Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Колку идат цените моментално да се купи 2 гига рам ?

Зависи која марка, која фреквенција, DDR1, DDR2, DDR3, една плочка од 2 GB или 2 од по 1....

кажи...

Aj малце помош, која е разликата меѓу плазма и лцд телевизор, и помогнете ми да си изберам лцд телевизор до 30.000 ден. (пожелно да е и поефтино) ама најмалку да е 32''...фала однапред...

All in 1 Print / Scan / Copy
- Print Speed Black text A4 32ppm
Colour text A4 32ppm
- Maximum print resolution 5760 x 1440 dpi
- Scan Resolution 1200x2400 DPI
- Paper tray capacity - 120

дали е добар ЕПСОН е печатарот и дали вреди да го земам за 3 990 ден

In the first quarter of 2008 a comparison of worldwide TV sales breaks down to 22.1 million for CRT, 21.1 million for LCD, 2.8 million for Plasma.

Плазма телевизор мислам дека веке "не постои" и тоа е веке obsolete технологија.Кај ЛЦД телевизорите важи правилото колку пари толку музика, значи за 30.000 нема многу музика :nenene:

И пак ти сецка Crysis:pos:

Ќути мојата е GTX+ Superclocked и пак ако ставам АА на Кризи неќе да чуе не па оваа што не е : )))
За 50 еура помалце има 4870 што не споредливо е подобра. И јас сакав да земам 4870 али тогаш кошташе 300 и нешто долари а оваа што ја земав 210-220, а немав екстра кеш да додадам за неа и затоа ја земав оваа 9800кава. Така да кој и да бира таква поскапичка графичка прво нека гледа на 4870 па после на се останато зошто убедливо најдобра графичка за тие пари. На benchmark во некои случаи вади и подобри резултати од 280gtx што е повеќе од дупло поскапа. Значи идат вака од најдобра кон послаба:
4870x2>280gtx или 9800gtx x2 (не сум сигурен која е подобра од овие две)>4870>260>=9800gtx+>9800gtx>=4850

Ve molam za sovet, kakvo mislenje imate za 3jadreniot CPU na AMD,
ili sepak da si zemam FX 72 ili FX 74?

Dali nekoj znae dali se isplaka da se zemi i dali voopsto cini procesor 3.0GHz Intel Pentium 4 Northwood na FSB800 so 512 L2 cache i HT(Hyper Threading)!?

јас користам 3.0GHz Intel Pentium 4 со 1мб кеш и + го оверклокував на 3.4 атм и топ работи, го користам можда 3-4 години и нема смрт. Јес да сменив 1 кулер за него + нова матична сега али додека не цркне не го мењам, само има проблеми со виста, максимум го тера да работи и кулерот бучи ама бајаги, затоа на xp нема мука.

Dikivest и јас имам ист тако,само со 2 мб кеш,и не го оверклокнав.

Зашто мене PC-то ми работи цело време,така да нејќам да ризикувам за убрзување од 5-10%.

А за тоа со Vista-та,нешто имаш софтверски проблем или матичната не ја познава убаво.
Зашто јас со мојата P5 матична,кулерот буквално не се слуша кога работи,односно го регулира самата матична.
А исто имам Vista :)

Точно е тоа вистата идеше ок на старата матична P51VD-X или така нешто беше но кога ставив нова P5B SE многу бучи онака забрзува па успорува, а за оверклок мислам можеш до 20% без да има проблеми со биосот, тестирај го топ работи на оверклок :vozbud:. Same here пц'то е 24/7 он без прекин во последниве 3години.

препорачливо ти е да купиш исти модел(мислам марка), и да само ги ставаш во слотови и толку е, доколку ставаш 4гб рам или виста стај си или пак xp 64 битен зошто xp нормално 32 битно не ги рачуна максимум 3гб користи. + доколку имаш проблеми и не ти ги детектира биосот, смени ги прво слотовите кај што ги ставаш или пак update направи на биосот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom