Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Деновиве планирам да си составувам некоја нова конфигурација па нешто да предложите. Значи најбитно ми е процесор, матична и најверојатно и графичка(може ќе ја задржам оваа што ја имам NVidia 8600GT Super 512 ddr3), останатите компоненти (рам, хард диск, куќиште, ладење, напојување...) и ќе го користам за гејминг(ма да нема ептен) и за останати работи за кои не треба некој јак компјутер :)
Значи препорачајте ми компоненти што не се прескапи само зошто излегле и се 0.001% појаки од претходните.

MB: P5N72-T Premium (3 way SLI, FSB 1600 Mhz, DDR2 1200 Mhz)
MB2: P5QC (2xDDR3 1333 Mhz, 4xDDR2 1066 Mhz, FSB 1600 Mhz)
CPU: QuadCore Q6600 2.40 Ghz 1066, 8MB Cache

Имам еден голем проблем, кога играм игри, на пример MOTO GP 07, ми се појавува BSOD, и ми пишува

(ова последните 5-6реда,најважното другото знаете шо е)

***STOP: 0x0000008e (0xc00000005,0xBFD7CCF2,0xEBEA4AC4,0x00000000)
***nv4_disp.dll-Address BFD7CCF2 base at BF90500. DateStamp 0000000
Begining dump of physical memory
Physucal memory complete
Contact your sistem administrator.....

Го исчистив рамот,го стајв да друг слот, ги преинсталирав драјверите за графичката и играта ја преинсталирав, шо е проблемот и решение??

Имам еден голем проблем, кога играм игри, на пример MOTO GP 07, ми се појавува BSOD, и ми пишува

(ова последните 5-6реда,најважното другото знаете шо е)

***STOP: 0x0000008e (0xc00000005,0xBFD7CCF2,0xEBEA4AC4,0x00000000)
***nv4_disp.dll-Address BFD7CCF2 base at BF90500. DateStamp 0000000
Begining dump of physical memory
Physucal memory complete
Contact your sistem administrator.....

Го исчистив рамот,го стајв да друг слот, ги преинсталирав драјверите за графичката и играта ја преинсталирав, шо е проблемот и решение??

Побарај некој пач да не има за играта.

Ајде едно блиц прашање за форумџиите што се поупатени ....
.... како се местат ладилниците (оние малите) на чиповите на видео меморијата, меѓу ладилникот и чипот сигурно треба да има некој медиум кој би ги држел цврсто ладилниците (за да не одпаднат кога би го шутнал куќиштето....:pos2:) .....

Ајде едно блиц прашање за форумџиите што се поупатени ....
.... како се местат ладилниците (оние малите) на чиповите на видео меморијата, меѓу ладилникот и чипот сигурно треба да има некој медиум кој би ги држел цврсто ладилниците (за да не одпаднат кога би го шутнал куќиштето....:pos2:) .....

Си купил само вентилаторче а?

Треба да има врз процесорот кулер во вид на алуминиумски решетки. Ако го нема тоа, ќе си земеш баш кулер за графичка и глеј да доаѓа во комплет со вентилаторче и тоа алуминиумскиот дел.

Ако ти е некоја тапа графичка од 600 ден. стај го некако кулерот, со шајки и чекан колку да дува :)

Си купил само вентилаторче а?

Треба да има врз процесорот кулер во вид на алуминиумски решетки. Ако го нема тоа, ќе си земеш баш кулер за графичка и глеј да доаѓа во комплет со вентилаторче и тоа алуминиумскиот дел.

Ако ти е некоја тапа графичка од 600 ден. стај го некако кулерот, со шајки и чекан колку да дува :)

Планирам да купам....ова....
е сега со тоа доаѓаат и тие малите ладилници....
...се поставува прашање како ладилниците за видео меморијата се држат за самите чипови...?

...се поставува прашање како ладилниците за видео меморијата се држат за самите чипови...?

Vidi dali toj kuler e kompatibilen so tvojata graficka. Ako e, nemas gajle. Ako zapne, prasaj.

Vidi dali toj kuler e kompatibilen so tvojata graficka. Ako e, nemas gajle. Ako zapne, prasaj.

Компатибилен е .....
....ќе се намести .... проверено....
него ова со ладилнициве (за видео меморијата) не ми е баш јасно....

Провери околу чипот, треба да има 2 (диагонално) или 4 дупчиња (на ќошевите) околу него. Таму се прицврстува кулерот.

И прашај си за ова:

Провери околу чипот, треба да има 2 (диагонално) или 4 дупчиња (на ќошевите) околу него. Таму се прицврстува кулерот.

Тачно така .... проверено више...
прашањето е како се местат овие ... или овие
.... малите жути ....

Самолеплива (би требало да) е лентата. Значи она плавото што го гледаш доле се лепи на плочата. Полесно амин.

Самолеплива (би требало да) е лентата. Значи она плавото што го гледаш доле се лепи на плочата. Полесно амин.

Викаш, ако е на принцип на самолеплива тогаш нема проблеми...
....

Викаш, ако е на принцип на самолеплива тогаш нема проблеми...
....

Кога ќе ги купиш ќе имаш и упатство заедно со нив. А и лесно е зашто има само еден начин за да се постави кулерот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom