Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво да прашам нешто дали мозе,што е потребно и како да се направи да си пуштам нешто на pc и тоа да го глеам на tv,до сеа немав потреба од ова али ми цркна dvd playerot а не сум при пари да си купам ново иако има многу ефтини денес фала
Имаш ТВ аут на графичката?

нишо од глеањево tv изглеа,зашто нема tv out,ако знаеш и не те мрзи напиши што како треба да си знам мозе некад друг пат ке стреба или пак не некој друг член ке му притреба ,како и да е фала

Ако имаш ТВ излез на графичката,има по продавниците пиновите за поврзување на ТВ со ПЦ(не знам колку им е точно цената) еден видео пин и др. заборавив како беше.Ги поврзуваш и треба да наместиш во сетингот на графичката(треба да неместиш на Clone)
еве принт.
untitled.jpg

само различно е за секоја графичка,воа е од мојата :)

:helou:

нишо од глеањево tv изглеа,зашто нема tv out,ако знаеш и не те мрзи напиши што како треба да си знам мозе некад друг пат ке стреба или пак не некој друг член ке му притреба ,како и да е фала

Кабелот што го даваат со графичката влегува во компјутерот и ТВто. После го стартуваш контролниот панел за графичката ( десен клик на десктопот ) и избираш нвидиа/ати контрол панел. Во тој панел го наоѓаш менито Set up multiple displays, и овде како примарен го избираш мониторот а како секундарен го избираш телевизорот.А како тип на приказ МОРА да се избере CLONE ( доколку сакаш истовремено сликата да се прикажува и на ПЦ и на ТВ ). Во главно тоа е се, исто така можеш да подесуваш контраст, осветленост и други работи во зависност од тоа каква слика сакаш да имаш. Се надевам бев јасен :)

Imam eden problem so memoriska kartica.Na karticata ima slika koj neznam kako pravi problemi da ne mozem da gi staem drugite slike na kompjuter, koga probuem da gi kopiram mi pisue Parameter Incorect, isto taka probav da ja izbrisem od aparat ama od koj ce go upalis aparatot slikata e pak tue.Dan znae nekoj neko programce da go sredim problemov poso nejcem da napraem format na karticava ima sliki so mi trebaa.

Imam eden problem so memoriska kartica.Na karticata ima slika koj neznam kako pravi problemi da ne mozem da gi staem drugite slike na kompjuter, koga probuem da gi kopiram mi pisue Parameter Incorect, isto taka probav da ja izbrisem od aparat ama od koj ce go upalis aparatot slikata e pak tue.Dan znae nekoj neko programce da go sredim problemov poso nejcem da napraem format na karticava ima sliki so mi trebaa.

Проба на друг компјутер?
Ја скенираше од вируси?
Ја скенираше од тројанци и такви глупости?
И направи CheckDisk? (Десен клик, properties, tools)

Поздрав до сите Хардвер гуру што се на форумов .. RESPECT .. ми треба мала помош во врска со хард дискот и напојувањето.. имам два хард диска еден од 640 гб тој работи ,а тој другот од 500 гб не работи .. инаку се Вестерн дигитал ..7200 вртежи .. јас мислам дека е до напојувањетот бидејќи често се случува да почни да зуи компјутерот и да го снема наеднаш хард дискот .. а напојувањето оди со куќиштето делукс едно 600 ватно е ..Позз

Фала однапаред

Поздрав до сите Хардвер гуру што се на форумов .. RESPECT .. ми треба мала помош во врска со хард дискот и напојувањето.. имам два хард диска еден од 640 гб тој работи ,а тој другот од 500 гб не работи .. инаку се Вестерн дигитал ..7200 вртежи .. јас мислам дека е до напојувањетот бидејќи често се случува да почни да зуи компјутерот и да го снема наеднаш хард дискот .. а напојувањето оди со куќиштето делукс едно 600 ватно е ..Позз

Фала однапаред

Стави ги 2та HDD на посебни кабли, зашто пример, има кабел за напојување и од истиот излегува уште еден приклучок. Стави ги на посебен кабел 2та. Или стави го едниот HDD на приклучокот што е за CD/DVD-ROМ.

Проба на друг компјутер?
Ја скенираше од вируси?
Ја скенираше од тројанци и такви глупости?
И направи CheckDisk? (Десен клик, properties, tools)
Nemoze niedna od ovie opcii problem pravi edna slika koja e neso zafrkanata i poradi nea nemozem i drugite sliki da gi prefrlam

Nemoze niedna od ovie opcii problem pravi edna slika koja e neso zafrkanata i poradi nea nemozem i drugite sliki da gi prefrlam

Неможеш НИЕДНА да префрлиш?
Можеш ли барем да ги отвориш сликите, да ги гледаш? Ако можеш, ете ти :)

Фала однапаред

Види дали ти се наместени џамперите кој да биде Slave кој да биде Master. Види дали кога го подигнуваш компјутер ти ги покажува и двата хард диска. Ако ти ги покажува најверојатно проблемот ти е во џамперите.

Јас мислам дека дисковите му се САТА 99%, а на САТА дискови нема џампери, најдобро провери си ги каблите(напонските и САТА) или пробај со друго напојување.

Неможеш НИЕДНА да префрлиш?
Можеш ли барем да ги отвориш сликите, да ги гледаш? Ако можеш, ете ти :)
nemoze brat niedna da se prefrli izlea taa slikata so prai problemi mi ja ima zafrknato cela kartica:tapp:

nemoze brat niedna da se prefrli izlea taa slikata so prai problemi mi ja ima zafrknato cela kartica:tapp:

Не ми одговори дали можеш да ги гледаш сликите, да ги отвориш. Ако можеш, тогаш ќе си ги зачуваш како сакаш кај сакаш тие што сакаш. Ако неможеш ни да ги гледаш, формат. Нема спас за сликите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom