред тебе во Анхоч сам ќе се увериш дека внатре е X700.Најдобро однеси го за да си сигурен, да не му ја мислиш цело време.

Познат проблем е ова кај графичките X700 и x550.Проблемот е во Ati, кога ќе го отворат компјутерот пред тебе во Анхоч сам ќе се увериш дека внатре е X700.Најдобро однеси го за да си сигурен, да не му ја мислиш цело време.

На другар кој има X1650 со новите драјвери на ATI,му се трансформира во X1700FE (нешто слично беше ознаката на крај).

Се случуваат такви софтверски глупости,мене некои програми ми го препознаваат HT процесорот како двојадрен :)

Многу ми бучи кулеров гласно. Не нормлно. Да искључам пц или да терам?Шо да прам

земи си MX518 или Microsoft intelli 3.0
Интели можам да ти продадам половен 1 ден користен за околу 1300 ден ми стои спакуван

Имаш слика од него да видам како точно изгледа ?

Имаш слика од него да видам како точно изгледа ?
862635F.JPG

еве слика исти таков е

862635F.JPG

еве слика исти таков е

Ок, чувај го уште некој ден најверојатно ќе го земам :)

Вака сега, ова налик многу лесно да се изведе а ми прави проблем...
Имам два хард диска, едниот е сата 160 гб другиот макстор 40 гб. Моментално ми е приклучен оној од 160 гига и се` си работи нормално, меѓутоа кога го приклучив и оној од 40 гб компјутерот не се подига, ми дава нешто нлтдр ис мисинг... Значи нешто не е во ред со виндоусот на оној помалиот хдд, а и кога се подига компјутерот автоматски се мести да first boot device е дискот од 40 гб, а овој сата дискот никаде го нема... Пробав и со Ф8 да го подигнам виндоусот на сата дискот, но во понудените опции има само maxtor hdd 40 gb, dvd ram и floopy device... Има ли некако начин да наместам да се подигне сата дискот а во истовреме да биде приклучен и помалиот диск без притоа да инсталирам нов виндоус на оној што покажува nltdr is missing ? Се надевам ме сфативте :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom