Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
baven mi mnoggu kom.do sega cistev preko kaspersi ne najde nisto.od virusi.brisav programi del od muzikata samo da e podobar.ali ne odi nesto se e pobaven.caree nesto

Moжно ли е некако од компјутер (преку Tv Out ) да се снима на VHS ?

Moжно ли е некако од компјутер (преку Tv Out ) да се снима на VHS ?

Сакаш материјали од компјутер да ги ископираш на видео касета? Не те разбрав баш добро.

Па да, на пример DivX филмови или било какви клипчиња

Луѓе, помош. Си купив лаптоп HP 6820s, ама со него немаше ЦД или било што со драјвери. Се снајдов горе-доле со другите, ама ми фали драјвер за блутутот. Кога ќе се стартува Виндоусот, го наоѓа како хардвер, ама не може да работи. Го јавува како "HP integrated module".
Чаре?

Па да, на пример DivX филмови или било какви клипчиња

Незнам зошто би го направил тоа, али ако видео рекордерот ти има видео влез, врзи го со графичкта, пушти некое филмче на фулскрин и акни рекорд на видеото. За обратното е лесно, и малце пологично, али ова незнам дали успева......

Проблем со принтањето со Epson Stylus CX3650

Инсталацијата на драјвери поминува супер, дури симнав и најнови драјвери за принтерот, сите четири бои се нови (компатибилни), ги гледа сите бои дека се полни но ПЕЧАТИ САМО СО ЦРВЕНАТА (magenta).

Неколку пати ја исчистив главата преку софтверот кој го нуди принтерот, симнав и SSC Service Utility и со него неколку пати ја исчисти главата и тоа боја по боја, но и повторно не бива.

Кога пробувам да испечатам нешто ми го печати само во црвена боја и ако текстот е во повеќе бои, а кога пробувам да испечатам само црн текст не успева ништо да отпечати.

На Nozzle check ми ја дава само црвената боја а другите воопшто не ги ни печати.

Имал ли некој ваков проблем или пак има ли некој што знае како можам да го средам проблемов без да го носам по сервиси, зошто мислам дека поскап ќе излезе сервисот отколку што вреди принтерот.:tapp:

пиплз, си земав веб камера, па дајте совет за некое програмче за video capture што лесно може да се намести и конфигурира. што помалце да зафаќа меморија а подобар квалитет на видео да вади...
сега имам AMcap и Active WebCam. што препорачувате вие?

Mi interesira dali nekoj znae dali novive Core2Duo so 1333 Mhz pasuvaat na maticna so FSB od 1066 Mhz ?

да, со bios update би требало. Обично пишува на сајтот, ако се однесува за 965 chipset.p35/x38 немаат гајле

Mi interesira dali nekoj znae dali novive Core2Duo so 1333 Mhz pasuvaat na maticna so FSB od 1066 Mhz ?

Зависи од чипсетот, ако ти е 965 ондак ке пасуе, ако е нешто послабо - незнам, треба да се види на сајтот на производителот.

Еј ај помош дечки :) Земав AMD Athlon 6000+ DualCore /AM2.Пробелмот е што кога ќе го стартанм directx ми го дава следново:AMD Processor unknown,MMX,3Dnow,(2CPUs),~3000Ghz.А воедно и пробав со одредени тестери што идат со игрите и таму ми го пишува како 3Ghz?? Ќе може некој да ми помогне, во што е проблемот и како да го решам.

Незнам што е грешката тука. Да не сакаш на 6 гигахерци да ти го пишува?

Незнам што е грешката тука. Да не сакаш на 6 гигахерци да ти го пишува?

Зошто не ми го дава името на процесорот тоа ми е работата,дали има проблем што го јавува како AMD Processor model unknown или не е ништо страшно??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom