Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Поздрав до сите Хардвер гуру што се на форумов .. RESPECT .. ми треба мала помош во врска со хард дискот и напојувањето.. имам два хард диска еден од 640 гб тој работи ,а тој другот од 500 гб не работи .. инаку се Вестерн дигитал ..7200 вртежи .. јас мислам дека е до напојувањетот бидејќи често се случува да почни да зуи компјутерот и да го снема наеднаш хард дискот .. а напојувањето оди со куќиштето делукс едно 600 ватно е ..Позз

Фала однапаред

До напојувањето е 100% земи појако, оти 1 напојување од 600 неможе да се снабде 2 хард диска како твојте 640 и 500 гб
ќе си купеш ново појако и решен проблем

Сигурно ако ти преработат 2-та хард диска на некој чуден начин коа ќе сташ USB одма ќе ти се рестартира комп.

Moze i da sum ja zgresil temata ama nema vrska.Na stariot kom. so 512 mb ram dd1 preku tune up utilite gledam kolku ima ram slobodno i mi pokazuva od 100-200
Preku tune up ima clear memory i napravam clear memory to 400mb
i stane 400 free ram ama nisto ne uklucuvam a mnogu brze se smaluva 400,380,360,320,250,200 i dojde pak do 200 nekade i mnogu mi koci
dajte nekoj spas

Moze i da sum ja zgresil temata ama nema vrska.Na stariot kom. so 512 mb ram dd1 preku tune up utilite gledam kolku ima ram slobodno i mi pokazuva od 100-200
Preku tune up ima clear memory i napravam clear memory to 400mb
i stane 400 free ram ama nisto ne uklucuvam a mnogu brze se smaluva 400,380,360,320,250,200 i dojde pak do 200 nekade i mnogu mi koci
dajte nekoj spas

Стај си појше рам и исклучи неколку процеси што ти работат во позадина.

До напојувањето е 100% земи појако, оти 1 напојување од 600 неможе да се снабде 2 хард диска како твојте 640 и 500 гб
ќе си купеш ново појако и решен проблем

Сигурно ако ти преработат 2-та хард диска на некој чуден начин коа ќе сташ USB одма ќе ти се рестартира комп.

Ако му е 600 вати реална моќ не би требало да му треба ништо повеќе, јас кај мене напојувам Core 2 Quad, NVidia 9800gtx+ superclocked (и ја оверклокувам без проблем уште повеќе), 450gb hdd, 4gb ram и нема гајле напојување од 350 вати реална моќ.

Да прашам дали е подобар хард диск SATAII или не? Чисто ме интересира што е тоа SATAII

И јас да ве прашам нешто пошто си имам мака.
Вака значи: хард дискот ми беше преполн и пробав да срежам нешто и ке го ставам цедето (ДВД) ке стаса до 3% и ке поминат некои 5 мин и престанува некој ерор дава. И тоа ако е цедето х16 јас го ставам на 8 пред некој ден изрежав обично цд, е со ова до 3% што стаса ај си викам да не е сјебано цедето пробав со ште три други истото ми го дава, мислев дека е до нерото пробав со друга програма исто пак, го испразнив и хардот значи на ц од 60 гига 10 се слободни и пак ремети... е пошто со прошлиот компјутер имав слично искуство ама разликата беше што режеше ама многу долго и после златниот формат ко нов беше, а пред некое време режев двд и место предвидените 8-9 мин го режеше некои си пола саат. Значи јас мислам дека треба еден формат пошто од декември од лани ми е земен комјутеров и не е форматиран... ама како у меѓувреме да успеам да ги изрежам стварите за да го форматирам? Пробав дефрагмент, диск клин ап и такви ствари исто е пак....
АЈ ве молам некој совет...
ФАЛА

* CPU 4800+ AM2 Dualcore,
* 1GB DDR2 RAM,
* 160GB SATA,
* GeForce 7050M-M onboard VGA,
* DVD режач...

Дали се исплати да се земе ваков комп. на ново 10.700 денари од Вегас компјутери?

За братучед ми е ме прашува па нз дали се исплати. Ако може побрзо некој да ми одговори ќе бидам јако благодарен. :)

* CPU 4800+ AM2 Dualcore,
* 1GB DDR2 RAM,
* 160GB SATA,
* GeForce 7050M-M onboard VGA,
* DVD режач...

Дали се исплати да се земе ваков комп. на ново 10.700 денари од Вегас компјутери?

За братучед ми е ме прашува па нз дали се исплати. Ако може побрзо некој да ми одговори ќе бидам јако благодарен. :)

Графичката не ми се свиѓа... интергрирана
а на братучед ти не би му одговарало таква графичка ( најверојатно ќе го користи за игри и ќе има проблеми )...
а другите компоненти се океј :)

Абе графичката му е најмал проблем, не игра игри :)

Мој тип на човек бил тој не игра игрици :) Јас имам скоро иста конфигурација како оваа што ја спомнуваш само со 2 гига рам.Пц работи супер брзо е.За тие пари чим не е по игриците јас би рекол нека ја зима :helou:

Абе знам дека се исплати за цената, само дали се добри од тоа Вегас? Некој има од таму земено, што како?

Моја препорака, пошто му е за сурфање претпоставувам, да оди на Celeron 440 или Dual Core Pentium, G31 чипсет, 2gb RAM и 500gb HDD.Ова доаѓа околу 13.000.

Sakam da zemam nov PC pa ako znaete otprilika kolku pari ke kosta ovaa konfiguracija, da znam otprilika :D :

CPU : Core2Duo 2.4ghz 2MB
MEMORY : 3GB DDR2
HDD : 500GB sata-2
GRAPHICS SYSTEM : GeForce 9800 GTX

Sakam da zemam nov PC pa ako znaete otprilika kolku pari ke kosta ovaa konfiguracija, da znam otprilika :D :

CPU : Core2Duo 2.4ghz 2MB
MEMORY : 3GB DDR2
HDD : 500GB sata-2
GRAPHICS SYSTEM : GeForce 9800 GTX

40 000 ден. Нешто вака.

Немаш матична и напојување наведено, а тие се ЕПТЕН битни тука :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom