Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Имам проблем со гледање на .AVI , a мозно е исо друи формати незнам не сум пробал ,филмови преку wmp не ги ни пушта прави некој ерор едино ги пушта само преку BS player ама сликата иде забавено онака малце а зукот е норамален снимав некои кодеци ама нисто пак е исто , што к... му е..... а ме мрзи да му мењам виндовс така најверојатно ке се среди п.с. мозно ли некој вирус да ме ребра??

Имам проблем со гледање на .AVI , a мозно е исо друи формати незнам не сум пробал ,филмови преку wmp не ги ни пушта прави некој ерор едино ги пушта само преку BS player ама сликата иде забавено онака малце а зукот е норамален снимав некои кодеци ама нисто пак е исто , што к... му е..... а ме мрзи да му мењам виндовс така најверојатно ке се среди п.с. мозно ли некој вирус да ме ребра??

Избриши ги сите кодеци што си ги инсталирал, и симни си ги K-LITE Codec Packs Full и инсталирај ги. Ако се оправи ок, ако не знам што да ти кажам пробај со друг Player.
А да е вирус не ми се верува...Па скенирај немаш ли анти вирус?:salut:

Избриши ги сите кодеци што си ги инсталирал, и симни си ги K-LITE Codec Packs Full и инсталирај ги. Ако се оправи ок, ако не знам што да ти кажам пробај со друг Player.
А да е вирус не ми се верува...Па скенирај немаш ли анти вирус?:salut:
Фала друзе се среди ма да не ми јасно како зш и вцера го направив истово:toe: преку WMP пак јавува ерор, преку бс нека ама затоа преку GOM player рабити супер , ма да ова не е решение.

Фала друзе се среди ма да не ми јасно како зш и вцера го направив истово:toe: преку WMP пак јавува ерор, преку бс нека ама затоа преку GOM player рабити супер , ма да ова не е решение.

Баш тоа е решението :)

И плус темата е за хардверски проблеми...:)

Ако де, се дур се решаваат проблеми модераторот нема да се буни. Ај сеа кој го боли грло да видам?:smir:

Smart Media Card (memory storage) - Pomosh

Zdravo , pribidejki smetam deka e ova mesto za da postavam edno prashanje do sekoj koj bi znael da mi odgovori na toa da ve opitam nesto :)

Potrebna mi e Smart Media kartica (SanDisk , PVN , itn) koja postoi od 4 do 120 MB , 3V (volti).Taa sluzi kako memory storage na razni fotoaparati , muzicki pleeri itn , mene mi e potrebna za ESX-1 Korg (Music Production Sampler) za storiranje na semplovi. Dokolku nekoj niz Skopje ili nebitno od kade znae bi go zamolil da me nasochi kaj da go kupam.
Odnapred blagodaram.

Boban

Ништо џабе пак не го бива сега вопште нема слика ..... хелп!!

Избриши ги СИТЕ МОЖНИ КОДЕЦИ што си ги ставал до сеа. Земи го најновиот K-LITE PACK FULL и кога ќе го инсталираш, имаш да бираш што и како да инсталира и од листата ќе одбереш LOTS OF STUFF!

И после прку GOM Player ќе си гледаш се што сакаш.

Избриши ги СИТЕ МОЖНИ КОДЕЦИ што си ги ставал до сеа. Земи го најновиот K-LITE PACK FULL и кога ќе го инсталираш, имаш да бираш што и како да инсталира и од листата ќе одбереш LOTS OF STUFF!

И после прку GOM Player ќе си гледаш се што сакаш.

Епа така направив го ставив на LOTS OF STUFF! ама ништо ........ кога ке го фрлам низ прозор еден филм немозам да изгледам:(

Веке некое време прашував како до намалување на темп на процесорот....и добивав одговори....но ете сега друго прашање следува....
Утре планирам да го однесам Процесорот што го имам....т.е АМД Х2 - 6000+ да го заменам за Интел....
Што Интел препорачувате....Дали Intel Core 2 Duo Е8200 е подобар од овој што го имам....

Плочи имам 2
М2N-X
MSI K9AG Neo2 Digital

Нешто што би било за солидна цена и подржува СЛИ....

П.С. Колку пари толку музика....тоа ми е познато....

Туку одам кај пријателче....што планирам да ги заменам овие 3 работи....+ ХДД 80 ГБ Сата Макстор...за да добијам Плоча и Процесор....

Па ајде...помош....дајте совет...

Епа така направив го ставив на LOTS OF STUFF! ама ништо ........ кога ке го фрлам низ прозор еден филм немозам да изгледам:(

Друже ти да немаш некој проблем со графичката? Ај пробај апдејтирај драјверите за графичката, ИЗБРИШИ СИТЕ КОДЕЦИ ШТО ГИ ИМАШ И СТАВИ К-LITE CODEC PACK FULL, и исто инсталирај го со Lots of Stuff...

PS: Кај мене го имаше истиот проблем пред некое време па ми кажаа да апдејтирам драјверите за графичката и се оправи, така да пробај и кај тебе да не е истиот проблем, мислам дека немаш што да изгубиш, а ако некој па знае подобро решение нека ти каже јас толку можам да ти помогнам....:toe:

Што графичка имаш?

Правев конфигурација сабајле со Intel Core 2 Quad процесор и ми ги предложија следниве две матични Abit ip35p и Abit ip35 pro али ме прашаа дали планирам SLi да правам и пошто не планирам ми ја препорачаа Abit ip35p зошто е поевтина и да не давам џабе пари за опции што нема да ги употребам никогаш. Што имате вие да кажете за тие две матични и дали покрај тие две да ја земам ip35p? Цената на матичната е околу 75 еура.

Правев конфигурација сабајле со Intel Core 2 Quad процесор и ми ги предложија следниве две матични Abit ip35p и Abit ip35 pro али ме прашаа дали планирам SLi да правам и пошто не планирам ми ја препорачаа Abit ip35p зошто е поевтина и да не давам џабе пари за опции што нема да ги употребам никогаш. Што имате вие да кажете за тие две матични и дали покрај тие две да ја земам ip35p? Цената на матичната е околу 75 еура.

Моја препорака е да идеш и со ова....
....а и да се одлучиш и со абит-от нема да згрешиш....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom